Foredrag

Svend Brinkmann - "Ståsteder" og "Gå glip"

"Ståsteder" og "Gå glip"

Svend Brinkmann udgav for nogle år siden bogen "Stå fast", som opfordrer til modstand mod tidens omsiggribende udviklingstvang og positivitet. Bogen blev en bestseller, men efterlod nogle grundlæggende spørgsmål.

Med sin nye bog "Ståsteder" forsøger Svend Brinkmann at give nogle svar på de eksistentielle spørgsmål, som "Stå fast" efterlod åbne: Hvad er værd at stå fast på i tilværelsen? Hvad har et menneske pligt til at gøre? Hvad er overhovedet et meningsfuldt liv?”. I sin nyeste bog ”Gå glip” fra 2017 undersøger Svend Brinkmann nu begrænsningens kunst og værdien af at gå glip af noget i en kultur, der længe har dyrket tanken om så meget som muligt, så hurtigt som muligt. Foredraget tager udgangspunkt i både ”Ståsteder” og den nye bog ”Gå glip”

Kom med Svend Brinkmann gennem idéhistorien, hvor han peger på ti eksistentielle ståsteder, herunder værdighed, frihed, kærlighed, tilgivelse og sandhed, som ifølge ham er værd at stå fast på og bør opfattes som værende værdifulde i sig selv – også i en tid, der fokuserer på forandring.

Svend Brinkmann, forfatter og professor i psykologi