Foredrag

Den danske kulturarv

Den danske kulturarv

Danmarksbilleder i poesi og prosa
Det nationale og folkelige diskuteres ivrigt i dag. Hyppigt fremstilles det nationale som noget aggressivt og politisk, men sand nationalfølelse rummer en kærlighed til det sted, man er fortrolig med, en følelsesmæssig tilknytning, der er langt dybere end den aktuelt politiske. Foredraget belyser den nationale digtning og dens mangfoldige udtryk i form af smukke billeder, dunkle symboler og store fortællinger.
Kasper Støvring, forfatter
Tors. 21.02.19 kl. 10.00

”Stygge Krumpen” af Thit Jensen
Hør om en højdramatisk tid danmarkshistorien i 1500-tallet, om det spændende persongalleri i bogen, om samtiden og om Thit Jensens liv og virke. Oplæsning af udvalgte passager fortalt i et poetisk og fuldtonende sprog. Vi bliver klogere på litteraturen og historien, hvor beskrivelserne spænder over den største skønhed til den mest uhyggelige grusomhed.
Chili Turèll, skuespiller
Tors. 28.02.19 kl. 10.00

Staunings arv – vejen til et lykkeligt Danmark
Få et underholdende indblik i den politiske danmarkshistorie med et særligt fokus på de socialdemokratiske statsministre, som gennem årene har sat sit præg på det Danmark vi kender i dag. Kom tæt på dem alle sammen – lige fra Viggo Kampmann, Jens Otto Krag og Anker Jørgensen. Få også historien om cigarsortereren Thorvald Stauning, der i dag står som et af de helt store fyrtårne i den politiske danmarkshistorie.
Dan Jørgensen, politiker og forfatter
Tors. 07.03.19 kl. 10.00

Pris for alle 3 foredrag 300 kr.

Holdoversigt
Start Sted     Pris
tor 21-02-19 10:00
Slagelse
          
          
Kr. 300