Foredrag med Samuel Rachlin

 

Vi lever i en tid og en verden med opbrud og store geopolitiske forandringer. Det storpolitiske barometernål svinger tæt på orkanstyrke. Donald Trump vil gøre Amerika great again som the tweeter in chief. Vladimir Putin vil genoprette Ruslands status som stormagt ved at destabilisere resten af verden med hybridkrig, hacking og fake news. Kinas præsident Xi er godt i gang med at gøre Riget i Midten til verdens rigeste og mægtigste land. Og Nordkoreas Kim Jung Un vil være storpolitikkens joker, der kaster om sig med atomvåben og missiler og truer verden med ragnarok.

   Oven i alt det kommer et EU i krise efter BREXIT og under pres fra populistiske partier, der ønsker at skifte det eksisterende politiske system ud med en en ny demokratisk model.

Med afsæt i sine to seneste bøger, BAG DEN KOLDE KRIGS TÅGER (november 2016) og FOLKET OG MAGTEN (november 2017), ser Samuel Rachlin nærmere på den rolle, Rusland og præsident Vladimir Putin har spillet i de seneste års storpolitiske turbulens i et samspil med verdens andre storpolitiske nøglefigurer.

   Rachlin trækker i foredraget linjerne og perspektiverne op fra starten af Den Kolde Krig til i dag.

 

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Svendborg Bibliotek og finder sted på biblioteket tirsdag d. 27. november 19.00.

Billetter til 100 kr købes på biblioteket eller på www.svendborgbibliotek.dk – ”Det sker.