Foredrag

Saxgren og Hvalrossen

Saxgren og hvalrossen

Henrik Saxgren & Martin Breum

I samarbejde med Randers Kunstmuseum præsenterer FOF Randers foredrag med Henrik Saxgren, hvor han fortæller om sit imponerende fotoprojekt, der portrætterer nordgrønlandske fangere og naturen, de omgives af.

Henrik Saxgrens kæmpe foto-epos, ”Ultima Thule”, handler ikke kun om jagten på en hvalros. Den handler også om det komplekse møde med de sidste fangere og den isnende kulde i det allernordligste Grønland. Bogen udkom i 2017 og har allerede ført til udstillinger i Danmark og udlandet. Blandt andet kan "Ultima Thule - Saxgren" nydes på Randers Kunstmuseum fra 11. august og frem til 4. november 2018.

 Martin Breum har kendt Henrik Saxgren længe. For Martin Breum er det indlysende, at så stort et værk rummer mere, end hvad det er blevet kogt ned til – syv ture til Thule fra 2014 – 2016 og manddomsprøverne på de lange slædeture med fangerne. Der ligger mere gemt i Henrik Saxgren, og det er Martin Breum nysgerrig efter at høre mere om. Hvorfor går Henrik Saxgren så ekstremt til værks i hans portrættering af den sidste bid af Thule-kulturen? Martin Breum vil vide mere og vil under dette foredrag få Henrik Saxgren til at røbe, hvad det er der driver ham. Henrik Saxgren er en dygtig fortæller, og han skal opleves. Men, Martin Breum forsikrer, at Henrik ikke slipper af sted med kun at fortælle røverhistorier. Thule er kravlet helt ind i sjælen på Henrik Saxgren, og Martin Breum vil forsøge at åbne op for Henrik, så vi kan kravle med. 

Det er på dagen for foredraget muligt at besøge udstillingen Ultima Thule af Henrik Saxgren helt frem til kl. 20:00. (entré: 50,-).


Holdoversigt
Start Sted Underviser   Pris
ons 31-10-18 19:00
Randers Kunstmuseum
Henrik Saxgren
1 lekt.
Kr. 150