Kulturhøjskoler

Kulturhøjskolen

Glæd dig til endnu en sæson hos Kulturhøjskolen sammen med Kirsten, Helge og Musse!

KULTURHØJSKOLEN - efteråret 2019

Velkommen til 8 fredage i foredragssalen, Schacksgade 39, Odense C

Dagene starter med kaffe/te, brød, ost, marmelade og frugt kl. 9.00. Kl. 9.30 giver vi ordet til dagens gæst, hvor der også vil være mulighed for spørgsmål/debat. Kulturhøjskolen ledes af Helge Pasfall, Kirsten Eis-Hansen og Musse Olesen. Fællessangen akkompagneres af Carl-Aage Eliasson.

 

Fredag den 20. september

Kim Larsen – Mine unge år

Med udgangspunkt i sin nye bog om Kim Larsen fortæller forfatteren Jens Andersen om den folkekære musikers farverige liv, der endte så brat i efteråret 2018. Kom med til et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der – med Kim Larsens ord og i Kim Larsens ånd – er ”både til gården og til gaden”. 


Fredag den 27. september

Tag dig sammen - bekæmp din magelighed!

Kaptajn Jespersen var en legendarisk gymnastikinstruktør, der med militær attitude og fynsk dialekt stod for morgengymnastikken på Statsradiofonien fra 1927 til 1952. Hans barnebarn Margrethe Neergaard har skrevet en bog om kaptajnen og hans mange sproglige vendinger, der stadig lever i det danske sprog – og hun fortæller sjove anekdoter om kaptajnen.


Fredag den 4. oktober

Jeg er Nauja - en grønlandsdanskers bekendelser

Med sin fortælling om det grønlandske dilemma om tilhørsforhold og identitet, fortæller forfatteren og debattøren Nauja Lynge om sit liv fra en lykkelig barndom i Grønland med stærke familiebånd, en svær ungdom i Danmark præget af fornægtelse af sit ophav til et turbulent voksenliv, hvor hun endelig tager opgøret med sin danske/grønlandske identitet.


Fredag den 11. oktober

Dagligt liv i et topsikret fængsel

Hvordan former dagligdagen sig for fangerne i Nordeuropas mest sikrede fængsel? Det fortæller fængselspræsten Jesper Birkler om. Han er præst for de indsatte i Enner Mark Fængsel ved Horsens, hvor han arbejder med mennesker, der har begået de alvorligste forbrydelser. Jesper Birkler fortæller om den barske hverdag i fængslet, om skyld, straf, håb og længsel.


Fredag den 25. oktober

Koncert med Trine Gadeberg

Trine Gadeberg er entertainer med en stor grad af alsidighed. Det ene øjeblik bevæger hun folk med sin stemme og fortolkning af musical-hits og pop-ballader. I det næste øjeblik får hun få folk til at knække sammen af grin med sjove anekdoter. Trine Gadeberg besøger os sammen med Carl-Aage Eliasson (klaver) og Jørgen Heick (trompet, trommer og keyboard).

Fredag den 1. november

Dansk politik – lige nu

Thomas Funding, politisk redaktør på avisen Danmark, kommer med en dugfrisk analyse af, hvor dansk politik står lige nu – og giver et indblik i, hvad der foregår i korridorerne på Christiansborg. Thomas Funding har dækket dansk politik i snart 10 år - først for TV 2 og nu for avisen Danmark – og vil også fortælle om forholdet mellem pressen og politikerne.


Fredag den 8. november

Fremtidens kollektive rejse

Odense er under ”ombygning” i disse år, hvor Odense Letbane nærmer sig premieredatoen og Fynbus arbejder på at gøre det nemmere for borgerne at benytte busserne. Kulturhøjskolen inviterer til spændende oplæg og debat med kommunikationschef i Odense Letbane, Benthe Vestergård, og direktør i Fynbus, Carsten Hyldborg Jensen.


Fredag den 15. november

Hvordan kan vi bygge bro mellem befolkningsgrupper?

Danmark og verden omkring os oplever krig, terror og flygtningestrømme. Vi frygter det ukendte, men vi har meget mere til fælles end det der skiller os ad. Det mener debattøren Özlem Cekic, der er kendt for at invitere sig selv hjem til en lang række forskellige danskere med dialogkaffe.

Kulturhøjskolen er en samlet pakke, så der kan altså ikke købes billetter til de enkelte foredrag.

Ret til ændringer forbeholdes.

Læs mere og køb billet til Kulturhøjskolen på www.fof-ofm.dk - eller ring til os på 6611 6845. Du kan også komme forbi kontoret i Vindegade 72-74, 5000 Odense C.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
92120
fre 20-09-19 09:00
Phønix
FOF
8 lekt.
Kr. 1275