Svampeture

​Med svampeekspert Anker Hansen

Jeg tilbyder 2 ture - max. 30 voksne pr. gang.

Medbring: Stor kurv, lille svampekniv, solidt fodtøj/gummistøvler, gerne børn - de er tættere på skovbunden - og gerne selvfundne svampe, som jeg artsbestemmer. Start kl. 10, slut kl. 12.30.

Jeg checker alle kurve og alle fund: "Får jeg mon noget med hjem?" Det garanterer jeg for!

Der, hvor Linak ligger i Guderup, fandt jeg som dreng markchampignons på græsmarkerne, og nu er det blevet en livslang passion og en fredelig jagt for mig. Dengang var jeg omkring 10 år, og det er 60 år siden.

Jeg bevæger mig i skove og marker og på overdrev over hele Danmark. Jeg har aldrig haft tilfælde af dårlig mave e.l. Folk får kun sikre svampe med hjem og alle får en opskrift på min kendte svampesuppe. Så kom og få en god oplevelse!

Tur 1: Lørdag den 15. september til Nørreskovens sydligste del. Kør ind i skoven ved Naldmose og kør til højre ved Skovkroen - helt ned til Lillebælt. Det er offentlig vej. Her samles vi. Der er borde og bænke. Skoven består af høj bøgeskov med store træer. Vi går mod Troldhøj, og jeg er synlig hele tiden. Tilbage ved bilerne ca. kl. 12, hvor kurvene bedømmes. Mulighed for disse svampe: Karl Johan og andre rørhatte, skørhat, fluesvamp, foranderlig skælhat, pigsvamp, trompetsvamp, lidt kantarel + overraskelser.

Tur 2: Søndag den 30. september til Gråsten Skov. Kør til højre lige før Gråsten Slot hvis du kommer fra Sønderborg. Derefter ind til venstre på p-plads Felstedvej. Her mødes vi kl. 10. Der er borde og bænke. Vi undersøger skoven, følger Alfsbækken. OBS! Samme indhold og beskrivelse som Tur 1. Skoven her er meget bakket, og det er godt. Måske finder vi også brombær og hindbær.