Kulturhøjskoler

Kulturhøjskolen Fredericia

KULTURHØJSKOLEN
efteråret 2018

Velkommen i FOF’s helt nye kulturhøjskole i Fredericia, hvor du kan opleve en række spændende foredragsholdere i hyggeligt selskab. Det foregår i 

Mødelokalet på 1. sal, Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, 7000 Fredericia

Alle foredrag ligger på fredage kl. 09.30 - 12.00, og vi byder på kaffe/te undervejs. Kulturhøjskolen ledes af Dagny Køster og Poul Storgaard Mikkelsen.
  
Fredag den 5. oktober
Journalist - i en forandret medieverden

Journalist og mediekommentator Lasse Jensen leverer en munter og farverig fortælling om et halvt århundrede i dansk presse. Fra den spæde start som journalistelev på Middelfart Venstreblad via arbejdet som krigskorrespondent og til magtens korridorer i DR og TV 2.
I 14 år var han redaktør for mediemagasinet Mennesker og Medier på P1.
Lasse Jensen er en meget respekteret ekspert i internationale medieforhold.

Fredag den 12. oktober
Folkeeventyr fra Persien til Vestjylland

Lise Marie Seidelin er 3. generation i en familie af fortællere. Som barnebarn af den legendariske Anna Sophie Seidelin har hun ikke sine fortællegaver fra fremmede. 
Hun tager os med på en rejse i folkeeventyrenes verden, der rummer et væld af betragtninger over mennesket og dets tilværelse.             

Fredag den 26. oktober
Beatles for alle

Per Wium er musikjournalist med speciale i The Beatles. I dette populære foredrag kan du høre om den musikalske rejse fra den forsigtige “Love me do” til det imponerende sidste album “Abbey Road” mindre end syv år senere. Om “lyden af The Beatles”, som i høj grad er deres sangstemmer.
Om relationen Lennon/McCartney, om Harrisons kamp for at blive accepteret som sangskriver – og om Ringo Starr og hans unikke trommespil. 
Undervejs serverer Per Wium sjove og spændende anekdoter, som er med til at fortælle historien om alle tiders største musiknavn.

Fredag den 2. november
PH - Arkitekten, samfundsrevseren, designeren, digteren og dragebyggeren 

Poul Henningsen var kulturens frihedskæmper mod fascismen, elsket og hadet som ingen anden i sin samtid. Beundret for sine tidløse lamper, elsket for sine viser, som Liva Weel udødeliggjorde, hadet for sine holdninger til fri opdragelse, frit seksualliv, og til retsopgøret efter besættelsen.  
Fhv. bibliotekschef Carsten Winther fortæller om PH’s liv, meninger, viser, lamper, digte og drager i ord, musik, film og lyd - og der bliver plads til at synge nogle af hans revyviser.

Fredag den 16. november
Christiansø - den yderste forpost

Museumschef Hans Ole Mathiessen fra Kongernes Jelling er ikke bare ekspert i vikingetiden - han er også en stor naturelsker og kulturkender. Han har i mange perioder opholdt sig på Christiansø, som er en lille perle, hvis man interesserer sig for natur, kultur, politik, militærhistorie og gode sange. 
Kom og hør en spændende historie - i ord, billeder og sange - om den yderste forpost i Østersøen.

Fredag den 23. november
Præst for Gud, Dronning og Fædreland

Erik Norman Svendsen var biskop i København fra 1992 til 2009. I 2008 blev han udnævnt til Kongelig Konfessionarius, hvilket betyder, at han er kongehusets private præst og Dronningens sjælesørger, og forestår dåb, vielser og begravelser i kongehuset. 
Hør hans spændende historie om et liv som biskop og som kongehusets private præst.

Kulturhøjskolen er en samlet pakke, så der kan altså ikke købes billetter til de enkelte foredrag.

Ret til ændringer forbeholdes.

Tlf. 66116845 og info@fof-ofm.dk

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
180120
fre 05-10-18 09:30
Det Bruunske Pakhus
FOF
6 lekt.
Kr. 675