Foredrag

Kulturforum på "Værkerne" i Sorø

Kulturforum på Værkerne i Sorø

Hvert forår og efterår har vi den fornøjelse at kunne byde velkommen til 4 foredrag, hver anden mandag, på Værkerne i Sorø Kultur- og fritidscenter.

Pris for foredragsrækken 400 kr.
Pris 1 enkeltforedrag 125 kr.

En rejse i det danske ø-rige
Hør om to unge danskeres rejse rundt på 37 danske øer for at sætte fokus på mulighederne og livet på de danske øer. En fortælling om hverdagen på øerne, om fællesskab, tillid og tryghed og en kontrast til storbyens ræs. Hør om naturen og de unikke oplevelser og steder man ikke troede fandtes i Danmark.
Sarah Steinitz, sociolog og Tine Tolstrup, geograf
Man. 04.02.19 kl. 10.00

Bag fængslets mure
En spændende fortælling om det daglige liv i fængslet, udviklingen i fængselssystemet og fangernes oplevelser fængselsbetjenten gennem 37 år, der også er Danmarks nye krimiforfatter. Et både humoristisk og alvorligt foredrag, der fører dig ind i livet bag de høje mure, hvor håndtagene sidder udvendigt på dørene.
Tom Thomasen, forfatter og fængselsbetjent
Man. 18.02.19 kl. 10.00

Moderne kunst i de danske kirker
Mange kirker i dag bliver fornyet med moderne kunst og det er spændende at se hvor populært det er blevet at udsmykke kirker og hvordan kirkerne er blevet modige til at skabe nye udsmykninger. I dette foredrag ses der nærmere på den store og varierede kunstskat i de danske kirker.
Tine Kragh, kunsthistoriker
Man. 04.03.19 kl. 10.00

Stormogulernes Indien
Stormogulerne herskede fra ca. 1500 og godt 200 år frem. De var efterkommere af Djengis Khan og underlagde sig store dele af det nuværende Indien, Bangladesh, Pakistan og Afghanistan. Stærke magthavere, som fik stor betydning for Indiens politiske, økonomiske og kulturelle udvikling, og som har efterladt sig storslåede bygningsværker, ikke mindst et af verdens smukkeste gravmonumenter: Taj Mahal.
Elisabeth Sandell, rejseleder
Man. 18.03.19 kl. 10.00

Holdoversigt
Start Sted     Pris
man 04-02-19 10:00
Sorø
          
          
Kr. 400