Foredrag og debat

Studiekredse

Bliv klogere på verden og kunst til foredragsrækker

For dig, der gerne vil blive klogere på en række spændende emner om kultur, historie og kunst, afholder FOF Syd- og Vestsjælland studiekredse i Skælskør, Slagelse og Næstved.

Læs mere

Dyk ned i irske forfattere og de andre Amerika'er

I denne sæson tilbyder vi to foredragsrækker i Skælskør, hvor du kan lære om store irske forfattere og deres betydning for den irske befolkning. Vi dykker ned i store forfatterskaber over fire gange og læser og diskuterer udvalgte dele.

For dig, der er interesseret i historie, tilbyder vi kurset om syd- og mellemamerikansk historie. Du vil blive klogere på udviklingen i de andre Amerika'er gennem de sidste 200 år både generelt med emner såsom Columbus, selvstændighed og katolicisme, og gennem fordybelse i udvalgte lande som Cuba, Mexico, Argentina og Chile.

Bliv klogere på verden og troen 

Du kan også opleve et tankevækkende højskolefag i Slagelse, når Lene Jeppesen, der er cand.merc og magister, vil gøre dig klogere på Martinus' verdensbillede. Først vil du blive introduceret til tænkeren Martinus’ skriverier og tanker, og derefter vil vi gå i dybden med at diskutere reinkarnation, karma og livets mysterium.

Lær om den franske impressionisme

FOF's kunsthøjskole i Næstved og Slagelse fokuserer denne sæson på fransk impressionisme, og hvordan impressionismen udviklede sig i takt med, at det franske samfund oplevede store forandringer. Impressionistiske kunstnere brugte det moderne liv som inspirationskilde for at skabe nye, tidssvarende kunstværker.  

Ved at se på forskellige kunstneres værker, fra Manet og Courbet over Monet, Degas og Renoir til Bonnard, Gauguin og Van Gogh, bliver du klogere på overgangen fra realisme til impressionisme, motiver og inspiration, ydre impulser, moderne urbanitet, kvinder i impressionismen og veje ud af impressionismen.

Hvem kan deltage i studiekredse?

Alle, med lysten til at blive klogere på en række emner i et hyggeligt interessefællesskab, kan deltage.

Yderligere oplysninger

Du kan få mere information om de aktuelle studiekredse nedenfor, hvor du også kan tilmelde dig.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt FOF Syd- og Vestsjælland på tlf. 58 52 81 64 eller mail: info@fof-sydvest.dk.