Foredrag

Verdens vinkulturer på Slagelse Bibliotek

Verdens vinkulturer på Slagelse Bibliotek

Kom og bliv klogere på verdens vinkulturer i et hyggeligt interessefællesskab. Jo mere man ved om det, der skænkes i glasset, jo mere bevidst bliver man om sammenhængen mellem kvalitet, kvantitet og pris!
Prøvesmagning af forskellige vine, ekstraudgift pr. gang 100-150 kr. Medbring gerne eget favoritglas. Mulighed for gæsteoptræden ved lokale og udenlandske vinkendere.

Efterårets tre temaer er:

11/10: Østeuropa - Ungarn
Ungarn har en vinkultur som går tusinder af år tilbage i tiden. Derfor har Ungarn vinsorter som muligvis er oprindelsen til dem vi kender så godt andre steder i Europa. Her laves sprøde hvidvine, kraftige rødvine og ikke mindst den eksklusive søde Tokaji. Ungarn har under kommunismens kooperative tankegang fokuseret på landvin. Nu er den nye generation af vinsmagere ved at lægge om og igen lave højkvalitets vin.   

8/11: Tilbudsvin
”Hvad kan man få for en ti’er” sang Shubidua engang. Det kan vi nok ikke få vin for i dagens Danmark. Men tilbudsjagten går ind og vi må se hvad supermarkederne og vinhandlerne kan diske op med af ”rigtig” gode tilbud på dagen. Det skal nok blive en spændende og anderledes aften med overraskelser af både gode og mindre gode oplevelser.

22/11: Blindsmagning
Traditionen tro slutter vi sæsonen 2018 af med blindsmagning. Vi skal bruge alle de 3 sanser – syns-, duft- og smagsindtryk som vi har lært. Vi skal gætte druen i glasset, oprindelsesland og vinområde.
Der er lagt op til en rigtig hyggelig aften med en masse god snak om vin.

Mik Risom Pedersen, vinekspert

Torsdage kl. 19-21.00

Holdoversigt
Start Sted     Pris
tor 11-10-18 19:00
Slagelse
          
          
Kr. 300