Foredrag

En nostalgisk rejse tilbage i tiden

En akustisk koncertfortælling, hvor Neil Youngs største hits spilles live af Carsten Rønnest, mens han sideløbende tager os gennem den fantastiske fortælling om Neil Young. 

En nostalgisk rejse tilbage i tiden: Den akustiske koncertfortælling ”Coffee House” er inspireret af den berømte folk-club The Riverboat, der lå på Yorkville Avenue nær Toronto i årene 1964 – 1978. Med et repertoire, der fra den legendariske Woodstock festival, går gennem 6 årtier, med over 40 studio albums, og supergrupperne Buffalo Springfield og Crosby Stills Nash & Young, kommer den akustiske koncertfortælling ”Coffee House” en quadrilogy af Carsten Rønnest.  

Et tekstunivers, der har sat sit præg op gennem 60’erne og hele vejen frem til i dag, med 60’ernes ”Romantic murder ballads”,, Ungdommens kultur og demonstrationer mod Præsident Nixon, USA's siddende præsidents manglende tilbagetrækning ud af Vietnamkrigen og indsættelse af Nationalgarden, der skyder og dræber 4 studenter på Kent State University i Ohio gjorde Crosby, Stills, Nash & Young med sangen Ohio til politisk talsrør for hele den Amerikanske modkulturs ungdom, en titel de i øvrigt ikke selv bad om.

Sydstaternes slaveri og hvorfor Lynard Skynard skrev kæmpe hittet Sweet Home Alabama. Grundlæggelsen af Mexico City og hvorfor Sydamerika i dag er spansktalende.Historien om den smukke indianerprinsesse Pocahontas møde med engelske koloniers leder Kaptajn John Smith, som hun reddede fra henrettelse år 1610 ved Englands første bosættelse i Virginia, ja Pocahontas er ikke Disney’s opfindelse.

Hvorfor Marlon Brando nægter at modtage Oscar statuetten for bedste mandlige hovedrolle for The Godfather fra 1972, Kurt Cobains selvmordsbrev, Godfather of Grunge, Skovmandsskjorter, om servitricen Neil Young formår at ophøje til ikonstatus og meget meget mere..  

Neil Young har headlinet Roskilde Festivallen 5 gange, senest i 2016.

 

pO8kTRv4l3o