Foredrag

Angela Merkel Die Queen aus Berlin

Verdens mest magtfulde kvinde. Eller Dronningen af Berlin. Disse klicheer er for længst blevet hæftet på Tysklands kansler Angela Merkel. Og efter flygtningekrisen er Mutter Angela kommet til. Hvad er op og ned på disse beskrivelser, hvad betyder hendes østtyske baggrund, og hvorfor har hun et så anstrengt forhold til Ruslands Putin? Det er nogle af de spørgsmål, som Lykke Friis stiller skarpt på. I foredraget trækker Lykke Friis også på personlige erfaringer med kansleren, under COP15 og i forbindelse med Merkels besøg på Københavns Universitet. Foredraget er aktuelt ved, at det også forholder sig til, hvilken rolle Merkel spiller i aktuelle sager som flygtningekrisen og David Camerons ambition om at genforhandle Storbritanniens EU-medlemskab.
Afslutningsvis besvares cliffhanger-spørgsmålet - Vil Merkel overleve flygtningekrisen, og hvem vil i sidste instans kunne afløse hende på posten?

Lykke Friis er prorektor på Københavns Universitet. Hun har arbejdet med europæisk politik gennem mange år - med særligt fokus på tysk politisk og historie. Modtog DR’s Rosenkjærpris i 2009 og skrev i den forbindelse bogen Østers på Kempinski om det nye Europa ved 20-året for Berlinmurens fald.
Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser Lektioner Pris
933
ons 12-10-16 19:00
Vordingborg
Lykke Friis
2 lekt.
Kr. 150