Kulturhøjskoler

Kulturhøjskolen Fredericia

KULTURHØJSKOLEN
foråret 2019

KULTURHØJSKOLEN i Fredericia, foråret 2019

Velkommen i FOF’s kulturhøjskole i Fredericia, hvor du kan opleve en række spændende foredragsholdere i Tøjhuset, Koncertsalen, Gothersgade 34, 7000 Fredericia.


Alle foredrag ligger på fredage kl. 09.30 - 12.00. 
Kulturhøjskolen ledes af Dagny Køster og Poul Storgaard Mikkelsen.

 

Fredag den 22. februar

Den ideelle amerikaner – om Jacob Riis

Forfatter og historiker Tom Buk-Swienty fortæller om den dansk-amerikanske journalist og fotograf Jacob Riis, der emigrerede fra Ribe til New York. Jacob Riis levede fra 1849 til 1914 og havde en stærk vision om at skabe et bedre samfund. Han blev mentor for den senere præsident Theodore Roosevelt, der kaldte ham ”en ideel amerikaner” og ”New Yorks nyttigste borger”.

 

Fredag den 1. marts

Hvem tilhører Jerusalem?
Jerusalem har gennem historien været eftertragtet og omstridt – således som den også er det i dag. Hvem tilhører byen egentlig? Israelerne eller palæstinenserne? De religiøse kræfter eller de sekulære? Verdenssamfundet? Hans Henrik Fafner er mellemøstekspert og har arbejdet som journalist i Mellemøsten gennem mere end 20 år.

Fredag den 8. marts
Dagligt liv i et topsikret fængsel Hvordan former dagligdagen sig for fangerne i Nordeuropas mest sikrede fængsel? Det fortæller fængselspræsten Jesper Birkler om. Han er præst for de indsatte i Enner Mark Fængsel ved Horsens, hvor han arbejder med mennesker, der har begået de alvorligste forbrydelser. Jesper Birkler fortæller om den ofte barske hverdag i fængslet, om skyld og straf, håb og længsel.

Fredag den 15. marts

Besøg hos regnskovens indianere

Antropologen, højskolelæreren og keramikeren Mette Kvist Jørgensen har levet blandt indianere på mange studie- og arbejdsophold gennem mere end 40 år. Mette Kvist Jørgensen er historiefortæller og bruger sine billeder som baggrund for historierne. Sammen med hende får vi et blik ind i Perus og Panamas regnskove.

Fredag den 22. marts

Pigerne på Sprogø

Historikeren Carsten Egø Nielsen fortæller om Pigehjemmet på Sprogø, der er et særligt - og gruopvækkende - kapitel i åndssvageforsorgens historie. Fra 1923 til 1961 husede Sprogø en anstalt for "moralsk defekte" kvinder, hvor i alt 500 piger nåede at være anbragt. Pigehjemmet spiller også en særlig rolle i den aktuelle spillefilm Journal 64, baseret på en roman af Jussi Adler Olsen.

 

Fredag den 29. marts

Strejftog i Højskolesangbogen

Der skal synges. Selvfølgelig skal der det, når Kulturhøjskolen runder foråret af.  Korlederen, komponisten og seminarielæreren Christian Dyrst fortæller om Højskolesangbogen og dens oprindelse, og han vil fortælle om den folkelige sang og give et bud på, hvad der sker i os, når vi synger,            

Kulturhøjskolen er en samlet pakke, så der kan altså ikke købes billetter til de enkelte foredrag.

Ret til ændringer forbeholdes.

 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
190120
fre 22-02-19 09:30
Tøjhuset
FOF
6 lekt.
Kr. 695