Seniorhøjskole

Seniorhøjskole med 5 foredrag

Foredrag forår 2019:   

 Alle dage (onsdage) 2 timer fra kl. 9.30 - 11.30. 
Morgenmad som sædvanlig fra kl. 9.15.

Af hensyn til indkøb, så husk venligst at tilmelde dig.  

Pris kr. 350,00 for alle foredrag. Kr. 80,00 for et enkelt foredrag. 

Sted: Pakhuset, Vesterbro Torv 4, Nykøbing Sj. 

 

20.02.19 - Bente Eskesen  - "Det er en alvorlig sag at være morsom" 

Det er et underholdende foredrag, hvor publikum kommer med ind "bag kulisserne" - så at sige. En fortælling om et langt og spændende skuespillerliv krydret med revynumre og andet godt og hvordan livet kan forme sig, når man går imod sin opdragelse og alligevel ender der, hvor det hele begyndte.  

27.02.29 - Finn Sylvest - Min vej til skipper på Slotssøen.

Finn fortæller om en meget fattig men god barndom i Hillerød og Hørsholm - Caddie på Rungsted Golfbane i 9 år. Har været caddie for Dronning Alexandrine og Prins Bertil fra Sverige. Pilot som 18-årig i flyvevåbnet og derefter i 10 år. Pilot i det civile liv i ca. 32 år heraf de 25 år i Sterling Airways - Finn sluttede sit flyverliv med 4 år på Taiwan. Har de sidste 19 år været skipper på "Den lille Færge" der sejler på Slotssøen i Hillerød.  

06.03.19 - Gunnar - Audebo Plantecenter.

Hvem er Gunnar? Boede siden 1935 på et husmandssted i Asnæs med 2 heste, 7 køer, 2 grisesøer og 100 høns. Ingen forandringer i 14 år i husmandsstedet. Som ung studerede han som bonde, men gik over som gartner med tulipaner og purløg til 1990, hvor han købte Maglehøjgård Plantesalg, som så blev til Audebo Havecenter.

13.03.19 - Bente Lebjerg og Vinni Holst - Granhøjen 

Det er mere end 30 år siden, at Grete og Torsten Mikkelsen åbnede deres private hjem for unge med udfordringer. De etablerede Granhøjen, som består af flere forskellige bo- og beskæftigelses- og behandlingstilbud til unge og voksne med psykiske lidelser og sociale problemstilliner. Der er ca. 150 beboere tilknyttet Granhøjen og ca. 200 medarbejdere ansat.Jeg vil gerne fortælle lidt omkring vores udvikling. Hvad har vi haft fokus på ud fra samfundsudviklingen og hvad er der brug for af indsats.Vi har åbnet et par nye bosteder de sidste år, således at vi nu har 15 bosteder og derved enbredere vifte af tilbud. Vi vil forgælle om vores socialønonomiske virksomhed, hvorfor er beskæftigelsen en vigtig del af behandlingsindsatsen.Grandhøjen har et vigtigt samarbejde med Skovhus Privathospital, idet alle beboere på Granhøjen har afgang til psykiatrisk behandling ved psykolog og psykiater uden ventetid. Jeg har derfor aftalt, at der er en medarbejder fra Skovhus med på dagen til at fortælle lidt om det. Jeg har dog ikke navn på pågældende endnu.  

20.03.19 - Jane Lykke - Fra landsbybiograf til Danmarkspremierebiograf.

Vig Bio er et kulturelt fyrtårn i Odsherred. Historien om biografens liv, udvikling og fremtid fortælles af formand for Kulturhuset Vig Bio, Jane Lykke. 

 

Holdoversigt
           
19949
ons 20-02-19 09:30
Nykøbing Sj.
Bestyrelsen FOF Odsherred
10 lekt.
Kr. 350