Inspirationsforum

Trends - farver, form og materialer

Inspirationsforum for FOF’s undervisere i kreative fag

Så er det igen tid til Inspirationsforum for dig, der underviser i kreative fag.  

Vi har sammensat et alsidigt og spændende program. Dagen starter med at foredragsholder inden for tidsånd, trends og design, Rikke Skytte, fortæller om tendenser, som hun ser dem i de kommende år. Om eftermiddagen kan du vælge at deltage på 1 ud af 3 workshops, som du kan læse mere om længere nede på denne side.

Inspirationsforummet har fokus på at give dig ny inspiration og viden, som du kan bruge i din undervisning. Samtidig kan du på Inspirationsforummet møde andre FOF-undervisere, og du har mulighed for både faglig og social sparring i pauserne. 

Tid og sted
Inspirationsforum finder sted fredag den 24. august 2018, kl. 9.15 -16.00 hos FOF Odense, Vindegade 72-74, 5000 Odense C.

Målgruppe for inspirationsforum
Inspirationsdagen henvender sig til alle undervisere hos FOF, der underviser i kreative fag.

Deltagelse i inspirationsforum er gratis!
FOF’s sekretariat afholder udgiften til arrangementet inkl. forplejning. Sekretariatet afholder dog ikke transport- og evt. materialeudgifter.

Tilmelding og tilmeldingsfrist
Du tilmelder dig både Inspirationsforummet og dertilhørende workshop her

Program

Kl. 9:15 – 9:45: Ankomst, kaffe/the og morgenbrød 

Kl. 9.45 – 10:00: Fælles velkomst og lidt om undervisernes FOF

Kl. 10.00 – 12:00: Trends – farver, form og materialer. Oplæg ved Rikke Skytte

Kl. 12.00 – 13:00 FROKOST

Kl. 13.00 – kl. 15.50: Workshops inkl. kaffepause. Du kan tilmelde dig en af de tre workshops. Der gælder ”først til mølle”-princippet for tilmelding.

Kl. 15.50 – kl. 16.00:  Vi mødes i plenum og siger tak for i dag

Oplæg: Trends – farver, form og materialer 
- ved foredragsholder indenfor tidsånd, trends og design Rikke Skytte

Rikke Skyttes oplæg handler om trends og tendenser i 2018 og ca. 2 år frem, med udgangspunkt i den tid vi lever i. Rikke vil fortælle om den spændende udvikling, der er inden for farver og formsprog. Hun vil fortælle om, hvordan materialerne inden for interiør, møbel, mode og kunst udvikler sig i et trendperspektiv. Rikke inddrager konkrete designeksempler og æstetiske billeder. Oplægget giver dig inspiration og konkret viden om de nyeste tiltag inden for kunst og designverdenen.

Om oplægsholderen 
Rikke Skytte er ejer af egen virksomhed: Rikke Skytte. 
Her fungerer Rikke som rum-designer, stylist, trendforsker, foredragsholder og konsulent. Med erfaring, indsigt og hjerte formidler hun tidsånd og tendenser videre til virksomheder og private. Hun hjælper firmaer med designudvikling, farver og formsprog, samtidig med at hun fungerer som rum- og interiørdesigner ved diverse museer, messer og butikker.   

Workshopbeskrivelser

Workshop 1: Strik & Stræk – en wellness-strikkedag
- med Pernille Cordes og Martha Miehe-Renard

Trænger du til at tage nogle timer ud af kalenderen, hvor du kan fokusere på din strikkepassion? Forkæl dig selv med en lærerig og inspirerende strikke-wellness-eftermiddag. Programmet veksler imellem strækøvelser og strikketeknikker fra bogen ”Strik og Stræk”. Martha vil guide dig igennem alle bogens øvelser, som er målrettet dig som strikker. Pernille vil lære dig strikketeknikker fra bogen, samt give dig nogle af hendes allerbedste strikketips.

Bemærk
Det er en god ide at have løst tøj på og helst ikke nederdele eller skørter. Du skal medbringe rundpind nr.3, 80 cm. og et nøglegarn til pinde nr.3. 

Max 35 deltagere.

Om underviserne
Pernille Cordes er strikke- og hækledesigner, forfatter, underviser og indehaver af Englegarn. Pernille brænder for den kreative proces, hvor hun med frie hænder og flyvende tanker skaber nye former, ændrer på klassiske mønstre og tilfører sin egen stil. Pernille grundlagde webshoppen Englegarn i 2009, og i dag er den vokset til også at have eget garnmærke. Pernille udgiver bøger, holder workshops, kurser og vejleder om alt indenfor strik og hækling. Læs mere på www.englegarn.dk. og www.pernillecordes.com

Martha Miehe-Renard er personlig træner, licenseret massør, pilates-instruktør og forfatter. Martha har specialiseret sig i AIS (Active Isolated Stretching), som er den teknik bogens øvelser er baseret på. Martha er uddannet i USA og har 20 års erfaring i fitness- og wellnessbranchen, og hun skriver også om træning for online-magasinet LORANG&CO.

