Arkiv 2018

Brug din stemme rigtigt - Stemmekursus - Gentofte (Venteliste)

Målgruppe
Kurset er for alle FOF-undervisere.

Kursusindhold
Dette kursus er for dig, der gerne vil lære at blive mere bevidst om at bruge din stemme rigtigt og godt i din undervisning. 

Kurset giver dig redskaber til at bevare din stemme, opøve udholdenhed og udvikle stemmen, så du forebygger (evt. reparerer på) slitagegener såsom træthed, kriller, hæshed, ømhed efter flere timers brug, klump i halsen eller rømmen.  

På kurset introduceres du for, hvordan stemmen arbejder, når du taler og bruger stemmen. Vi arbejder også med din vejrtrækning og det at trække vejret hensigtsmæssigt, og du vil lære, hvordan du støtter din lyd, så du ikke overbelaster stemmen. Gennem vejledning og øvelser vil du lære at ”give lyd”, så du dels bliver hørt, dels med det samme mærker, hvordan din stemme får det bedre af at blive brugt rigtigt. 

Vi arbejder med vejrtrækning, ”støtte”, klang, dynamik og artikulation i en kombination af øvelser og teori. Vi arbejder også med det at skulle give lyd som professionelle i forhold til at bruge stemmen som privatperson. Det er tit meget overraskende, hvor mange kræfter der skal til for at få stemmen til at klinge frit og ubesværet, ligesom det ofte kan føles akavet at skulle give mere lyd, end vi f.eks. gør, når vi taler sammen over køkkenbordet derhjemme. 

Kurset er både praktisk og teoretisk. Praktisk, idet vi vil lave mange forskellige krops- og stemmeøvelser, så du med det samme mærker, hvordan stemmen føles behagelig at bruge. Teoretisk, idet du også får en grundig faglig indføring i, hvad stemmen kræver af dig fysiologisk for at fungere.

Tid og sted
Kurset finder sted hos FOF Gentofte lørdag den 17. marts 2018, kl. 10.00-16.00 på Ordrupvej 60, 2920 Charlottenlund. FOF Gentofte ligger tæt på Ordrup station. 

Pris
FOF’s Hovedbestyrelse har besluttet, at alle FOF’s kurser til dig som underviser finansieres af FOF i 2018, og kurset er derfor gratis for dig at deltage i.

Tilmelding 
Hvis du er interesseret, så kan du eller din leder tilmelde dig via billetsystemet Place2Book her.

Der er et max på 8 deltagere.

Underviser
Anne-Marie Christensen er professionel stemmetræner og sangpædagog. Anne-Marie har en kandidatgrad i Musikvidenskab fra Københavns Universitet og har 8 års klassisk og 4 års rytmisk sangtræning, bl.a. fra Cathrine Sadolins ”Complete Vocal Institute”. Anne-Marie har arbejdet med pædagogisk arbejde inden for stemmetræning i over 20 år, hvor hun underviser både private og erhvervsfolk, samt afholder stemmekurser og workshops.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Nina Kongshaug, nk@fof.dk eller tlf. 31 32 17 36, i FOF's sekretariat.