Inspirationsforum

For FOF's undervisere i kreative fag

Kære kreative underviser hos FOF.

Vi inviterer dig til en spændende inspirationsdag med kunstnerforedrag, faglige workshops og mulighed for at møde dine kreative FOF-kolleger fra nær og fjern.

Vi vil rigtig gerne inspirere dig og gøre dig endnu klogere. Derfor arrangerer vi dette inspirationsforum, som er gratis for dig, som underviser i et kreativt fag hos FOF, at deltage i.

Tid og sted
Vi afholder inspirationsforummet fredag den 25. oktober 2019 kl. 09:15 – 16:00 i FOF Odenses lokaler på adressen: Vindegade 72-74, 5000 Odense C

Indhold
Vi starter med at sige godmorgen til hinanden, spise lidt morgenmad og drikke en kop kaffe/te. Herefter vil Morten Schelde holde foredrag om sit kunstneriske virke.
Eftermiddagen byder på 3 forskellige workshops, hvoraf du som deltager kan tilmelde dig én.
De 3 workshops er: Workshop A: ”Blomsterbinding: "Kontraster i materialet med julen som inspiration" v/ Kristine Lyngsaa Gudiksen (for FOF’s undervisere der underviser i blomsterdiscipliner), Workshop B: ”Fællestegning – en metode til samskabelse” v/ Morten Schelde (for alle FOF’s kreative undervisere – uanset fag) og Workshop C: ”Hækling: ”teknik og inspiration” v/ Sidsel Sangild (for FOF’s hækle- og strikkeundervisere).

Du kan læse mere om dagens program, foredrag og workshops herunder. 

Tilmeldingslink finder du nederst her på siden (du tilmelder dig arrangementet inkl. workshop via samme link).

Program for dagen  
Kl. 09:15 – 09:50: Ankomst og morgenmad 
Kl. 09:50 – 10:00: Velkomst v/Nina Bak, FOF’s sekretariat
Kl. 10:00 – 10:50: Kunstnerforedrag v/ Morten Schelde
Kl. 10:50 – 11:00: Pause
Kl. 11:00 – 12:00: Kunstnerforedrag v/Morten Schelde (fortsat)
Kl. 12:00 – 12:45: Frokost 
Kl. 13:00 – 14:30: Workshops 
Kl. 14:30 – 15:00: Kaffe/kage-pause
Kl. 15:00 – 16:00: Workshops (fortsat) 
Kl. 16:00: Tak for i dag

FOF sørger for al forplejning til deltagerne i løbet af dagen.

Kunstnerforedrag med Morten Schelde

Morten Schelde har siden sin tid på Kunstakademiet udviklet sin egen karakteristiske måde at tegne på. Værkerne kendetegnes blandt andet af de store formater, valget af enkle farver og de stemningsmættede rum. Vi skal høre om Mortens praksis med de individuelle tegninger, om processen bag, og ikke mindst se en masse forskellige tegninger - med afstikkere til maleri og grafik.

Foredragets anden halvdel handler om de store fællestegninger, der laves i samarbejde med kursister. De er blandt andet blevet til på Holbæk Kunsthøjskole, hvor arbejdet med den store tegning strækker sig over 14 koncentrerede dage.

Workshops

NB: Husk, at du kun kan tilmelde dig én af de 3 nedenstående workshops, da de foregår samtidig.

Workshop A
Blomsterbinding: "Kontraster i materialet med julen som inspiration"
v/ Kristine Lyngsaa Gudiksen

På denne workshop vil Kristine Lyngsaa Gudiksen undervise dig i, hvordan du bliver mere bevidst om dine valg og opnår bedst effekt og udnyttelse af materialet i dit arbejde med blomster.

Indhold
Med ”kontraster i materialet” menes modsætninger. Hensigten med at bruge kontraster er udover at opnå alsidighed også at fremhæve eller vise en genstands egenskaber: en genstands farve, overflade og størrelse.

Når man siger, at en genstand er stor, skal man selvsagt forholde sig til noget, der giver genstanden størrelse; altså underbygge genstanden med noget der er mindre. Målet er at opnå en alsidig og samtidig harmonisk helhed. Noget af alsidigheden opnås ved brug af kontraster. Arbejdet får mere kvalitet, når det anvendte materiale forstærkes, men kan også have den modsatte effekt. Derfor er det vigtigt, at man altid ved, hvad det er, man ønsker at forstærke.

På workshoppen skal vi arbejde med:

Hvad er kontraster?
Hvordan bliver jeg bevidst om mine valg?
Se eksempler på brug af kontraster
Afprøve materialer og teknikker med henblik på harmoni.   

Målgruppe og niveau
Alle FOF´s blomsterbindingsundervisere er velkomne. Undervisningen vil være for alle, der ønsker at blive klogere på materialevalg, og vil kunne bruges i alle binderi-discipliner.
Der vil være både teori, videndeling og praktisk opgave.

