Foredrag

Drabscheferne - Kurt Kragh og Ove Dahl UDSOLGT

Drabscheferne - Kurt Kragh og Ove Dahl

Drabscheferne    UDSOLGT

Mød 2 af landets mest erfarne og respekterede drabsefterforskere”. Ove Dahl, tidligere drabschef i Københavns Politi og Kurt Kragh, tidligere drabschef i Rejseholdet.

Sammen ser de tilbage på nogle af de mest spektakulære drab i nyere dansk historie. I foredraget kommer de 2 drabschefer med viden, som kun de har kendskab til.

Den ultimative forbrydelse - drabet - når et menneske slår et andet menneske ihjel.

Med udgangspunkt i udvalgte sager - blandt andet det norske Stewardesse-drab, sagen mod Amagermanden og ”æresdrabene” på den 14-årige Sonay Mohamed og den 18-årige Ghazala Khan - fortæller de om, hvordan man profilerer sig frem til ét af de 7 drabsmotiver, og om de underliggende motiver til at begå seksualforbrydelser.

I foredraget beskrives de 7 motiver, der ligger bag den ultimative forbrydelse - drabet: profit, jalousi, hævn, begær, udstødelse, fanatisme og magt samt om efterforskningsmetoder og samarbejde med kriminalteknikere, retsmedicinere, pressen og offentligheden.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål under foredraget, ligesom der vil være mulighed for at købe bogen Drabscheferne og samtidig få den signeret.

Om Kurt Kragh  

Kurt Kragh, tidligere kriminalkommissær og souschef i Rejseholdet, var gennem 27 år en af de centrale figurer på Rejseholdet, hvor han stod i spidsen for efterforskningen af en lang række opsigtsvækkende og tunge drabssager. Medvirkende i ”Efterlyst” TV 3, 1997-2000, Freeport, konsulent for ”Rejseholdet” DR 2000-2004, konsulent og medvirkende ”De 7 drab” TV 2, Selskabet, medforfatter til ”Viden om drab”, Århus Universitetsforlag 2013, forfatter ”At tænke som en morder” Peoples Press 2014, bogen ”Drabscheferne”, Politikens Forlag, 2016 (Stine Bolther, Ove Dahl og Kurt Kragh).

Om Ove Dahl

Ove Dahl, tidl. kriminalinspektør i Københavns Politi med titel af drabschef og tidligere røverichef og før det souschef i Drabsafdelingen og har været ansat i 40 år i politikorpset.

I 2003 afløste han kriminalinspektør Kurt Jensen som drabschef. Ove Dahl er tidligere drabschef for Københavns Politi og har ligeledes i mange gå været et velkendt ansigt på TV og fra større drabssager herhjemme. Gennem sin mangeårige karriere i politiet har Ove Dahl set det meste - og det værste. I 2012 udkom bogen "Drabchefen - de nyeste sager", skrevet af Ove Dahl og Stine Bolther.

 

Holdoversigt
Start Sted Underviser   Pris
tor 20-09-18 18:30
Remisen
Kurt Kragh
0 lekt.
Kr. 145