Foredrag

Kulturforum på "Værkerne" i Sorø

Kulturforum på Værkerne i Sorø

Hvert forår og efterår har vi den fornøjelse at kunne byde velkommen til 4 foredrag, hver anden mandag, på Værkerne i Sorø Kultur- og fritidscenter.

Pris for foredragsrækken 400 kr.
Pris 1 enkeltforedrag 125 kr.

Storm P. og humor – hvad griner du af?
Søren Kierkegaard sagde, at børn ofte har humoren uden for sig – de ved ikke selv, de er morsomme. Læreren fortæller børnene: ”Kamelen er et fantastisk dyr. Den kan arbejde i 14 dage uden drikke”. Et barn svarer: ”Det kan min far også – uden at arbejde.” Hør foredraget om alt det, som får os til at smile og le. Er der en sammenhæng mellem evnen til at undres og evnen til at le, siden børn ler mere end voksne?
Kristian Østergård, sognepræst
Man. 08.10.18 kl. 10.00

Margrethe I
En stor kvindeskikkelse levendegøres, når historien om vor første, kvindelige regent (1357-1412) fortælles i dramatisk og underholdende form. Foredragsholderen tager udgangspunkt i sin dramatiske monolog ’Margrethe I” af Lars Kaaber med urpremiere på Esrum Kloster. Foredraget krydres undervejs med oplevelser og anekdoter fra et treårigt turnéliv.
Chili Turèll, skuespiller og forfatter
Man. 22.10.18 kl. 10.00

Fra sportsjournalist til bibelnørd
Som sportsjournalist startede foredragsholderen en sportsredaktion på TV2 ØST. Midt i forberedelserne til et sportsdebatprogram opstod en skør idé – han ville lave et debatprogram med præster! Det førte til det prisvindende eksistensprogram ”Præstens Lektie”, og siden har han arbejdet professionelt med tro og bibelhistorier. Hør et interessant foredrag med en anderledes synsvinkel om tro, eksistens – og fodbold.
Rasmus Birkerod, journalist og rejseleder
Man. 05.11.18 kl. 10.00

Sirius
Hvorfor er Grønland en del af Danmark? Hvad får en 21-årig mand til at melde sig til 26 måneders tjeneste væk fra familie og venner i ned til -50 grader? Og hvordan overlever man en 5 måneder lang slæderejse? Hør et livligt foredrag om livet og oplevelserne i Slædepatruljen Sirius, når en tidligere patruljefører tager os med gennem Grønlands storslåede og barske natur.
Jonathan Ebbesen, fhv. patruljefører
Man. 19.11.18 kl. 10.00

Holdoversigt
Start Sted     Pris
man 08-10-18 10:00
Sorø
          
          
Kr. 400