Foredrag

Denne dag - ét liv. Foredrag om Astrid Lindgren

”Denne dag- ét liv” 

Foredrag om Astrid Lindgren ved Jens Andersen


Køb billetter her: Billetter til Astrid Lindgren

Den prisvindende forfatter Jens Andersen fortæller denne aften om Astrid Lindgren ud fra sin succesbiografi ”Denne dag – ét liv”. Anmelderne dryssede en regulær stjerneregn over den spændende og velskevne biografi, og nu får randrusianerne mulighed for at høre Jens Andersen fortælle. Foredraget arrangeres i samarbejde med Randers Bibliotek.

Med udgangspunkt i sin Astrid Lindgren-biografi, ”Denne dag, et liv” går Jens Andersen bag om forfatterskabets facade,og fortæller om den elskede børnebogsforfatters kampe, nederlag og sejre, drømme og depressioner. Han belyser hendes splittede forhold til berømmelse, rigdom, ensomhed, magt - og mænd.

Hør om barndommen i Vimmerby og om den purunge mors dramatiske fødsel og adskillelse fra lille Lasse i København i 1926. Jens Andersen fortæller også om, hvordan Astrid Lindgren blev verdenskendt forfatter og mor til udødelige skikkelser som Pippi, Emil, Grynet, Brødrene Løvehjerte og Ronja Røverdatter og pludselig - i 1976 - væltede Olof Palmes regering og ene kvinde (som pensionist) kastede sig ud i en politisk kamp for fred, bedre miljø, dyrebeskyttelse og børns rettigheder.
„Jeg lever løs og synes, at vi skal behandle hver dag, som om den var den eneste, man havde,” sagde Astrid Lindgren, der døde som 94-årig i 2002. Mottoet ”Denne dag, ét liv” mødte hun første gang som ung oprørsk pige i 1925 og de ord fulgte hende gennem resten af århundredet som en ledetråd i vores uforskammet korte liv: Grib det, nyd det, brug det!


Foredraget foregår i Kulturhusets sal.


Holdoversigt
Start Sted Underviser Lektioner Pris
ons 30-11-16 19:00
Hovedbiblioteket Randers
Jens Andersen
1 lekt.
Kr. 100