Krop og bevægelse

Restorativ yoga -workshops

På disse tre restorative yoga workshops vil vi komme helt ned i tempo - ind i en dyb tilstand af ro og hvile. Restorativ yoga er kendetegnet ved at være støttede stillinger ved hjælp af bl.a. yogapøller, blokke og tæpper, som skaber balance i nervesystemet og virker terapeutisk, idet kroppen får lov til at komme ind i en tilstand af dyb hvile og afstresning både fysisk og mentalt. Gennem en hvilen ind i yogastillingerne beroliges og afspændes kroppen og nervesystemet - den dybe afspænding, som stillingerne skaber, virker harmoniserende på krop og sind. I den restorative yoga bruges blokke, tæpper og puder til at etablere et afslappende fundament for kroppen, hermed bliver kroppen holdt og støttet således, at du ikke skal bruge kræfter på at holde dig selv i stillingerne - du skal blot hvile.  Hver stilling holdes i minimum fem -10 minutter med ønske om at hjælpe kroppen til at give slip på eventuelle spændinger & stress. Restorativ yoga er en yderst blid form for yoga der giver kroppen og nervesystemet mulighed for at hvile.

På workshoppen sættes tempoet helt ned og vi afsætter 2,5 time til blot at være tilstede, trække vejret og lade stilheden indfinde sig - alt imens vi lader kroppen hvile i restorative yogastillinger.
I den restorative yoga bruges blokke, tæpper og puder til at etablere et afslappende fundament for kroppen, hermed bliver kroppen holdt og støttet således, at du ikke skal bruge kræfter på at holde dig selv i stillingerne - du skal blot hvile.  Hver stilling holdes i minimum fem minutter med ønske om at hjælpe kroppen til at give slip på eventuelle spændinger & stress. Restorativ yoga er en yderst blid form for yoga der giver kroppen og nervesystemet mulighed for at hvile.
OPBYGNING AF WORKSHOPPEN
Vi begynder workshoppen med et blidt og roligt flow,hvor alle kan være med, så vi kan få lidt varme i kroppen,inden vi skal ind i de restorative stillinger. Der vil være en grundig instruktion og lidt undervisning om nervesystemet,hvad restorativ yoga er og om emnet for den enkelte workshop.  På hver workshop vil der blive introduceret et par vejrtrækningsøvelser og alle gange afsluttes med en ekstra lang og dyb restorativ savasana.
PRAKTISK
• Alle er velkomne på workshoppen, intet forhåndskendskab til yoga er nødvendigt.
• Medbring gerne en ekstra trøje eller et par varme sokker, så du kan holde varmen i stillingerne.
UNDERVISER: Mette Gregersen, yogalærer og uddannet i restorativ yoga og mindfulness, sygeplejerske og cand.pæd.psyk.