Foredrag og debat

Studiekredse

Bliv klogere på verden og kunst til foredragsrækker

For dig, der gerne vil blive klogere på en række spændende emner om kultur, historie og kunst, afholder FOF Syd- og Vestsjælland studiekredse i Skælskør, Slagelse, Sorø, Ringsted og Næstved.

Læs mere

Dyk ned i kunst, kultur og historie

I denne sæson tilbyder vi tre studiekredse med kunsten i fokus. I Sorø kan du blive klogere på malerkunsten i årene omkring 1. Verdenskrig, mens du i Slagelse og Næstved kan dykke ned i landskabsmaleriet på tværs af kulturer og ideologier. I Skælskør kan du lære om brugen af ler i alt fra kunst til arkitektur sammen med arkitekt Carsten Ørbjerg. 

Er du mere interesseret i kultur og historie, kan du komme til foredrag med Kåre Johannessen, som vender Danmarks- og verdenshistorien på hovedet og belyser vigtige begivenheder fra nye vinkler. Du kan også deltage i en interessant litteraturkreds om det moderne gennembrud eller komme til spændende operaforedrag om Puccinis mest berømte operaer.

Bliv klogere på verden og troen 

Du kan også opleve et tankevækkende højskolefag i Slagelse, når Lene Jeppesen, der er cand.merc og magister, vil gøre dig klogere på Martinus' verdensbillede. Først vil du blive introduceret til tænkeren Martinus’ skriverier og tanker, og derefter vil vi gå i dybden med at diskutere reinkarnation, karma og livets mysterium.

Kom til vinforedrag med smagning

Hvis du vil blive klogere på vin og portvin, tilbyder vi tre forskellige foredrag og foredragsrækker om vin og portvin. Her vil du bl.a. lære mere om forskellige druesorter, vinregioner og portvinstyper. Undervejs vil du kunne smage på vinene og selv bedømme hvilke, der er dine favoritter. 

Hvem kan deltage i studiekredse?

Alle, med lysten til at blive klogere på en række emner i et hyggeligt interessefællesskab, kan deltage.

Yderligere oplysninger

Du kan få mere information om de aktuelle studiekredse nedenfor, hvor du også kan tilmelde dig.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt FOF Syd- og Vestsjælland på tlf. 58 52 81 64 eller mail: info@fof-sydvest.dk.