Inspirationsforum

Digitalt inspirationsforum: ”Bliv klogere på digital markedsføring”

Ditte Wolff-Jacobsen

Jon Rytter

Mette Willert

Så er det blevet tid til endnu et digitalt inspirationsforum. Som FOF-underviser er du meget velkommen til at deltage, om du underviser i spansk, yoga, bagning eller noget helt fjerde, og om du har deltaget i vores efteruddannelsestilbud før, eller det er din første gang.

Dette digitale inspirationsforum er for dig som gerne vil lære/blive bedre til at udbrede kendskabet til dit fag, dine hold eller promovere det lige præcis du brænder for, på sociale medier. Inspirationsforummet henvender sig til dig, der er begynder eller let-øvet, når det kommer til markedsføring på sociale medier.

Vi har planlagt en spændene dag med oplæg, workshops og socialt/fagligt samvær med dine FOF-kolleger fra hele landet. Som start på dagen kommer ekspert i digitalt indhold, Ditte Wolff-Jacobsen, og holder et oplæg om markedsføring på sociale medier.

Om eftermiddagen har du mulighed for at vælge én af 3 workshops. Her har du mulighed for at fordybe dig i enten tekst, billeder eller videoer til sociale medier.

Det er gratis for dig som FOF-underviser at deltage i dette inspirationsforum! FOF’s sekretariat betaler for dine kursusudgifter (inkl. forplejning). Sekretariatet afholder dog ikke eventuel transportudgift.

Herunder kan du læse mere om tid, sted, program for dagen, det faglige indhold og tilmelding.

Tid og sted

Inspirationsforummet finder sted fredag den 25. jan. 2019, kl. 9.15 -16.00 hos FOF Odense, Vindegade 72-74, 5000 Odense C.

Program

Kl. 09:15 – 09:45: Godmorgen og morgenmad
Kl. 09:45 – 10:00: Fælles velkomst v/ FOF’s sekretariat
Kl. 10:00 – 10:45: Oplæg v/Ditte Wolff-Jacobsen
Kl. 10:45 – 11:00: Pause
Kl. 11:00 – 11:45: Oplæg v/Ditte Wolff-Jacobsen (fortsat)
Kl. 11:45 – 11:50: Kort pause
Kl. 11:50 – 12:20: Kollegial sparring
Kl. 12:20 – 13:00: Frokost
Kl. 13:00 – 14:30: Workshops 
Kl. 14:30 – 15:00: Kaffe/kagepause
Kl. 15:00 – 15:50: Workshops (fortsat)
Kl. 15:50 – 16:00: Fælles afslutning + tak for i dag

”KOM GODT I GANG MED SOCIALE MEDIER TIL MARKEDSFØRING”

- oplæg v/ Ditte Wolff-Jacobsen

Er sociale medier godt for andet end at ønske tillykke med fødselsdage og holde kontakten ved lige med gamle klassekammerater? Svaret er ja, hvis du forstår at bruge mediet og formidle engageret. Så er sociale medier en stærk platform til både at markedsføre din faglighed og de kurser og arrangementer, du står bag.

Mød Ditte Wolff-Jacobsen, ekspert i digitalt indhold, der giver et overblik over de vigtigste sociale medie-platforme og opskriften til, hvordan du kommer godt i gang. Du kommer hjem med en plan for, hvordan du kommer i gang med din egen profil, og hvordan du kan bruge sociale medier mere målrettet i forhold til dit fag og markedsføringen af dig som underviser og ekspert.

 

WORKSHOP 1: ”SKRIV OPDATERINGER, DER VIRKER”

V/ Ditte Wolff-Jacobsen 

‘Hvad har du på hjerte’ spørger Facebook, ‘Share an article, photo, video or idea’ siger LinkedIn, og Twitter siger kort og godt: ‘Hvad sker der?’

Men hvad skal der stå i det tomme tekstfelt? Hvordan sikrer du, at du både bliver set, hørt, liket, delt, og at teksterne rent faktisk virker efter hensigten? Det ser vi på i denne 2,5 times workshop, hvor du vælger hvilket sociale medie, der er mest relevant for dig at arbejde videre med. Bagefter ser vi på, hvad andre gør, og så går vi i gang med at skrive tekster. Du kommer hjem med tre tekster, der kan bruges som skabeloner, når du vil dele viden, markedsføre et kursus eller arrangement, eller blot skabe engagement blandt dem der følger dig.

Målgruppe
Workshoppen er for nybegyndere. Det er dog en fordel, hvis du allerede har en profil på ét socialt medie, og gerne vil i gang med at bruge den mere aktivt.

Om workshop-underviseren
Ditte Wolff-Jacobsen er ekspert i digitalt indhold, selvstændig konsulent, underviser og oplægsholder. Ditte praktiserer selv personlig markedsføring og kender alt til de overvejelser, man kan have, når man skal veje forholdet mellem det private og det faglige. Og at det ind i mellem kan være lidt uoverkommeligt ikke bare at skulle vide noget og undervise i det, men også tale højt om det på sociale medier.