Om underviseren
Kristine Lyngsaa Gudiksen er blomsterdekoratør og uddannet dommer i konkurrencebinderi. Hun har utallige titler bag sig inden for konkurrencedeltagelse. Hun er blandt andet dobbelt Danmarksmester i blomsterkunst. Hun er ligeledes tilknyttet Handelsfagskolen som timelærer og underviser elever i fagbranchen i bl.a. Buket-teori. Derudover har hun sit eget firma: KLart Blomster og design, hvor hun fra eget værksted leverer blomsteropgaver i større og mindre størrelser. Ligeledes arbejder hun som freelance florist rundt om i landet.
Faglighed, respekt for og bevidsthed om materialet er nogle af hendes forcer.

Praktisk
FOF sørger for materialer til workshoppen. Medbring selv en velassorteret værktøjskasse (de redskaber du sædvanligvis bruger i dit blomsterbinder-virke).

Der kan maksimalt være 12 deltagere på denne workshop. Tilmeldinger foregår efter først-til-mølle.

Du tilmelder dig samtidig med, at du tilmelder dig til hele inspirationsforummet. Linket finder du nederst på denne side.

Workshop B
”Fællestegning – en metode til samskabelse”
v/ Morten Schelde

Workshoppen er en komprimeret udgave af samme type fællestegning, som blev omtalt i formiddagens foredrag. Deltagerne på workshoppen skal i fællesskab finde ud af, præcis hvordan fællestegningen skal gribes an. Ikke at vide alt på forhånd, at der ikke er en præcis plan, er en del af metoden - hver enkelt tegning er et eksperiment og et resultat af energien mellem de deltagende. Tegningerne bliver til ud fra devisen, at alle kan tegne.

Målgruppe og niveau
Der kræves ingen andre forudsætninger for at kunne deltage på denne workshop, end at du er underviser i et kreativt fag hos FOF.

Om underviseren
Den danske kunstner, Morten Medegaard Schelde, er uddannet på Det Fynske Kunstakademi 1994-96 og på det Det Kongelige Danske Kunstakademi 1996-2001. Han er primært kendt for sin karakteristiske brug af rød farveblyant på store tegninger. Han er en af de primære bidragsydere blandt en stærk dansk generation af tegnere. 

Praktisk
FOF sørger for alle materialer/redskaber til workshoppen.

Der kan maksimalt være 20 deltagere på denne workshop. Tilmeldinger foregår efter først-til-mølle.

Du tilmelder dig samtidig med, at du tilmelder dig til hele inspirationsforummet. Linket finder du nederst på denne side.

Workshop C
Hækling: "Teknik og inspiration"
v/ Sidsel Sangild

På denne workshop vil Sidsel Sangild undervise dig i forskellige hækleteknikker og give dig inspiration til din undervisning i hækling.

Indhold
En del af workshoppen vil handle om forskellige teknikker, der kan gøre dit hækleliv meget lykkeligere. Hækling er strikningens uartige lillesøster, og det er Sidsels mission at støve hæklingens omdømme af og bringe den ud af skyggen af storesøster.
Sidsel kommer ind på forskellige måder at slå op på og små tricks, der er rare at kende som underviser.
Reliefhækling - hækling med reliefstangmasker - er meget populært for tiden. I får mulighed for at afprøve et af de populære mønstre.
Derudover vil Sidsel fortælle om, hvor man kan hente inspiration til sin undervisning i hækling, og holde et oplæg om at sætte farver sammen.

Målgruppe og niveau
Alle FOF´s undervisere i hækling og strik er velkomne. Undervisningen vil være tilrettelagt for alle, der kan de grundlæggende masker i hækling.

Om underviseren
Sidsel Sangild er hækledesigner og forfatter med en hel del hæklebøger bag sig. Det er primært design af beklædning og hækling med tekstur, der får hendes hjerte til at slå lidt hurtigere. Hun underviser jævnligt i hækling på højskoler og kurser rundt omkring i landet.

Praktisk
FOF sørger for materialer til workshoppen. Medbring selv hæklenåle (der vil være nogle hæklenåle, man kan låne, hvis man ikke selv har).

Der kan maksimalt være 15 deltagere på denne workshop. Tilmeldinger foregår efter først-til-mølle.

Du tilmelder dig samtidig med, at du tilmelder dig til hele inspirationsforummet. Linket finder du herunder.Tilmelding

Der er 30 pladser på dette inspirationsforum og tilmeldinger foregår efter først-til-mølle.

Du tilmelder dig inspirationsforummet (inkl. workshops – husk kun at tilmelde dig én workshop) via dette link

Har du spørgsmål til inspirationsforummet eller til vores efteruddannelsestilbud generelt, er du velkommen til at kontakte Nina Bak fra FOF’s sekretariat på nb@fof.dk eller tlf. 40 11 42 42.

Vi glæder os til at se dig.