Seniorhøjskole med 5 foredrag

Foredrag forår 2017:   

Alle dage (onsdage) 2 timer fra kl. 9.30 - 11.30. 
Morgenmad som sædvanlig fra kl. 9.15.
Af hensyn til indkøb, så husk venligst at tilmelde dig.  
Pris kr. 350,00 for alle foredrag. Kr. 80,00 for et enkelt foredrag. 
Sted: Pakhuset, Vesterbro Torv 4, Nykøbing Sj.  

 

22.02.17: Steen Christiansen og Martin W. Hansen - Sommerland Sjælland fortid - nutid - fremtid. Turisme i Odsherred.

I en tidligere grusgrav skød Sommerland Sjælland i 1985 op ad jorden. Siden da har den familieejede forlystelsespark vokset sig stor og satte i 2016 besøgsrekord med mere end 180.000 gæster. Parkchef Steen Christiansen og koordinator Martin w. Hansen fortæller om årets gang i parken med både tilbageblik og kig ud i fremtiden.

01.03.17: Gitte Broksø - Med højskolesangbogen som hovedpude

Gitte Broksø, født 1938, er fra et hjem med klaver og fortæller og synger om, hvad det har medført. Hun har sunget i Bakkens Hvile, Tivolis Vise-Vers-Hus, Høkassen på Bakken og det halve kongerige. Vi skal have et par fællessange fra Højskolesangbogen!. Gitte er forfatter til 25 familiemusicals og siden åbningen af Korsbæk på Bakken har hun været Misse Møghe og spillet til fru Violets dansetimer på Postgården.

08.03.17: Niels Sveistrup - Elektriciteten kommer til Nordvestsjælland.

I slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet begyndte elforsyningen at vinde frem i købstæderne og lidt efter lidt også i de større stationsbyer. Men tekniske og organisatoriske udfordringer skulle klares, før der blev etableret elforsyning i landistrikterne. Niels Sveistrup fortæller om udviklingen, om de personer, der gjorde det hele muligt, om opfinderne og om organisatorerne,om sliderne, der byggede elnettet og om de nye erhverv, der blomstrede frem.

15.03.17: Kristian Massey Møller - Morgendrømmen og det levende land - om Grundtvig og hans slægt.

Foredraget tager afsæt i den lille Grundtvig. I slægten og i barndommen. Sådan som grundtvig siden skulle anskue Danmarks tilblivelse i en morgendrøm. Herfra nedslag i Grundtvigs omfangsrige virke som voksen mand i et langt liv, som indskrev ham som en af de mest betydningsfulde i danmarkshistorien.

22.03.17: Kjeld Jensen - Fra frontvægt til skovfoged.

I foredraget vil tidligere skovfoged Kjeld Jensen fortælle og sine 37 år i statsskovvæsenet - hvoraf de 26 har været her i Odsherred. Det bliver den personlige historie - garneret med lidt billeder, sjove og tankevækkende oplevelser. Vi kommer til at høre den livsbekræftende historie om det at arbejde i skoven, om eksport til Kina, Ulkerupsjælene, Bob Dylans lystyacht Ocean Pearl, den plettede Ugle i USA, en trebenet skammel - og selvfølgelig frontvægten.