Hensyntagende bevægelse

Rygtræning

På dette hold træner vi muskelkorsettet, hvorved der sker en stabilisering af nakke, ryg, mave og bækken. Dette forebygger, mindsker eller fjerner gener og smerter.  

Dette hold vil være godt for dig, som har problemer med at lave almindelige øvelser på grund af ryg problemer. Da der i undervisningen tages hensyn til de begrænsningen du har pga. af rygproblemerne. Du har her mulighed for at gøre noget for, at din krop kommer til at fungere så optimalt som muligt igen med de begrænsninger du har

Vi bruger redskaber som er bløde vægtbolde på ½-1 kg. Flexbånd, som er et elastikbånd der giver styrke. Felxbåndet  er rigtig god til genoptræning af svage muskler i den øverste del af ryggen. Både vægtbolde og flexbånd bruges til at styrke musklerne i arme og skulder.  Vi bruger også den store balance bold, som er god til de siddende øvelser, fordi mange der har problemer med ryggen, har svært ved at lave de siddende øvelser direkte på guldet. På bolden mærker du, at du får udfordret din balance, men også intens mærker at mavemusklerne og den rette kropsholdning bliver brugt. Efterhånden som vi kommer frem i forløbet, og din styrke bliver bedre. Vil vi justere og udvider øvelserne gradvist med mere udfordringerne og muskelarbejde i et passende og sikkert tempo.

Du behøver ikke have noget kendskab til Pilates på dette hold, der vil de første gange blive gennemgået grundprincipperne i Pilates. 

Med Pilates træningen vil du få øget kropsbevidsthed, du lærer hvilke begrænsninger din krop har og undgår unødvendige belastninger. Din krop bliver mere smidig og du får styrket musklerne på en sikker og rolig måde. Din ryg bliver stærkere og du får mere bevægelighed i rygsøjlen.

Hensyntagende hold er små hold, hvor der vil være god kommunikation mellem deltagere og underviseren.

Pilates anbefales af gigtforeningen.  

Hvis du lider af inkontinens, er pilates en god bevægelses form. Det er stille og rolige bevægelser, uden rend eller hop.
Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
191202
tor 31-01-19 09:55
Medborgerhuset Tønder
Tove Styrk Grue
15 lekt.
Kr. 645