Nordiske torsdage

Foredrag

FOF Odsherred og Foreningen Norden har igen i år indgået et samarbejde om en foredragsrække med nordisk indhold. 

Torsdag 27. september 2018, kl. 19.00

Arnulf sagaen fortalt af forfatteren Susanne Clod Pedersen
"Arnulf sagaen" er en drønspændende anmelderrost vikingeserie på foreløbig fire bind. Den nordiske fortælling om magtkampe, ære, hærfærd og hævntogter oprulles her i al sin storladne skønhed og gru, og sagaen er en episk tour de force igennem vikingetiden i årene omkring årtusindskiftet.

Susanne Clod Pedersen anser sig selv for at være en Daneskjald, hvis primære mission er at genoplive og videreformidle Danmarkshistorien igennem indlevede og medrivende romaner, i hvilke fiktive personer og begivenheder går i symbiose med de autentiske. 
En lang række fagfolk og seriøs research ligger til grund for den historiske realisme og samtidsforståelse, men romanerne bæres altid af den personlige stærke oplevelse.


Torsdag 11. oktober 2018, kl. 19.00

Grønland fra kolonitid til selvstyre med Uwe Lindholdt
Hvorledes er det eskimoiske samfund i Grønland blevet ændret ved mødet med europæerne? Hvorfor har det været så svært at gøre Grønland til en ligestillet del af det danske rige?
Hvilke ønsker og muligheder har Grønland for at blive helt selvstændig engang i den nærmeste fremtid?
Uwe Lindholdt er biolog og har boet og arbejdet i Grønland og været guide for turister i Grønland.


Torsdag 1. november 2018, kl. 19.00

Sprogene i Norden med Henrik Hagemann
Hvad siger vore ord om kulturstrømninger og påvirkninger gennem tiden?
Henrik Hagemann er velbevandret i nordiske forhold. Han har været generalsekretær i Nordisk Råd i 25 år og medlem i foreningen NORDEN i over 60 år. Medlemmer af foreningen NORDEN vil også vide at Henrik Hagemann har skrevet flere artikler om nordiske sprog i foreningens blad Norden Nu.
   

Torsdag, den 29. november 2018, kl. 19.00

Drabelige vikinger og lumske nordiske guder 
En litterær aften om vikinger og nordisk mytologi i litteraturen med forfatterne Anne-Marie Vedsø Olesen, der bl. a. har skrevet romanen ”Lucie”, en nutidsroman som trækker spor tilbage til og Lasse Holm, der skriver om Lodbrogsønnerne.
Var vores forfædre virkelig så slemme, som de har fået ry for, og hvad betød deres religion og dens lunefulde guder for deres livsopfattelse?
Anne-Marie Vedsø Olesen er en dansk skønlitterær forfatter, uddannet læge ved Københavns Universitet. Hun debuterede med den prisbelønnede middelalderroman Salernos sol i 2000, der blev udgivet efter at have vundet en andenplads i en forfatterkonkurrence udskrevet af Gyldendal og Det Kongelige Bibliotek i forbindelse med temaåret Middelalder 99.
Lasse Holm har tidligere skrevet om romere og grækere, men har nu kastet sig over danskerne i en trilogi hvoraf de første to om Lodbrogsønnerne om deres ran og deres hævn er udkommet.
Arrangementet er et samarbejde mellem Biblioteket, FOF Norden og foreningen NORDEN.
                                       

 

Holdoversigt
Hold Nr. Afholdes Sted Foredragsholder   Pris
18961
tor 27-09-18 19:00
Asnæs
FOF Odsherred & Foreningen Norden
8 lekt.
Kr. 260