Martha er indehaver af firmaet Martha Miehe-Renard Body Therapy i Lyngby, hvor hun er behandler og træner. Martha holder workshops, kurser og vejleder om alt inden for korrekt kropsholdning og strækøvelser.

Læs mere på  www.marthamieherenard.dk 

Workshop 2: How to do fashion – Bliv klogere på snitmønstre 
- med Nanna Martinussen

I denne workshop vil Nanna fortælle om, hvorfor hun har valgt at lave snitmønstre, og hvordan hun startede med det. Du vil også blive klogere på, hvilke elementer og processer der er i at lave snitmønstre og ikke mindst, hvilke elementer der skal indtænkes i designet, for at man lykkes godt med sit snitmønster.

Under workshoppen vil deltagerne blive stillet 2 mini-opgaver. Opgave 1 handler om processen med at lave snitmønstre. Opgave 2 handler om designprocessen. 

Opgave 1 vil forløbe således:

 • Deltagerne bliver inddelt i 3 til 4 grupper og får 10 til 15 min. til at lave en brainstorm omkring hvilke elementer og processer, der er i at lave et snitmønster
 • Vi gennemgår hele processen sammen, og Nanna fortæller om de hårdt købte erfaringer, hun har gjort sig
 • Designet og vigtigheden i at gennemtænke og indtænke brugeren.
 • Hvilke elementer SKAL indtænkes i designet, så chancen for succes for brugeren bliver størst?
 • Hvem designer man til?
 • Hvad bliver de største salgssucceser? 

Opgave 2 vil forløbe således:

 • Deltagerne inddeles i samme grupper
 • Beskriv med 5 ord hvem I hver især designer til
 • Design en salgssucces
 • Indtænk brugeren i designet, hvordan gør I det nemmere for brugeren at få et godt resultat?
 • Vi taler i plenum om designet og tankerne
 • Afslutning af workshop

Bemærk
Max 40 deltagere.

Om underviseren
Nanna Martinussen har virksomheden How to do Fashion. Her både underviser hun i syning, konstruktion og tilretning, og så har hun sin egen linje af snitmønstre. Nanna har en baggrund som beklædningshåndværker og konstruktør. Siden hun var 16 år, har hun arbejdet professionelt med tøj og mode og har indtil for 3 år siden arbejdet i modebranchen som konstruktør. 
Nannas passion for beklædning er meget stor, og hun elsker at formgive og se, hvordan det todimensionelle mønster bliver til et tredimensionelt stykke tøj. Nannas drøm om at lave snit-mønstre blev en virkelighed for 4 år siden, og hun sælger i dag til det meste af verden.

Workshop 3: Eksperimenterende maleri 
- med Maria Wæhrens

Har du lyst til at male vildt og eksperimentere en eftermiddag? Workshoppen består af en opgave og en kort introduktion til det ekspressive og eksperimenterende maleri. Vi maler med akrylmaling på stor rulle papir - både fællesmaleri og individuelt maleri, hvor vi vil afprøve utraditionelle metoder. Vi afslutter workshoppen med at kigge på billederne og tale om, hvad der sker, når man giver slip på kontrollen, opgiver ejerskabet af billedet og i stedet lader sig rive med af processen.

Bemærk
Husk malertøj! Max 12 deltagere.

Om underviseren
Maria Wæhrens er uddannet i 2005 på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Maria har delta-get i mange udstillinger, bl.a. har hun deltaget på udstillinger på Kunsthal Nord, Ålborg. Lviv National Art Gallery, Ukraine,.Hungarian National Museum, Budapest. Huset for Kunst og Design, Holstebro. Museumsbygningen, København. Kirsten Kjær Museum, Thy. Seneste separatudstilling havde hun på Møstingshus i København i 2017. I 2018 er hun udstillingsaktuel med soloudstilling i M100 i Odense og udstillingsaktuel på SSS2018 biennalen. I marts 2019 udstiller hun på Den Frie Udstillingsbygning som gæst på Koloristerne.

Se mere om Maria:
http://mariawaehrens.dk
http://opalspaces.com
https://kunsten.nu/journal/ugens-kunstner-maria-waehrens
http://kopenhagen.dk/artguide/single/article/ud-af-mor/
http://www.denfri.dk/2011/07/lundme-anbefaler-maria-waehrens-camilla-stockmann-og-forestillingen/