IT, regnskab og slægtsforskning

Slægtsforskning

Lær at læse gotisk og at slægtsforske i Slagelse

FOF Syd- og Vestsjælland tilbyder kurser i slægtsforskning og gotisk skrift, hvor du kan blive klogere på din familiehistorie. Du får hjælp til at komme i gang og finde historierne frem.

Læs mere

Slægtsforskning – hold styr på familien og forstå lægsrullerne

I denne sæson tilbyder vi kurser i slægtsforskning for begyndere og øvede. Har du aldrig arbejdet med slægtsforskning før, vil du kunne få hjælp til at komme i gang. Ud fra din egen familie og oplysninger, vil du lære at bruge de nødvendige arkivalier. Du vil lære om folketællinger, kirkebøger, lægsruller og andre steder enten fysisk eller digitalt. 

For de øvede vil der være en workshop. hvor vi arbejdere videre ned i slægtsforskningen og din familiehistorie. Vi vil gå længere tilbage i tiden og prøve at finde så meget information som muligt. Da nogle af kilderne står skrevet med gotiske bogstaver, tilbyder vi også et kursus i gotisk skrift. Her lærer du at kunne tyde og forstå skriften og dermed at kunne arbejde med slægtsforskning længere tilbage end 1875.

Til sidst vil det også være muligt at få et slægtsforskningskursus med fokus på opbevaringsprogrammer. Her vil fokus være på hvordan du laver en slægtsbog på computeren, og hvilke programmer, der kan bruges. Efter kurset vil du kunne opbygge din egen stamtavle med billeder og informationer. Så hvis du er interesseret i at vide mere om din familie, så kan du tilmelde dig et kursus i slægtsforskning.

Hvem kan deltage på kurserne i slægtsforskning?

Alle, der er interesserede i at blive klogere på familien, kan deltage. Nogle af kurserne forudsætter grundlæggende viden om slægtsforskning og at du kan betjene en computer. 

Hvor afholdes slægtsforskningskurser på Vestsjælland?

Vores kurser i slægtsforskning og gotisk skrift er i Slagelse. Du kan se hvilke tidspunkter kurserne starter nedenfor, hvor du også kan tilmelde dig. 

Yderligere oplysninger

Har du brug for flere oplysninger, så kan du læse mere under hvert kursus. 

Hvis du har spørgsmål, så kontakt FOF Syd- og Vestsjælland på tlf. 58 52 81 64 eller mail: info@fof-sydvest.dk.