Kulturhøjskoler

Kulturhøjskolen

Glæd dig til endnu en sæson hos Kulturhøjskolen sammen med Kirsten, Helge og Musse!

KULTURHØJSKOLEN - foråret 2019

Velkommen til 8 fredage i foredragssalen, Schacksgade 39, Odense C

Dagene starter med kaffe/te, brød, ost, marmelade og frugt kl. 9.00. Kl. 9.30 giver vi ordet til dagens gæst, hvor der også vil være mulighed for spørgsmål/debat. Kulturhøjskolen ledes af Helge Pasfall, Kirsten Eis-Hansen og Musse Olesen.


Fredag den 8. februar

H.C. Andersen og Kina

H.C. Andersen er kendt og udbredt som ingen anden vestlig forfatter i Kina. Kineserne har givet ham kælenavnet Antuscheng, der betyder ’Den, der kommer med fred og kærlighed’. Professor og H.C. Andersen-ekspert Johs. Nørregaard Frandsen leverer i dette foredrag mange overraskende pointer og pudsige eksempler på Andersens relationer til det kinesiske.

 

Fredag den 22. februar

Hvem tilhører Jerusalem?
Jerusalem har gennem historien været eftertragtet og omstridt – således som den også er det i dag. Hvem tilhører byen egentlig? Israelerne eller palæstinenserne? De religiøse kræfter eller de sekulære? Verdenssamfundet? Hans Henrik Fafner har arbejdet som journalist i Mellemøsten gennem mere end 20 år og vil fortælle om religionens tiltagende betydning i konflikten.

Fredag den 1. marts

Dannelse og uddannelse

Højskoleforstander Uffe Strandby fra Gymnastikhøjskolen i Ollerup leverer et tankevækkende bidrag til definitionen af begrebet dannelse. Uffe Strandby ser på sammenhængen mellem dannelse og uddannelse. Der vil blive fokuseret på forskellige opfattelser af dannelsen og dens betydning for at løse de udfordringer, som vi står over for.

Fredag den 8. marts

Præst for Gud, Dronning og Fædreland
Erik Norman Svendsen var biskop i København fra 1992 til 2009. I 2008 blev han udnævnt til Kongelig Konfessionarius, hvilket betyder, at han er kongehusets private præst og Dronningens sjælesørger, og forestår dåb, vielser og begravelser i kongehuset. Hør hans spændende historie om et liv som biskop og som kongehusets private præst.

Fredag den 15. marts

Pigerne på Sprogø

Historikeren Carsten Egø Nielsen fortæller om Pigehjemmet på Sprogø, der er et særligt - og gruopvækkende - kapitel i åndssvageforsorgens historie. Fra 1923 til 1961 husede Sprogø en anstalt for "moralsk defekte" kvinder, hvor i alt 500 piger nåede at være anbragt. Pigehjemmet spiller også en særlig rolle i den aktuelle spillefilm Journal 64, baseret på en roman af Jussi Adler Olsen.

 

Fredag den 22. marts

Barsk TV-dokumentar

Journalisten og dokumentaristen Jacob Kragelund har arbejdet på en række populære og markante dokumentarprogrammer som Forsvundne danskere, Pigen der ikke ville dø, Børnene med de blå mærker, Moskeerne bag sløret og Drabet uden lig. Jacob Kragelund viser klip og fortæller om arbejdet med de meget personlige og ofte dramatiske historier.

 

Fredag den 29. marts

På job i verdens brændpunkter

TV2-korrespondenten Simi Jan har siddet ansigt til ansigt med talebankrigere, været tæt på store terrorangreb og stået midt i naturkatastrofer. Det har givet hende en unik indsigt og forståelse - og et interessant perspektiv som kvinde i en mandsdomineret verdensdel. I sit foredrag fortæller hun om de mennesker, der lever midt i krigen, og hendes egne tanker om et job, hun brænder for.
 

Fredag den 5. april

Er vi de unge gamle - eller de gamle unge?

Skuespilleren Agnete Bjørnog pianistenLisbeth Sylvest leverer herlig musikalsk underholdning om det at blive gammel, men ikke at have lyst til at være gammel. Om livet, kærligheden, venskabet, alderen og døden. For dem, der har levet en stund - og måske føler ”tidens tand” gnave i kroppen.

 

Kulturhøjskolen er en samlet pakke, så der kan altså ikke købes billetter til de enkelte foredrag.

Ret til ændringer forbeholdes.

Læs mere og køb billet til Kulturhøjskolen på www.fof-ofm.dk - eller ring til os på 6611 6845. Du kan også komme forbi kontoret i Vindegade 72-74, 5000 Odense C.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
90120
fre 08-02-19 09:00
Phønix
FOF
8 lekt.
Kr. 1275