Foredrag | foredragsrækker kulturhøjskoler

4 foredrag på Vemmetofte

4 foredrag på Vemmetofte

29. oktober Leonardo da Vinci – Hans liv og levned
Hvem var Leonardo da Vinci og hvilke opdagelser skal vi huske ham for? Leonardo da Vinci er en af de allerstørste renæssanceskikkelser til dato. Han var en af de mest banebrydende personligheder, som både maler, arkitekt, ingeniør, matematiker, anatom og meget mere – på én og samme tid. Men hvem var Leonardo, hvilken tid levede han i og hvilke opfindelser tilskrives han i dag. Kom og hør om denne store skikkelse i Leonardo da Vinci – hans liv og levned.

19. november Renæssancens Kvinder 
Hvad var kvindens rolle i Renæssancen, hvordan kom den til udtryk og hvad var deres opgave? Renæssancen var en tid med store opdagelser, guddommelig kunst, stenrige købmænd, nyskabende arkitekter og utrolige videnskabsmænd. Men hvad med kvinderne bag disse mænd?  Sandheden er, at der bag disse store mænd befandt sig en række højt begavede og meget interessante kvindeskikkelser som med dyd, begavelse og kvindelist viser sig at have en overordentlig stor rolle i historien. Kom bagom renæssancens store mænd og hør om de endnu større kvindeskikkelser som fortjener en plads i historien!

4. februar Michelangelo – den guddommelige ener
Hvem var Michelangelo, hvilken rolle spillede han i sin samtid og hvorfor er han så fortryllende som kunstner? Det er meget vanskeligt at fatte, hvordan det var muligt for et menneske at præstere hvad Michelangelo præsterede igennem fire års ensomt slid fra det pavelige kapels stillads i Det Sixtinske kapel. Da værket var færdigt, var Michelangelos ry og anseelse større end nogen kunstner nogensinde havde oplevet før – og måske også siden.  Fyrster og paver overbød hinanden for at sikre sig et værk af den guddommelige mester og hans temperament skabte storkonflikt mellem Paven og bystaten Firenze. Som person var Michelangelo sin egen største kritikker, udpræget omhyggelig, hysterisk, stolt, uafhængig og særdeles temperamentsfuld. Alt dette tilsammen gjorde ham til den sublime kunster og karakter som stod bag de mange kendte værker fra Renæssancen. Den frygtindgydende kraft der skræmte dem som traf ham selv selv fylder os i dag med ærefrygt når vi står overfor et af hans guddommelige værker. En aften med drama og guddommelig gru igennem en rejse i Michelangelos værker!

25. februar Den Italienske mafia – en stat i staten
Hvad er mafia, hvordan er den organiseret og hvilken rolle spiller den i dag?
Den italienske mafia er skræmmende og fascinerende på en og samme gang: Koldblodige drab, ældgamle æresbegreber, hemmelige loger, optagelsesritualer, personlig stolthed og forbindelser. Hvordan er mafiaen opstået? Hvordan opererer den, findes den i Danmark og hvor meget saltsyre skal der til at få en mand til at forsvinde i en tønde? Disse og mange andre spørgsmål vil blive besvaret i foredraget Den Italiensk Mafia – en stat i staten.

 
Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
994
man 29-10-18 19:30
Fakse
Gitte Konradsen
24 lekt.
Kr. 590