Foredrag

Kulturcaféen i Provstehaven i Vemmelev

Kulturcaféen i Provstehaven Vemmelev

I fælleshuset Provstehaven arrangerer FOF i samarbejde med venneforeningen, én foredragsrække i foråret og én i efteråret. Alle er velkomne.

Prisen for foredragsrækken som består af 5 foredrag 
For et enkeltforedrag er prisen 125 kr.

Fra malkestol til psykologklinik
Hør en medrivende, men også humoristisk, beretning om en familie med desperate livssituationer. Men også en beretning om en personlighed, der trods vilkårene, havde energien og viljen og mestrede at nå sine mål, samtidigt med at der var overskud til at hjælpe andre. Hør om røgterdrengen, der blev mønsterbryder!
Knud Holm Andersen, foredragsholder og psykolog
Tirs. 22.01.19 kl. 14.00

En rejse i det danske ø-rige
Hør om to unge danskeres rejse rundt på 37 danske øer for at sætte fokus på mulighederne og livet på de danske øer. En fortælling om hverdagen på øerne, om fællesskab, tillid og tryghed og en kontrast til storbyens ræs. Hør om naturen og de unikke oplevelser og steder man ikke troede fandtes i Danmark.
Sarah Steinitz, sociolog og Tine Tolstrup, geograf
Tirs. 05.02.19 kl. 14.00

60 med mere
Kom og hør et underholdende foredrag om det aktive liv efter de 60. Foredragsholderen har opsøgt en række mennesker, der gør os klogere på det og hun har søgt svar på spørgsmål som kan mormor gå i cowboybukser? Kan man skifte karriere når man er over 65? Er det i orden ikke at passe børnebørn fordi man skal spille golf? Er det forsvarligt at blive far som 60-årig og hvordan kommer man videre efter tabet af to ægtefæller?
Camilla Lindemann, journalist og forfatter
Tirs. 19.02.19 kl. 14.00

Masser af succes
Kim Larsen blev den indtil videre største danske folkekunstner nogensinde. Han skabte musikalsk bro mellem flere generationer. Hvad skabte den enorme succes? Hør et interessant foredrag om Kim Larsens betydning, hans kampe, hans nederlag og selvfølgelig hans mange successer.
Jan Eriksen, journalist og forfatter
Tirs. 05.03.19 kl. 14.00

Pigerne fra Sprogø
Kom og hør historien om kvindehjemmet på Sprogø og om nogle af skæbnerne på det internat, der blev oprettet på øen i 1923 for åndsvage, seksuelt løsagtige kvinder. Hør om initiativtageren, overlæge Christian Keller, om baggrunden for anstalten og om hverdagen for beboerne indtil lukningen i 1961.
Carsten Egø Nielsen, historiker
Tirs. 19.03.19 kl. 14.00

Holdoversigt
Start Sted     Pris
tir 22-01-19 14:00
Vemmelev
          
          
Kr. 500