Udflugter

Langeland med besøg på Tranekær Slot

Besøg på Tranekær Slot

Tag med på en skøn guidet tur til Tranekær på Nordlangeland, hvor Ahlefeldt-Laurvig-familien åbner portene op til Tranekær Slot eksklusivt for FOF! Det er lensgreve Preben Ahlefeldt-Laurvig, der viser os rundt i slottets prægtige gemakker, og fortæller om slottet og slægtens farverige historie! Ahlefeldt-Laurvig-slægten har boet på Tranekær slot igennem 13 generationer, og slottet er med sin prægtige arkitektur enestående i Danmark.

Efter besøget på slottet tager vi på opdagelse til fods i hyggelige Tranekær, hvor vores guide, kunsthistoriker Helle Solhøj, som i øvrigt selv bor på Langeland, fortæller om slotsbyens mange fredede huse, der stadig bærer navn efter deres daværende funktioner: Taffeldækkerhuset, Musikanthusene, Sadelmagerhuset, Asylet og Sukkerfabrikken. Vi besøger også Medicinhaverne og spiser herefter en hyggelig frokost inden vi atter begiver os hjemover gennem de nordlangelandske landskaber. 

Prisen inkluderer
Bus, kaffe, te og rundstykke i bussen, guidning, guidet rundvisning på Tranekær Slot, besøg i Medicinhaverne i Tranekær og frokost (ekskl. drikkevarer). 

Tidsplan / påstigning
09.30 Afg. Odense (Shell-tanken ved Rosengårdscentrets P-plads, Ørbækvej 87)
10.00 Afg. Ringe (OK-tanken ved Ringe C-opkørslen) 
11-15 På opdagelse i Tranekær 
16.00 Ank. Ringe (OK-tanken ved Ringe C-opkørslen) 
16.30 Ank. Odense (Shell-tanken ved Rosengårdscentrets P-plads, Ørbækvej 87)