Inspirationsforum

Inspirationsforum for FOF’s bevægelsesundervisere

Så er det blevet tid til en dag fyldt med inspiration til FOF’s bevægelsesundervisere. Inspirationsforummet er gratis at deltage i for FOF’s bevægelsesundervisere, og du er velkommen uanset hvilket fag/hold du underviser i til daglig, og om du er ny underviser hos FOF eller har undervist hos FOF i mange år.

Tid og sted
Arrangementet finder sted fredag d. 21. juni kl. 09:15 – 16:00 hos FOF Odense på adressen: Vindegade 72-74, 5000 Odense C.

Indhold
Vi lægger ud med et oplæg om anti-inflammatorisk kost af læge Jerk Langer og efter en dejlig frokost, hvor der vil være mulighed for at snakke med kolleger på tværs af landet, afholder vi 3 forskellige workshops: Workshop A: ”Bliv stærk, smidig og symmetrisk i dit bindevæv (fascia)”, Workshop B: ”Bær dig selv godt under og efter graviditet (-er)” og Workshop C: ”Smart training” (du kan deltage i én workshop). Du kan læse mere om dagens program, oplæg og workshops herunder.

Tilmeldingslink finder du nederst her på siden (du tilmelder dig arrangementet og workshop via samme link).

Program for dagen  
Kl. 09:15 – 09:45: Godmorgen og morgenmad 
Kl. 09:45 – 10:00: Velkomst v/Nina Bak, FOF’s sekretariat (Atriumgården)
Kl. 10:00 – 10:45: ”Anti-inflammatorisk kost” v/ Jens Langer
Kl. 10:45 – 11:00: Pause
Kl. 11:00 – 12:00 ”Anti-inflammatorisk kost” v/ Jens Langer (fortsat)
Kl. 12:00 – 12:45: Frokost 
Kl. 12:45 – 14:30: Workshops 
Kl. 14:30 – 15:00: Kaffe/kagepause
Kl. 15:00 – 15:50: Workshops (fortsat) 
Kl. 15:50 – 16:00: Fælles afslutning + tak for i dag (Atriumgården)
FOF sørger for al forplejning til deltagerne i løbet af dagen.

Oplæg

”Alt du bør vide om antiinflammatorisk kost”

v/ læge Jerk W. Langer

Begrebet antiinflammatoriske kost skyller nærmest som en lavine henover Danmark lige nu. 

Hvad går det egentlig ud på? Hvad har du selv af potentielle gevinster ved at tænke i antiinflammatorisk baner? Hvordan kan du hjælpe dine deltagere? 

”Det er hverken kompliceret eller svært, men handler om simple principper, som nemt kan indpasses i hverdagen," siger læge og forfatter Jerk W. Langer, der har udviklet begrebet antiinflammatorisk kost.

I dagens oplæg fortæller han om antiinflammatorisk kost, der ikke er en restriktiv diæt, men smidige principper med store potentielle helbredsgevinster. Især kombineret med en antiinflammatorisk livsstil med fokus på bevægelse og træning, søvn og stress.

Det bliver både oplysende, underholdende og inspirerende. Undervejs får du mange praktiske råd, et par gode grin, samt venlige puf bagi. Ingen tomme løfter eller alternativ snik-snak, men reel viden og konkrete løsninger. Samt lejlighed til at stille alle de spørgsmål du vil.

Jerk W. Langer er forfatter til bøgerne '21 helbredende dage med anti-inflammatorisk kost' og '21 nye helbredende dage med antiinflammatorisk kost'.

Kom og bliv inspireret til nye perspektiver, du måske kan give videre på dine hold eller blot blive inspireret af i din hverdag.

