Krop og bevægelse

Yin Yoga

Du kender formentlig symbolet Yin og Yang  - der repræsenterer de modsætninger vores liv og verden består af. Det maskuline/ feminine, varme/kulde, op/ned, tungt/let, lys og mørke. Sådan kunne vi blive ved.

Yin og Yang indgår i alle sammenhænge, og er gensidigt afhængige af hinanden. Og vi har brug for begge modpoler. Nu er det bare sådan, at hverdagen for mange af os er meget travl og udfordrende – meget Yang-præget, hvis vi anskuer det på den symbolske måde. Og derfor kan det være en meget velgørende, afbalancerende og nyttig ”modøvelse,” at arbejde decideret med Yin Yoga.  

I Yin Yoga arbejder vi langsomt og roligt, bruger primært tyngdekraften og eftergivelsen som sparringspartnere og opnår derved en øget intensitet og fordybelse i strækkene. Vi arbejder med færre stillinger sammenlignet med den mere Yang-prægede yogaform, og det netop med henblik på at komme mere i dybden både fysisk og mentalt. Vi arbejder med fascia (bindevæv), kommer lidt ind på den følelsesmæssige side af det at arbejde med kroppen, herunder energi- og meridianbaner – inspireret af TCM (Traditional Chinese Medicine, som man bruger i akupunktur også) og chakraerne. Der vil også være mindfulness elementer involveret, - og til sammen medvirker denne praksis til øget fornemmelse af nærvær, ro og balance i krop og sind.       

Alle kan i princippet være med, idet vi her i meget høj grad forsøger at tilgodese den enkelte, og man opfordres til at mærke efter og derfra vurderer hvor længe og hvor langt man skal gå – eller om man skal bruge en helt anden stilling for at opnå det ønskede. Vi er jo forskellige og har brug for muligheder og tid for at kunne fordybe os i egen proces…

Medbring et par tæpper, puder og lign. så du kan gøre dig det bekvemt.