Ture - teater - koncerter

Historisk vandring ved Grimstrup/Lysemose

Midt på Lolland, lige ved afkørsel 48 Maribo, ligger et lille stykke jord, som primært består af et moseområde, der til dels er sprunget i skov. Mosen/skoven ligger lige ud til Nørresø og i områdets østlige ende ligger et hyggeligt lille traktørsted kaldet Cafe Lysemose. I dagligdagen kaldes områder for Lysemose og er for de fleste bruger blot et sumpet og bakket område, hvor man lige kan gå en lille hyggelig tur med hunden eller kæresten.
Men det rummer så meget mere. Faktisk rummer Lysemosen intet mindre end en Danmarks sensation. Gennem mange år har det for en mindre skarer været kendt, at der i mosen, beklædt af træer og buske, ligger de enorme volde der er resterne af en helt enestående og spændende borg og historie. EN historie, der rummer både lokal historie, danmarkshistorie og har grene ud i resten af Europa. 
Tag med middelalderarkæolog og fortæller, Leif Plith Lauritsen, på den ca. 2,5 km lange gåtur og hør om en spændende periode, hvor Danmark var truet som aldrig før og, hvor borgen i mosen spillede en af de helt store roller i Danmarks genskabelse.
Turen afsluttes på Cafe Lysemose med en let anretning med et glas vin/øl/vand , som er inkluderet i prisen. 

 

 
Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
1027
tir 24-04-18 16:30
Maribo
Leif Plith
6 lekt.
Kr. 270