Foredrag og debat

Sara Maria Franch-Mærkedahl

Sara Maria Franch-Mærkedahl har i mange år arbejdet som TV-vært, vejrvært og vundet Vild med dans 2014.I dag holder hun inspirerende og personlige foredrag om angst for at hjælpe andre, der er påvirket af denne psykiske sygdom.

Som 15 årig oplevede Sara Maria Franch-Mærkedahl første gang for alvor en reel angst, i starten af 20'erne kunne hun ikke falde i søvn, fordi hendes dødsangst nogle dage var på sit højeste. Flyveture og andre oplevelser blev aflyst på grund af angsten og læge og hospitalbesøg var rutine, når angsten var allerværst.

Som 15 årig oplevede Sara Maria Franch- Mærkedahl første gang for alvor en reel angst, i starten af 20'erne kunne hun ikke falde i søvn fordi hendes dødsangst nogle dage var på sit højeste. Flyveture og andre oplevelser blev aflyst på grund af angsten og læge og hospitalsbesøg var rutine, når angsten var aller værst. Hun levede som udgangspunkt et helt almindeligt liv, fyldt med spændende arbejdsopgaver, 2 dejlige piger og en hverdag fuld af aktiviteter, sociale arrangementer og kærlighed. Men trods en velfungerende hverdag lever Sara Maria samtidig med sin angst, som i nogle perioder påvirker hende rigtig meget. Hun har i dag lært sig selv og hendes angst rigtig godt at kende. Og derfor ved hun også, hvordan hun skal håndtere det og forhåbentlig give hendes erfaringer videre, så andre også kan komme dertil. Dette foredrag er fuld af private historier, hvor både alvor og humor får lov at leve. Ud fra egne erfaringer, videnskab og nyeste facts fortæller hun ærligt og lærerigt om at synliggøre, leve med og acceptere angsten.  
 
Hun er uddannet reformertræner og er autodidakt inden for sundhed og velvære.