Kunst og kreativitet

Skaftevævning

Skaftevævekursus hvor du lære at sætte væven op, og har mulighed for at væve lige det der interessere dig. Til dig der gerne vil væve tekstiler andre ikke har. Du får muligheden for at sætte dit personlige præg på tekstiler som fx sofapuder, møbelstof, kludetæpper, viskestykker, håndklæder, dækkeservietter, babytæpper, plaider, eller beklædningsstoffer som metervarer eller sjaler, tørklæder mm.
Der vil både være fælles undervisning hvor vi skal have bedre kendskab til materialer, udregning af opskrift, opsætning af væv, efterbehandling og montering. Og Individuel hjælp til valg af materialer og udregning af opskrift til lige det projekt du ønsker at væve.
Vi starter kurset med nogle hele dage, for at komme godt i gang ved væven, der er mulighed for at væve i hele kursusperioden, i skærbækcenterets åbningstid.
Der undervises på skaftevæve, både begyndere og øvede kan deltage på holdet.
Medbring: ternet papir, blyant, måske en lille blok til notater, lommeregner, målebånd, saks, nål og tråd, garn til væveprojekter.
Kursusstart:
Søndag d. 8. september kl. 9-15 Præsentation og introduktion til forløbet. Skaftevæven opbygning gennemgås, gennemgang af opskriftberegning, alle beregner opskrifter, opskrifter tjekkes efter. Demonstration af trendskæring, samt påbegyndelse af trendskæring.
Søndag d. 15. september Kl. 9-15 trendskæring udføres. Opsætning af væve, Det kan være en fordel at være to og to sammen i denne fase. . Væveteori – om bindingens opbygning, og sammenspillet mellem sølning, trampning og opbinding. sølle, ritte, frembinde og opbinding.
Torsdag d. 19. september Kl. 16-21 fortsætter med at sætte væve op og væve processen demonstreres. Teori: kvaliteter, tætte vævninger og åbne vævninger. En snak om hvordan vi spoler garn op til vævning. væve
Torsdag d. 26. september Kl. 16-21 Fælles undervisning teori: stoppeprøver, vikleprøver og tæthedsberegning, individuel undervisning
Torsdag d. 10. oktober kl. 16-21 Fælles undervisning teori: efterbehandling, gennemgang af de forskellige efterbehandlingsmetoder, dekatering, formfiksering og valkning, individuel undervisning
Torsdag d. 24. oktober Kl. 16-21 fælles undervisning teori: udregning af opskrift i ukendt materiale, individuel undervisning.
Torsdag d. 14. november Kl. 16-21 fælles undervisning teori: redekamsberegning, Individuel undervisning.
Torsdag d. 5. december Kl. 16-21 fælles undervisning teori: farver i lærredsvævning, individuel undervisning
Kort tekst
Vævning er et fantastisk håndværk. Kurset henvender sig til alle, både nybegyndere, let øvede eller dig, der vil have håndværket genopfrisket. Der undervises i udregning af opskrift, i grundlæggende bindingslære og i vævens påsætning og funktion.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
192175
søn 08-09-19 09:00
Skærbækcentret
Lone Jensen
48 lekt.
Kr. 1925