Workshop A

”Bliv stærk, smidig og symmetrisk i dit bindevæv (fascia)”
v/ fysioterapeut Lisbeth Bundgaard

Indhold
Fascia, eller på dansk bindevævet, er elastikkerne i vores krop, der får det hele til at hænge sammen. Vores knogler, muskler, organer m.m. er pakket ind i det, og vores hud er bindevæv. Bindevævet hænger sammen i kæder på kryds og tværs igennem hele kroppen. Disse kæder er forskelligt sat sammen fra person til person, alt efter hvordan vi har brugt vores krop gennem livet. Er der knuder på de lange kæder, mister de deres fjedrende og elastiske kraft igennem hele kæden. Men heldigvis kan vi også påvirke disse kæder positivt ved at løsne op for knuderne og dermed skabe en bedre smidighed, styrke og symmetri i kroppen igen. 

Bindevævet er ligeledes det store netværk, der registrerer og sanser tryk, bevægelse, ledstilling, varme/kulde m.m., og som sender besked op til hjernen og tilbage igen. 

Det er derfor centralt for al bevægelse!

På workshoppen skal vi arbejde med:

 • teorien bag - “hvad er bindevæv?”
 • at løsne op for de forskellige knudepunkter i bindevævet
 • de hele bindevævskæder
 • at skabe balance imellem bindevævskæderne
 • at udfordre og variere træningen af bindevævet
 • udstyr til at opnå ønsket resultat (bolde og ruller)

Målgruppe:
Workshoppen er for undervisere i bevægelse, unge som ældre, nye som gamle. Der vil både være liggende, siddende og stående øvelser. 

Niveau
Alle FOF’s bevægelsesundervisere er velkomne. De øvelser I lærer på workshoppen vil kunne bruges til både nybegyndere og øvede på jeres bevægelseshold.

Underviser
Lisbeth Bundgaard er autoriseret fysioterapeut, Master Instructor i Pilates og har utallige kurser i bevægelse og bindevæv bag sig. Hun underviser på Pilatesuddanelsen og holder kurser m.m. for Den Intelligente Krop og har derudover sit eget firma: Naturlig Bevægelse, hvor hun holder workshops og har individuelle klienter. Hun bruger bindevævstræning både til hendes klienter i den individuelle behandling og på hold, samt som størstedelen af indholdet på hendes mange forskellige workshops.

Praktisk
Der kan maksimalt være 20 deltagere på denne workshop. Tilmeldinger foregår efter først-til-mølle. 

Du tilmelder dig samtidig med, at du tilmelder dig til hele inspirationsforummet. Linket finder du nederst på denne side.

WORKSHOP B

”Bær dig selv godt under og efter graviditet (-er)” 
V/Fysioterapeut Elin Solheim 

På denne workshop bliver du indført i den betydning, kropspositionering (som er mere end kropsholdning) samt bevægelsesmønstre har for kroppens styrke og funktion både under og efter en graviditet. Der vil være et særligt fokus på kernens funktion, herunder både bækkenbund og mavemuskler, hvorfor vi også kommer til at berøre tilstanden Rectus Diastase (populært kaldet delte mavemuskler).
Du lærer, hvordan de enkelte kropsdele kan stables og bevæges bedre, og hvordan kroppen som helhed kan komme til at blive båret bedre og bevæget bedre og stærkere. 

Workshoppen er af praktisk karakter med en kort teoretisk gennemgang.

Indhold på workshoppen:

Grundlæggende viden om kernens funktion og hvordan den kan påvirkes positivt via bevægelse og træning
Hvordan man kan bære sig selv bedre i stående, siddende og liggende stilling:
o Fra fødder til bækken 
o Fra bækken til nakke
Bækkenbund, kernen og kroppens bagside:
o Hverdagsbevægelser
o Klassiske øvelser som squats og lunges

Det lærer du på workshoppen:

 • Hvad det vil sige at have et neutralt bækken og en neutral ribbensbue.
 • Hvordan føddernes styrke og mobilitet spiller ind på bækkenets- og kernens forhold.
 • Hvordan mobilitet generelt spiller ind på bækkenets og kernens forhold
 • Hvordan du kan lave små justeringer på kropspositioner, som fremmer kernes funktion.
 • Små justeringer på kropspositionering der ændrer effekten af klassiske øvelser som squats, lunges, maveøvelser, skulder- og nakkeøvelser, samt hverdagens bevægelser
 • Øvelser der integrerer bækkenbund med åndedræt og kernen i øvrigt som et samlet system.

