Foredrag

Efterårshøjskole, - 5 friske foredrag

Kl.   9.30 Dagen indledes med sang fra Højskolesangbogen og formiddagskaffe med brød.
Kl. 10.00 Foredrag
Kl. 12.00 Afslutning

Efterårets foredrag:

” Mit liv med radio og TV” - ved Jørgen de Mylius 
Jørgen de Mylius fortæller om sin lange og utrolige karriere inden for musikken, om alle programmerne i radioen, som begyndte med Top Tyve og Efter skoletid.  På tv vil mange huske ham fra en lang række portrætudsendelser af kendte musikere, og andre programmer som Superchancen, Stardust, Eldorado mv. I foredraget kommer vi bag om personen Jørgen de Mylius fra hans barndom i 50´erne i København, hvor hans musikinteresse startede ved at lytte til Radio Mercur og Radio Luxembourg. Vi hører desuden også om hans mange møder med kendte musikere som bl.a The Beatles, Rolling Stones, Cliff Richard og Abba. Jørgen vil undervejs spille lidt musik og vise nogle filmklip.

” Bhutan, -bruttonational-lykke i Himalaya”- ved Camilla Kornerup
Syd for Tibet, i den østlige del af Himalayabjergene gemmer sig et lille buddhistisk kongedømme, som først for nylig har åbnet døren for omverden. Bhutan er et sagnomspundet land, hvor befolkningen stadig går klædt i nationaldragter, dyrker bueskydning som nationalsport og holder en lang række religiøse festivaller. Under foredraget rejser vi gennem Bhutan med spændende billeder og historier om landets kultur og natur. Læs mere på www.cosmopolit.dk

 ”Buster Larsen – en biografi”- ved Jakob D. Lund
Buster Larsen – en biografi er skrevet af journalist og forfatter Jakob D. Lund og udgivet på Gyldendal i efteråret 2013. Bogen er baseret på mere end 40 interviews med familie, venner og kolleger, timevis af arkivresearch samt film-, radio- og tv-studier af hovedpersonen selv. I foredraget fortæller han om baggrunden for bogen, samarbejdet med familien og hovedtemaerne i Buster Larsens liv og karriere.

”På kanten af Danmark”, - et multimedieshow - ved Dorthe og Finn Gjetting
I billeder, musik og tekster bevæger vi os ud i nogle af de smukkeste egne i Danmarks såkaldte udkanter. Det er en hyldest til ”Udkantsdanmark” – hvad ville Danmark være uden Vestjylland, Vendsyssel og Sønderjylland – eller uden Vestsjælland?

 ”Skillingsviser” - ved Bjarne Lisby

Skillingsviserne var gennem århundreder tidens nyhedsformidlere og sladderpresse. Visekællingerne var populære i bybilledet, når de foredrog de sidste nye viser om døgnets begivenheder. Da en vise i 1795 kostede en skilling opstod begrebet skillingsvise. Vi synger et festligt udpluk af kendte og ukendte viser, hører lidt om deres baggrund, og ikke mindst om Julius Strandberg, der sågar blev millionær på at producere skillingsviser. Læs mere på www.bjarnelisby.dk

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser Lektioner Pris
927
man 19-09-16 09:30
Nykøbing F.
Anne Grethe Jakobsen
30 lekt.
Kr. 595
919
tir 27-09-16 09:30
Haslev
Nils Ole Kajhøj
30 lekt.
Kr. 595
928
tor 29-09-16 09:30
Vordingborg
Jette Heinemann Nielsen
30 lekt.
Kr. 595