Operature

"Tosca" operatur til Kiel

Optakt med lektor Stig Hansen
Som forberedelse til operaturen til Kiel gennemgår lektor Stig Hansen operaen og belyser den med musikalske eksempler. Optakten foregår på Biblioteket Sønderborg.
Vi samarbejder med FOF Aabenraa.

”Tosca”
Forestillingen er en operae i 3 akter af Giacomo Puccini og bliver af kendere betegnet som en af de nemmest tilgængelige operaer, da sangene med det samme fænger.
Handlingen finder sted i Rom år 1800, hvor teaterstjernen Floria Toscas elskede, maleren Mario Cavaradossi, gemmer en gammel ven, der er flygtet. Baron Scarpia fængsler Mario og dømmer ham til døden. Tosca giver sig selv til Scarpia, som lover, at fingere henrettelsen. Tosca stikker herefter Scarpia ned, men hun opdager at Mario er død og, at Scarpia selv i døden har haft en rolle at spille i hendes ulykke. Historien om Tosca er fuld af intensitet, blod, opofrelse, begær og energi.
Forestillingen begynder kl. 19.30. 

Der er afgang fra Guderup Rutebilstation kl. 16.30, Butikstorvet Augustenborg (børnehaven) kl. 16.45, Kirketorvet i Sønderborg kl. 17.00, Broager Kirke kl. 17.10, Rinkenæs (OK tanken) kl. 17.20 og Kruså kl. 17.35.
Prisen er inkl. operagennemgang, bustur og billet. Optakten er mandag den 20. februar. Turen til Kiel er fredag den 24. februar.