Seniorhøjskole

Seniorhøjskole med 5 foredrag

Foredrag efterår 2016:  

Alle dage (onsdage) 2 timer fra kl. 9.30 - 11.30. Morgenmad som sædvanlig fra kl. 9.15.

Af hensyn til indkøb, så husk venligst at tilmelde dig. 

Pris kr. 350,00 for alle foredrag. Kr. 80,00 for et enkelt foredrag.

Sted: Pakhuset, Vesterbro Torv 4, Nykøbing Sj.  


Den 26.10.16: Karin Dalskov - Hempels Glasmuseum

Karin Dalskov vil fortælle om J.C. Hempel og historien bag opførelsen af Anneberg Samlingerne (nu Hempel Glasmuseum), dernæst om selve samlingen, de tiltag vi har gjort de seneste år samt om nye tiltag i de kommende år.

Den 02.11.16: Hans-Jørgen Olsen - Turismen i går, i dag og i morgen

Turistchef Hans-Jørgen Olsen fortæller om turismens udvikling i Odsherred gennem 120 år. de første landliggere var kunstnere som N.P. Mols, Pontoppidan og Drachmanns, der holdt ferie i Rørvig i slutningen af 1800-tallet. Senere fulgte de første sommerhuse og boomet kom i 60'erne og 70'erne, hvor Odsherred blev Danmarks største sommerhusområde. I dag er Odsherred "det autentiske fristed" med masser af sjæl og Danmarks første UNESCO Global Geopark.

Den 09.11.16: Kirsten Christensen - Vikinger i Vestsjælland

Foredraget vil omhandle nogle af de senere års udgravninger af vikingetidige lokaliteter på Vestsjælland med bl.a. Trelleborg (fund af det eneste skjold fra vinkingetiden), sølvskattefund (sidste års skattefund på Orø) og diverse vikingetidige detektorfund fra området.

Den 16.11.16 - Per Lars Christiansen - Højby Sø - før og nu samt fund fra middelalderborgen Borren.

Et foto kaldet "menneskefigurer, har sin helt egen historie. Genstanden består af to blå glasplader sat sammen og på forsiden ser man 3 figurer. Emnet hedder et Alsgemme - navngivet af tyske arkæologer, idet det af denne type blev fundet på Als i 1874 - Als stednavnet og gemme er tysk for ædelsten. Der er fundet mindre end 15 i Danmark og i Europa et halvt hundrede stykker. Det forestiller de hellige 3 Konger. I slutningen af middelalderen var de Hellige 3 Kongers hjemsted (valfartssted) Milane, men i takt med udbredelsen af den kristne tro befalede paven, at de Hellige 3 konger fremover skulle flyttes til et nyt valfartssted og det blev Köln i Tyskland. Per Lars Christiansen fandt Alsgemmet på middelalderborgen Borren. Sagnet siger, at ridder Ebbe, som ejede Borren var på pilgrimsfærd, så det ville være logisk at tro, at dette Alsgemme måske har tilhørt ridder Ebbe.

Den 23.11.16: Palle H.A. Ankerstjerne Schjerning - "Mit liv som "skotte".

En levende fortælling om mine oplevelser som sækkepibespiller - skuespiller - foredragsholder. Et levende foredrag i ord og billeder, spil på sækkepiben og spændende og sjove oplevelser. Der vil være mulighed for at se og røre ved uniformer, dragter og instrumenter. I samlingen af instrumenter findes også HM Dronningen & Prins Henriks sækkepibe (mere om den i foredraget. 


Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
16942
ons 26-10-16 09:30
Nykøbing Sj.
Bestyrelsen FOF Odsherred
10 lekt.
Kr. 350