Foredrag

Verdens vinkulturer på Slagelse Bibliotek

Verdens vinkulturer på Slagelse Bibliotek

Kom og bliv klogere på verdens vinkulturer i et hyggeligt interessefællesskab. Jo mere man ved om det, der skænkes i glasset, jo mere bevidst bliver man om sammenhængen mellem kvalitet, kvantitet og pris!
Prøvesmagning af forskellige vine, ekstraudgift pr. gang 100-150 kr. Medbring gerne eget favoritglas.

Forårets tre temaer er:

31/1: Argentina - 1 vingård
Argentina er verdens femtestørste vinproducent, på trods af at landet først for alvor er kommet på de europæiske vinhylder inden for de seneste ti års tid. Vi skal smage hvad en enkelt vingård kan frembringe. Fra Entry vinene til de dyre cuvéer og over forskellige druesorter. Vi fokuserer på Malbec og Cabernet Sauvignon.

21/2: Syrah eller Shiraz
Den blå drue, der ofte bruges til at skabe fyldige vine med god syre og masser af mørk frugt i smagen. Navnet Syrah bruges i det sydlige Frankrig (hvor druen stammer fra), mens Shiraz er navnet der benyttes i Australien. Vi kommer også til andre egne af Europa og oversøisk, men til sidst 2 flasker til blindsmagning. Hvem vinder?

14/3: Italien - Ripasso
Valpolicella er et vinområde i Veneto i det nordøstlige Italien, øst for Gardasøen. Det er mest kendt for sin kraftige Amarone, men det er den næsten lige så velkendte lillebror Ripasso som vi skal smage. Fra gammel tid var egnen mest kendt for sin søde dessertvin Recioto. Ordet Valpolicella betyder kort "dalen med de mange kældre", et kælenavn, området fik under Romerriget.

Mik Risom Pedersen, vinekspert

Torsdage kl. 19-21

Holdoversigt
Start Sted     Pris
tor 31-01-19 19:00
Slagelse
          
          
Kr. 300