Mad og drikke

Vinforedrag og smagning

Smag på portvin og vin fra hele verden i Slagelse, Næstved og Ringsted

FOF Syd- og Vestsjælland tilbyder smagninger og kurser, hvor du kan prøve portvin og vin fra verdens forskellige vindistrikter og lande. Bliv klogere på druesorter og produktionsmetoder til vin og portvin.

Læs mere

Smag på god vin, eller lær at lave mad til portvin

I denne sæson tilbyder vi to spændende vinsmagninger. Du kan komme til vinsmagning på Slagelse Bibliotek, hvor du kan få smagt dig igennem alverdens vin. Her kan du blive klogere på slovenske og østrigske vine, sød vin eller prøve en blindsmagning. Du kan også komme til vinsmagning i Næstved, hvor du smager på vin produceret på Nebbiolo-druen og vin fra regionen Veneto. Vi lærer også forskellige typer af portvin at kende, og du lærer forskellen på Tawny og Vintage og forskellige producenter.

Vinsmagningerne vil bestå af teori og egentlige smagninger. Du vi blive guidet igennem emnet og blive klogere på druerne, distriktet og de særlige kendetegn ved vinene, der skal smages. Herefter vil du blive instrueret i hvordan man bedst smager på dem.

Er du mere interesseret i portvin, kan du komme til vinsmagning og madlavning, hvor vi fokuserer på at lave mad, der passer til forskellige portvinstyper, heriblandt en fantastisk ung vintage port fra 2016. Du kan også gå til portvinsforedrag med smagning i Ringsted, hvor vi denne sæson smager på 5 vine mens vi hører om portvinens spændende historie.

Hvem kan deltage i vinsmagning og portvinssmagning?

Alle der er interesseret i vin eller portvin kan deltage. Uanset om du har smagt på vin eller portvin før eller ej, kan du blive inspireret til at smage og blive klogere.

Hvor afholdes der smagninger?

FOF Syd- og Vestsjælland tilbyder vinsmagning og portvinssmagning i Slagelse, Næstved og Ringsted. De aktuelle tidspunkter kan du se nederst på siden.

Yderligere oplysninger

Under selve kurset kan du læse mere om vores forskellige vinsmagninger. Her kan du læse mere om emnerne, og hvilke typer vine vi skal smage på. Tilmelding sker her på siden eller under selve kurset.

Hvis du har spørgsmål, så kontakt FOF Syd- og Vestsjælland på tlf. 58 52 81 64 eller mail: info@fof-sydvest.dk.