Purhus-Mariager

Praktisk fotografering -med lidt teori

Praktisk fotografering – med lidt teori

Et kursus for dig, som mest plejer at fotograferer på ”auto”, men godt vil kende flere af kameraets muligheder.

Vi starter inde med en gennemgang af nogle af de mest almindelige kameraindstillinger, så du får en fornemmelse af, hvilken effekt det har på billedet selv at indstille fx blænde og lukkertid. Vi snakker også lidt om bl.a. ISO og hvidballance.

Der bliver tid til at deltagerne selv prøver indstillingerne af.

Efter madpakken er spist, tager vi i Fussingø Skoven nogle timer – skoven ligger blot 3 km væk.

Her får deltagerne en liste med en række billedtitler, som de skal prøve at fange – billeder som bl.a. kræver, at man bruger nogle af kameraets forskellige indstillinger, er bevidst om det lys der er på motivet – og den vinkel og perspektiv man vælger.

Har du en læs blitz til kameraet og et stativ er det en god idé at medbringe dette.

Hjemme igen vælger man hver især sit bedste billede til hvert emne – og så ser vi I fællesskab på dem, og snakker om hvad der virker, og hvad der evt. kunne være gjort bedre.

Udgangspunktet er, at der ikke er noget som rigtigt eller forkert – men der er måske ting, der virker bedre end andre, hvis man vil opnå noget bestemt med et billede.

Alle er velkomne, men kurset er primært for den ikke så rutinerede fotograf, som gerne vil have inspiration til at tage bedre billeder.

Alle kameraer er også velkomne, men du får mest ud af det, hvis du har en kamera som kan indstilles manuelt – fx et spejlrefleks.

Medbring madpakke, kamera, manual, meget gerne en bærbar computer, hvor du kan se dine egene billeder igennem - og hvis du har – en løs blitz og et stativ.

 

Sted: LindFoto.dk – ”Læsten gamle skole”, Kirkestien 3, Læsten, 8920 Randers NV.

           Bemærk: indkørsel er fra Engtoften mellem nr. 16 og 22.

Underviser: Dirch Lind, fotograf.