Kreativ fritid

Billedbehandling og RAW

Billedbehandling og RAW

Det har længe været et ønske fra vores fotokursister, at få mulighed for at lære mere om billedbehandling og, ikke mindst, de mange fordele ved at fotografere i filformatet ”RAW”.

Fotografering i RAW er det naturlige ”næste skridt” for dig, der gerne vil videre med fotografiet. Hvis dit kamera kan levere RAW-filer, kan du på dette kursus blive guidet igennem de ekstra muligheder det giver. 
 
Du lærer også de grundlæggende principper i billedbehandling; justering af levels, kontrast, farver, skarphed og meget mere.
 
Det mest udbredte billedbehandlingsprogram i dag er Adobe Photoshop. Adobe laver også to andre, spændende billedbehandlingsprogrammer; ”Lightroom” og ”Photoshop Elements”. Photoshop Elements er, populært sagt, en lillebror til Photoshop, og mange af de gode funktioner i Photoshop findes også i Elements.
 

Photoshop Elements er samtidig et økonomisk overkommeligt sted at starte med billedbehandling, og derfor bruger vi dette program. Photoshop Elements kan downloades til fri brug i en 30-dages ”trial”-version, og den er fuldt tilstrækkelig til at deltage de tre kursusaftener. Du bliver introduceret til opsætningen af Elements, arbejdsfladen og de grundlæggende funktioner; levels, kontrast, farver, værktøjer og meget mere. Du bliver også guidet igennem RAW-delen, hvor du kan finjustere og få det fulde udbytte af dine RAW-filer.

Kurset er baseret på, at du medbringer din egen PC'er/bærbare computer. 

Adobe Photoshop Elements 2018 er nyeste version og programmet findes ikke på dansk.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
81062
ons 28-11-18 19:00
FOF
Kent Bovin
9 lekt.
Kr. 505