Seniorhøjskole

Seniorhøjskole med 5 foredrag

Foredrag efterår 2018:   

 Alle dage (onsdage) 2 timer fra kl. 9.30 - 11.30. 
Morgenmad som sædvanlig fra kl. 9.15.
Af hensyn til indkøb, så husk venligst at tilmelde dig.  
Pris kr. 350,00 for alle foredrag. Kr. 80,00 for et enkelt foredrag. 
Sted: Pakhuset, Vesterbro Torv 4, Nykøbing Sj. 

 

Den 24.10.18 - Linda Borch -  Grønnegården i Annebergparken: Fremtiden forankres i et tilbageblik.

Den oprindelige ide og stedets samfundsbetydning i det forrige århundrede belyst i de forskellige årti. Arkitekturen og visioner: Ændringerne efter år 2000 og til der ikke var hospitalsfunktioner længere. Området oplever en fornyet interesse hos fagfolk. Fremtidsvisioner for Grønnegården og den værdi området er tiltænkt lokalområdet - og som forbillede. Baggrunden er de værdier, der blev fastlagt for 100 år siden. 

Den 31.10.18 - Rud Teglers - Nykøbing Sj. Stadsorkesters historie

Stadsorkesteret har eksisteret siden 1937, men mange år før var der musikanter i Nykøbing og Odsherred. Inden du skal høre Stadsorkestres historie, fortæller Rud Teglers om Nykøbings stadsmusikanter og Odsherreds gamle spilemænd, som sørgede for musik længe før, der var tænkt på Stadsorkestret. Du skal også høre om Sofus "trommeslager" Jensen, som dels var med i Stadsorkestret fra starten.

Ud over det historiske vil Rud Teglers også fortælle om et harmoniorkesters instrumenter og spilleeksempler på orkestrets musik. Og så giver han nok et trut i sin trækbasun. Dem, der er særligt modige, vil få mulighed at prøve at spille på et blæseinstrument.

Onsdag, den 7.11.18 holder vi fri. 

Den 14.11.18: Robert Larsen - Skytteforeningen i Nykøbing Sj.

Robert Larsen vil fortælle om grunden til oprettelsen af De Danske Skytteforeninger i 1861 og oprettelsen af Nyk. Sj. Skytteforening i 1863. Robert vil fortælle om foreningens historie op gennem tiden, fra mobiliseringsstyrke for armeen, til moderne idtrætsforening og foreningen i dag og vort syn på fremtiden.

Den 21.11.18: Ole Larsen - Vig Festival

Ole Larsen vil fortælle om Vig Festivalens udvikling over de 23 år, den har eksisteret. Det startede med en Kim Larsen koncert og idag samler vi 18.000 mennesker i 6 dage i Vig. Hvordan har udviklingen været og hvad vil vi med Vig Festivalen i fremtiden?. Hvad har Vig Festivalen betydet for foreningslivet i Odsherred? Der er rigtig mange foreninger, som hjælper på festivalen og det er en vigtig indtægt i deres forening. Hvad betyder festivalen for Vig by og Odsherred Kommune?

Den 28.11.18 - Jesper Adler - Landmandsliv.

Jesper Adler fortæller om sit liv som landmand, der har været igennem en udvikling de sidste 40 år. En udvikling, der startede som konventionelt landbrug og om skiftet til økologisk griseproduktion.

Holdoversigt
           
18948
ons 24-10-18 09:30
Nykøbing Sj.
Bestyrelsen FOF Odsherred
10 lekt.
Kr. 350