Foredrag og debat

Preben Elkjær

Danskerne kender Preben Ejkjær som landsholdets målkonge nr. 1 på det legendariske 80'er landshold, der i 1986 nåede kvartfinalen til VM i Mexico. Holdet var utroligt populært og kendt for sin charmerende elegance, eksploderende angrebskraft og fodboldsangen Re-Sepp-ten. I dag fortæller Preben Elkjær ærligt og underholdende om sin karriere på landsholdet og i store udenlandske klubber.

Preben Elkjær var en anderledes og modig angriber, som med sin uortodokse stil og sin fandenivoldskhed lavede mål, der brød med den gængse fodboldlærdom. Mod Belgien ved EM i 1984 scorede Elkjær eksempelvis efter en længere solo-dribletur fra midterlinjen. For Verona scorede han i strømpesokker i en turneringskamo, hvilket blandt andet var med til at sikre klubbens første og hidtil eneste mesterskab.

Foruden sin landsholdskarriere herhjemme spillede Preben Elkjær også i flere udenlandske klubber som FC Köln og Hella Verona FC. I 1999 blev Preben Elkjær optaget i sportens Hall of Fame.
I dette foredrag gennemgår han sammen med Ekstra-Bladets Peter Sloth, forfatter til biografien "Mit liv som Elkjær" sin lange og glorværdige karriere i Tysklans, Belgien, Italien og på det legendariske 80'er landshold. Derudover berøres Elkjærs civile karriere inden for tv og forretningslivet også. Foredraget vil være spækket med anekdoter og videoklip fra Elkjærs karriere, og der vil endvidere være mulighed for at stille spørgsmål til hele Danmarks målkonge nr. 1. Der er garanti for mere end blot et enkelt smil på læben undervejs, når Elkjærs smittende varme rammer tilhørerne. Højrøstede grin og deciderede latterkramper kan faktisk ikke udelukkes.