Foredrag

Den globale landsby

Den globale landsby

Henrik Pontoppidan – ”Lykke-Pers” forfatter”
Han var en vejrbidt varde i det danske landskab”, skrev Tom Kristensen om Henrik Pontoppidan. Pontoppidan kæmpede om nogen for den åndelige frihed. Foredraget følger hans liv og udvikling som forfatter til en lang række humoristiske, bidske og dybtgående noveller og romaner – ikke mindst den nok mest læste ”Lykke-Per”. ”Lykke-Per” vises som tv-serie på TV2 i 2019 med Bille August som instruktør.
Henning Nørhøj, cand.theol. og fhv. lektor
Tors. 01.11.18 kl. 10.00

X-CCCP – Identitetskriser på Østfronten
Tag på en humoristisk og levende illustreret rejse fra vores baghave i Østeuropa via Stalins barndomshjem i Kaukasus til de svært tilgængelige grænseområder mod Afghanistan og Kina. En kontrastfyldt rejse gennem tvivlsom historie og glemte konflikter til selvudråbte republikker, autonome regioner, nye nationer i dybe identitetskriser – og til smukke samfund med dybe traditioner og gæstfri folkefærd.
Jan Tvernø, eventyrer og entreprenør
Tors. 08.11.18 kl. 10.00

One Dollar Man
D. 24. maj 1940 ringede telefonen hos William Knudsen på kontoret hos General Motors i Detroit. I røret var USAs præsident Franklin D. Roosevelt, som ville have Knudsen i spidsen for den amerikanske produktion af krigsudstyr – til en symbolsk løn på 1 dollar om året. Hør den medrivende historie om William Knudsens amerikanske drøm, og hvordan hans produktionstalent ganske enkelt var med til at afgøre 2. verdenskrig.
Ole Sønnichsen, forfatter
Tors. 15.11.18 kl. 10.00

Pris for alle 3 foredrag 300 kr.
Pris for 1 enkelt foredrag 125 kr.

Holdoversigt
Start Sted     Pris
tor 01-11-18 10:00
Slagelse
          
          
Kr. 300