Praktisk info
Hav en telefon, tablet eller PC med, hvor du kan skrive skabelon-tekster. Det er en fordel, hvis du har adgang til din profil på mindst ét socialt medie (husk derfor at medbringe dit brugernavn + password), og evt. også billeder, der viser, hvem du er, eller hvad du beskæftiger dig med som underviser.

Maksimalt antal deltagere: 40
Tilmeldinger efter ”først til mølle”-princippet.

Du tilmelder dig denne workshop, når du tilmelder dig hele inspirationsforummet. Se tilmeldingslink nederst på siden.

WORKSHOP 2: ”TAG UNIKKE BILLEDER TIL SOCIALE MEDIER”  

V/Mette Willert 

På denne workshop bliver du indført i foto-teknikker og visuelle referencer, der giver gode billeder til sociale medier. Du lærer, hvordan du med din smartphone og et par specielle apps kan tage billeder på et nyt niveau - så du kan løfte din visuelle tilstedeværelse på sociale medier. 

Workshoppen er af praktisk karakter, og du kommer hjem med dine første serier af billeder.  

Indhold på workshoppen 

 • Principper for det visuelle billede med fokus på komposition 
 • Hvordan arbejder man med telefonen
 • Visuel øvelse - vi tager billeder
 • Redigering af billeder 
 • Værktøjer til redigering - hvilke apps skal du bruge
 • Post af billeder på Instagram brug af hashtags, captions etc.

Det lærer du på workshoppen

 • Hvad det vil sige at tage billeder med smartphonen - hvad er mulighederne og begrænsningerne
 • Hvordan du arbejder med fokus og eksponering på en smartphones kamera
 • Hvordan du arbejder med ledende linjer og det gyldne snit i dine billeder
 • Hvordan du arbejder med afstand og nærhed i billederne
 • Hvad komposition betyder for billedet, når det bliver postet
 • Brugen af symmetri i kompositionen af billederne
 • Brugen af naturlige rammer når du finder dit billede
 • Hvordan du bruger VSCO-filtre
 • Hvilke apps der er gode til hvilke typer redigering

Målgruppe
Workshoppen er for dig, der kunne tænke dig at udvikle billeder til sociale medier, i særlig grad Instagram. Det er en god idé, hvis du allerede er nogenlunde fortrolig med Instagram, men det er ikke en forudsætning.

Niveau: nybegynder eller let-øvet i at tage billeder på din mobil  

Om workshop-underviseren
Mette Willert er kreativ Content Strategist og Visuel Storyteller & Influencer. 

Hun rådgiver brands om brugen af Instagram, såvel som hun afholder foto-workshops og arbejder som influencer. Hun har mere end fem års erfaring som Content Manager fra DSB social media afdeling, hvor hun arbejdede frem til januar 2018. Ved siden af driver hun den populær instagramprofil Littlemycph med en fanbase på mere end 42K followers og med et fokus på arkitektur og byrum.  
Se mere om Mette Willert her: 
www.mettewillert.com 
www.instagram.com/littlemycph  

Praktisk info
Medbring din smartphone (med indbygget kamera) og oplader.

Du skal downloade Instagram-appen og Snapseed til din telefon før kursets start. Har du brug for hjælp til dette, så kontakt Nina Bak på FOF’s sekretariat på tlf. 40 11 42 42.

Inden workshoppen bedes du tage et billede med din smartphone af noget, der gør dig glad. Det kan være dit barn, et familiemedlem, en smuk solopgang, eller din julegave. Derudover skal du også tage et billede, der illustrerer din undervisning.  

Maksimalt antal deltagere: 10
Tilmeldinger efter ”først til mølle”-princippet.

Du tilmelder dig denne workshop, når du tilmelder dig hele inspirationsforummet. Se tilmeldingslink nederst på siden.

WORKSHOP 3: ”Lær at lave videoer på din smartphone”

V/Jon Rytter

Har du lyst til at fortælle andre om din undervisning, dine hold, det du kan eller dine eventuelle produkter? Vil du lære at lave korte videoer, redigere dem og lægge dem ud på forskellige platforme? Så er denne workshop det helt rigtige valg for dig. 

På workshoppen vil fotograf, redaktør og visuel storyteller, Jon Rytter, undervise dig i:

 • Kamera – hvordan du filmer interviews og billedsekvenser på din smartphone. Manuel/auto betjening og indstillinger
 • Interviewteknik – hvordan du bedst muligt holder styr på både indhold og teknik under optagelsen.
 • Visual storytelling – hvordan du fortæller og forløser en enkel fortælling i billeder.
 • Mikrofoner og andre gadgets – hvordan du billigt kan udbygge din smartphone, så den bliver et endnu bedre stykke filmværktøj. På kurset kan du desuden afprøve et bredt udvalg af det udstyr der findes tilgængeligt på markedet.
 • Redigering – hvordan du klipper din film sammen enkelt og intuitivt.
 • Output – direkte til Facebook, Youtube eller hjemmeside og på en måde så du også får flest mulige hits og likes på din online film.
 • Fif og tricks – Derudover ser vi selvfølgelig en masse inspirerende online videoer på kurset.

