Kreativ fritid

Billedbehandling og RAW

Billedbehandling og RAW

Dette er ”begynder” kurset for dig som gerne vil i gang med billedbehandling og de mange fordele ved at fotografere i filformatet ”RAW”.

Kurset foregår over tre aftener og første aften lærer du de grundlæggende principper i billedbehandling; justering af levels, kontrast, farver, skarphed og meget mere. Denne aften arbejder vi kun med JPG-filer.

Den næste aften arbejder vi med RAW-filer og gennemgår alle de muligheder denne filtype giver os.

Tredje aften kigger vi på flere af de mange andre værktøjer der findes i Photoshop; Clone Tool, Sponge, Burn, Dodge og Selections mm . 

Det mest udbredte billedbehandlingsprogram i dag er Adobe Photoshop, men Adobe laver også to andre, spændende billedbehandlingsprogrammer; ”Lightroom” og ”Photoshop Elements”. Photoshop Elements er, populært sagt, en lillebror til Photoshop, og mange af de gode funktioner i Photoshop findes også i Elements. Elements er samtidig et økonomisk overkommeligt sted at starte med billedbehandling, og derfor bruger vi dette program. 

Photoshop Elements kan downloades til fri brug i en 30-dages ”trial”-version, og den er fuldt tilstrækkelig til at deltage de tre kursusaftener så du kan afprøve mulighederne inden du evt. køber programmet. Du bliver guidet igennem opsætningen af Elements, arbejdsfladen og de grundlæggende funktioner til justering af billeder.

Kurset er baseret på, at du medbringer din egen PC'er/bærbare computer. 

Adobe Photoshop Elements 2019 er nyeste version og programmet findes ikke på dansk.