Målgruppe
Workshoppen er for dig, der kunne tænke dig at fordybe dig i bevægelse, der har som mål at hjælpe kvinder til at bære sig selv bedre i graviditeten og efter, og øge bevidstheden om hvordan øvelser og træning kan være et redskab til netop det. Du er velkommen uanset hvilken bevægelsesform, du underviser i til daglig, da øvelserne og teorien kan inkorporeres i forskellige træningsformer. Underviser du i før- eller efterfødsel til daglig, er du også velkommen, da jeg i workshoppen gerne vil inspirere dig til nye øvelser, du kan inkorporere i din undervisning

Niveau: Kendskab til kroppen og til bevægelse. 

Underviser
Elin Solheim er fysioterapeut, iværksætter og forfatter til bogen: ”Kvinde Bevæg Dig Stærk”, og arbejder i det daglige på at skabe balance i kvinders liv. En balance der lægger vægt på at træne mindre, men klogere, og bevæge sig bedre og mere. Og ikke mindst; at håndtere udbredte, men ofte oversete gener som kvinder alt for ofte får at vide, de skal leve med, bl.a. fra bækkenbund, bækkensmerter eller delte mavemuskler. Det gør hun gennem online forløb & træningsfællesskab, workshops og individuelle konsultationer.

Se mere om Elin Solheim her: 
www.elinsolheim.dk
https://www.instagram.com/elinsolheim.dk/
www.fysioflow.dk

Praktisk
Der kan maksimalt være 20 deltagere på denne workshop. Tilmeldinger foregår efter først-til-mølle.

Du tilmelder dig samtidig med, at du tilmelder dig til hele inspirationsforummet. Linket finder du nederst på denne side.

WORKSHOP C

”Smart training” 
V/Fysioterapeut Linn Trentel Busch

På denne workshop får du et indblik i en af de nyeste former for træning ved DGI nemlig Smart Traning. En træningsform hvor motivation og læring er væsentlige elementer, og hvor fokus er på at få deltagerne til at kunne præstere bedre. SMART Training er træning af hjernen. Vi sætter motoriske, sensoriske og logiske input i spil samtidig, så du får udfordring og masser af smil på læben.

Indhold på workshoppen:

 • Teoretisk ramme omkring træning af hjernen (læring og udfordring) 
 • Præsentation af konceptet Smart training med praktiske øvelser
 • Master Class i Smart training

Målgruppe
Alle undervisere som er nysgerrige på konceptet og ønsker inspiration til små sjove hjerneøvelser, som kan bruges bredt set i mange former for bevægelsesundervisning og i andre undervisningssammenhænge. Alle kan være med.

Underviser
Linn Trentel Busch er uddannet fysioterapeut og ejer af Ergopro.dk. Linn arbejder som ekstern konsulent for DGI som landsinstruktør og konceptforfatter. Hun har undervist i gymnastik i en årrække og beskæftiger sig især med sundhedsfremme, det vil sige hensynstagende træning og motivende motion og sund livsstil for motionsuvante og mennesker med livsstilsygdomme.

Praktisk
Der kan maksimalt være 20 deltagere på denne workshop. Tilmeldinger foregår efter først-til-mølle.

Du tilmelder dig samtidig med, at du tilmelder dig til hele inspirationsforummet. Linket finder du herunder.

Tilmelding
Der er 40 pladser på dette inspirationsforum og tilmeldinger foregår efter først-til-mølle.

Du tilmelder dig inspirationsforummet via dette link 

Har du spørgsmål til inspirationsforummet eller til vores efteruddannelsestilbud generelt, er du velkommen til at kontakte Nina Bak fra FOF’s sekretariat på nb@fof.dk eller tlf. 40 11 42 42.

Vi glæder os til at se dig.