Kunst og kreativitet

Skaftevævning

Skaftevævning - en sjælden mulighed.

Du kan lave tørklæde(r), beklædningsstof, gulvtæppe, dækkeservietter. Vi tager udgangspunkt i dine ønsker og indretter produktet efter dine forkundskaber. Hvis du har lyst at arbejde mere teoretisk med prøver på forskellige materialer og teknikker, er dette også en mulighed – kort sagt et kursus med inspiration til alle!

Et kursus for både begyndere og øvede. Deltagerne arbejder med egne produkter. Efter aftale med Hanne B. Sönnichsen inden kursusstart tilrettelægges arbejdet med lige netop det, du har lyst til at arbejde med. 

Undervisningen foregår i Kunstnerhusets vævestue, der blev indrette i 2009, hvor der står 10 store skaftevæve til rådighed og en stor historisk gobelinvæv - med tilbehør. Man kan altså beskæftige sig med flere typer vævning, både skaftevævning og billedvævning. 

Vævning har en særlig tilknytning til Skærbæk - her blev de kendte Skærbæktæpper nemlig fremstillet - det nye væveværksted skal også bruges til at formidle denne historie - og selvfølgelig videreudvikle traditionen.

Dette hold udbydes i samarbejde med Kunstnerhuset i Skærbæk.