Inspirationsforum

Cooperative Learning - Inspirationsforum for FOF’s sprogundervisere

Middelfart fredag den 2. november 2018 

Som sprogunderviser ved man, hvor vigtigt det er, at den enkelte deltager taler og læser meget på det nye sprog. Jo mere man selv arbejder med at udtale ordene, konstruere sætninger og bruge den nye grammatik, desto mere lærer man. 

Men hvordan får vi vores deltagere – vel at mærke ALLE deltagere – til at producere en masse sprog, når de er til undervisning? Det kan man f.eks. gøre med Cooperative Learning.

På dette inspirationsforum vil du lære, hvordan du ved hjælp af Cooperative Learning-strukturer kan få alle deltagerne i sving med at tale sproget – på én gang. Strukturerne er samarbejdsmønstre, der får hver enkelt til at være aktiv – uanset om det er med at øve udtale, forklare eller anvende grammatik, læse tekster højt, øve dialoger, svare på spørgsmål eller måske fortælle om ting, de har læst eller oplevet.
  
En sidegevinst ved Cooperative Learning er, at man skaber et positivt læringsmiljø og højt humør undervejs i undervisningen. Det sker bl.a, fordi man indlægger sociale færdigheder på sproget, som fx at hilse, sige tak for hjælpen, give komplimenter osv. Det positive læringsmiljø styrkes også af, at deltagerne arbejder sammen på kryds og tværs, lærer hinanden at kende og får en oplevelse af at være en del af et fællesskab.  

På dette inspirationsforum vil du blive præsenteret for en række Cooperative Learning-strukturer, som er nemme at anvende i sprogundervisningen, og som er målrettet voksenundervisning og deltagerne på FOF’s sprogkurser.  Vi vil sammen afprøve strukturerne, så du selv kan mærke, hvordan det føles at arbejde på den måde. Du vil også løbende sammen med dine kolleger reflektere over strukturernes muligheder i netop din undervisning, så du kan gå hjem med helt konkrete ideer.
 
Kursussproget er dansk, og øvelserne vil foregå på dansk og en enkelt eller to på engelsk.

Tid og sted
Inspirationsforummet finder sted fredag den 2. november 2018 fra kl. 9.15–kl. 16.00 i Middelfartsalen på Middelfart Bibliotek, Kulturøen, Havnegade 6, 5500 Middelfart.

Målgruppe for inspirationsforummet
Alle FOF’s sprogundervisere er velkomne, uanset hvilket sprog du underviser i (tilmeldingslink nederst på denne side).

Om underviseren
Underviseren er Jette Stenlev som har skrevet bøgerne ”Cooperative Learning – undervisning med samarbejdsstrukturer” og ”Classbuilding og Teambuilding med Cooperative Learning” (begge udgivet på Alinea). Jette er cand. mag. i engelsk og har tidligere været lektor på både gymnasiet og læreruddannelsen. I de sidste 10 år har hun arbejdet med at holde kurser i Cooperative Learning for undervisere på alle niveauer i uddannelsessystemet. 

Deltagelse i inspirationsforummet er gratis.
Det er gratis for dig som FOF-underviser at deltage i inspirationsforummet, og FOF sørger også for forplejning. Eventuelle transportudgifter er ikke inkluderet. 

Program
Kl. 09.15 – 09.45 Vi mødes - morgensnack, kaffe og the
Kl. 09.45 – 10.00 Velkomst ved FOF og velkomstsang
Kl. 10.00 – 12.00 Undervisning v/Jette Stenlev
Kl. 12.00 – 13.00 FROKOST
Kl. 13.00 – 14.30 Undervisning v/Jette Stenlev
Kl. 14.30 – 15.00 PAUSE – kaffe og kage
Kl. 15.00 – 16.00 Undervisning v/Jette Stenlev

Udeblivelsesgebyr og spørgsmål
Tilmelder du dig inspirationsforummet og bliver forhindret i at deltage, bedes du meddele os det på: nk@fof.dk. Bliver du forhindret i at deltage på inspirationsforummet på selve dagen for afholdelsen, bedes du kontakte Nina Kongshaug på telefonnummer 31 32 17 36. Udebliver du efter tilmeldelse uden at meddele os det, vil du blive pålagt et udeblivelsesgebyr på 300 kr. 
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Nina Kongshaug på nk@fof.dk eller 31 32 17 26.

Tilmelding 
Du tilmelder dig inspirationsforummet her