Kulturhøjskoler

Kulturhøjskolen

Glæd dig til endnu en sæson hos Kulturhøjskolen sammen med Kirsten, Helge og Musse!

KULTURHØJSKOLEN - efteråret 2018

Velkommen til 8 fredage i foredragssalen, Schacksgade 39, Odense C.

Dagene starter med kaffe/te, brød, ost, marmelade og frugt kl. 9.00. Kl. 9.30 giver vi ordet til dagens gæst, hvor der også vil være mulighed for spørgsmål/debat. 

Kulturhøjskolen ledes af Helge Pasfall, Kirsten Eis-Hansen og Musse Olesen. 

Fredag den 21. september
Fremkaldt

Glæd dig til et personligt, humoristisk og udfordrende foredrag, hvor Susse Wold fortæller om sin barndom, om sine 10 år på en kostskole, som hun hadede og om sit liv som skuespiller. Hun fortæller om sine angstanfald og om sin brystkræft, som hun blev helbredt for. Hun fortæller også om skilsmissen fra Erik Mørk og om de vanskeligheder, forelskelsen i Bent Mejding medførte, fordi de begge to var gift og havde små børn. 
  
Fredag den 5. oktober
Med håbet som drivkraft

Med udgangspunkt i sin personlige historie om en nøjsom opvækst i en vestjysk bondefamilie tager den tidligere SF-leder og udenrigsminister, Villy Søvndal, os med på en rejse ud i verden, som ung aktivist og som erfaren politiker. Vi kommer ind bag facaden i international politik, set med Villy Søvndals øjne. 

Fredag den 12. oktober
Journalist - i en forandret medieverden

Journalist og mediekommentator Lasse Jensen leverer en munter og farverig fortælling om et halvt århundrede i dansk presse. Fra Middelfart Venstreblad til magtens korridorer i DR og TV 2, som redaktør for Mennesker og Medier på P1 og som respekteret ekspert i internationale medieforhold.

Fredag den 26. oktober
Fra støv til Stones

Kaare Christensen er professor på SDU og leder af Dansk Center for Aldringsforskning. Han fortæller om udviklingen i ældres helbred gennem 150 år - og krydrer statistik og tendenser med morsomme iagttagelser undervejs.

Fredag den 2. november
Humor som medicin

Foredragsholder, højskolemand og forfatter Erik Lindsø vil ændre mismod til livsmod, og han gør det ved at tage fra de muntre og give til de skuffede. Med Erik Lindsø som foredragsholder får du et par livsbekræftende timer, hvor lattermusklerne bliver rørt.

Fredag den 9. november
Præst for Gud, Dronning og Fædreland

Erik Norman Svendsen var biskop i København fra 1992 til 2009. I 2008 blev han udnævnt til Kongelig Konfessionarius, hvilket betyder, at han er kongehusets private præst og Dronningens sjælesørger, og forestår dåb, vielser og begravelser i kongehuset.

Fredag den 16. november
Folkeeventyr fra Persien til Vestjylland

Lise Marie Seidelin er 3. generation i en familie af fortællere. Som barnebarn af den legendariske Anna Sophie Seidelin har hun ikke sine fortællegaver fra fremmede. Hun tager os med på en rejse i folkeeventyrenes verden, der rummer et væld af betragtninger over mennesket og dets tilværelse. 

Fredag den 23. november
Sangforedrag

Digteren Jens Rosendal er den nulevende forfatter, der har flest sange repræsenteret i Højskolesangbogen - bl.a. med forelskelsessangen ”Du kom med alt det der var dig”. Rasmus Skov Borring (f. 1981) er pianist og har udgivet flere albums med instrumental piano. Sammen har de optrådt i syv år, bl.a. i Det Danske Kulturcenter i Los Angeles.

Kulturhøjskolen er en samlet pakke, så der kan altså ikke købes billetter til de enkelte foredrag.

Ret til ændringer forbeholdes.

Tlf. 66116845 og info@fof-ofm.dk

 

 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
80120
fre 21-09-18 09:00
Phønix
FOF
8 lekt.
Kr. 1275