Om workshop-underviseren
Jon Rytter er journalist, fotograf og redaktør med mere end 25 års erfaring som visuel historiefortæller. Han er uafhængig producent og ejer af produktionsselskabet DanishMedia.dk. Ud over at producere videoer arbejder Jon Rytter som konsulent og underviser internt i virksomheder, mediehuse og på universiteter i Danmark samt i en række lande i Afrika og Mellemøsten.

Målgruppe
Deltagelse i workshoppen kræver, at du har prøvet at optage en video med din mobil og lagt den på et socialt medie. Læse mere under ”praktisk info”.

Praktisk info – meget vigtigt!
Der er et par tekniske ting, der skal være i orden før denne workshop, så vi ikke skal bruge tid på det under selve workshoppen. Vi vil nemlig gerne have, at du får mest muligt ud af din tid med Jon Rytter. Du må endelig ikke lade dig skræmme væk – vi skal nok hjælpe dig igennem det hele.

Er du i tvivl om, hvordan du tjekker/gør nogen af nedenstående ting, er du velkommen til at kontakte Nina Bak på FOF’s sekretariat på: 40 11 42 42 eller e-mail: nb@fof.dk. Så hjælper hun dig.
Hun vil ca. 1 uge før workshoppens afholdelse desuden selv kontakte dig, for at høre, om du har brug for hjælp til noget.

Før workshoppen:
Med hensyn til apps, opgradering af dit styresystem m.v., vil vi bede dig downloade og afprøve inden workshoppen (du kan læse mere om, hvordan du gør, længere nede i denne beskrivelse). Optag en lille stump video, åbn derefter klippeprogrammet (iMovie til iPhone eller Kinemaster til Android-telefoner). Kan du optage en video og hente videoen ind i klippe-appen, er du rimelig sikker på, at alt fungerer. 

Lille hjemmeopgave for at teste dit udstyr:
Optag 1 minuts interview (ligemeget med hvem eller om hvad) og upload videoen til følgende Facebook-gruppe: https://www.facebook.com/groups/2813558775336982/

Herunder kan du læse mere om, hvad du skal huske/tjekke i forbindelse med workshoppen:

 • Du bedes medbringe din smartphone (vær opmærksom på, at styresystemet skal være iPhone eller Android. Windows Mobile understøttes ikke. Nokia har blandt andet Windows Mobile som styresystem).
 • Der skal være plads på mobilen til at optage video (helst 1-2 gb ledig plads eller mere). Du kan typisk tjekke dette ved at gå ind under ”indstillinger” og ”lagerplads” eller ”kapacitet”. Er der mindre end 1-2 gb ledig plads, skal du slette apps eller billeder/videoer fra din mobil.
 • Du skal huske at medbringe hovedtelefon og oplader (oplad endelig mobilen helt inden kurset -  videooptagelser sluger meget strøm)
 • Har du en iPhone eller en iPad?
  - så skal den være en model 5S eller nyere, for at du kan optage i god billedkvalitet og arbejde fornuftigt med apps.
  - Du skal opdatere til seneste styresystem og downloade nyeste version af iMovie gennem app-store. 
 • Har du en iPhone 7, 8 eller X skal du huske et ”lightning” til minijack-stik (iPhone 7, 8 og X har ingen indgang til at tilkoble mikrofon. Et ”lightning” er et stik, man tilslutter sin iPhone 7, 8 eller X, så man kan tilslutte mikrofon). Se evt. dette link dette link
 • Har du en Android, er det lidt mere komplekst, da der findes et hav af modeller. Hvis du kan optage en video og smide den ind i iMovie eller Kinemaster (se nedenfor), er din telefon godt med.
 • Du skal downloade redigerings-appen ”Kinemaster”, hvis du har en Android og ”iMovie”, hvis du har en iPhone.

Du kan læse mere om smartphonevideo på:
Smartphonevideo.dk

Og på facebook:
facebook.com/smartphonevideo/

Maksimalt antal deltagere: 12
Tilmeldinger efter ”først til mølle”-princippet.

Du tilmelder dig denne workshop, når du tilmelder dig hele inspirationsforummet. Se tilmeldingslink nedenfor.

Tilmelding

Du tilmelder dig både inspirationsforummet og dertilhørende workshop her

Udeblivelsesgebyr og spørgsmål

Tilmelder du dig inspirationsforummet og bliver forhindret i at deltage, bedes du meddele os det på: info@fof.dk. Bliver du forhindret i at deltage på inspirationsforummet på selve dagen for afholdelsen, bedes du kontakte Nina Bak på telefonnummer 40 11 42 42. Udebliver du efter tilmeldelse uden at meddele os det, vil du blive pålagt et udeblivelsesgebyr på 300 kr.