Lærerkurser

Den reflektoriske stabilitet - med fokus på lænden - Køge

Målgruppe

FOF-bevægelseslærere, der ønsker nye indfaldsvinkler til kroppens funktionelle stabilitet. Til dig, der ønsker at få større viden og egen bevidsthed om, hvordan kroppen er et sammenhængende hele, hvor svaghed og stivhed ét sted, kan påvirke til manglende stabilitet et andet sted. Det primære fokus er lændens stabilitet.

Indhold

Kroppens stabilitet dannes ikke kun af bækkenbunden og den tværgående mavemuskel. Langt flere kropsdele er med, når vi stabiliserer. De stabiliserende muskler er en del af vores posturale system. Lige før vi bevæger os, bør de reflektoriske muskler af sig selv spænde. Fx ved gang er en lang række af velkoordinerede stabiliserende reflekser nødvendige for den velkoordinerede bevægelse.

Vi er heldigvis skabt til ikke selv at skulle stabilisere, meget kan forstyrre dette fintfølende system. Er kroppen blevet overbelastet fx pga. dårlig kropsholdning, fald og skader, for tunge løft, dårlige kropsvaner m.m. påvirkes reflekserne til kroppens mange stabiliserende muskler.

Gennem øvelser arbejder vi med bevidstheden om, hvordan kropsholdningen og vores kropsvaner kan påvirke vores stabilitet.

Indholdet består hovedsagelig af øvelser, hvor vi aktiverer og styrker reflekserne til kroppens stabiliserende muskler.

Det teoretiske indhold består af en gennemgang af, hvordan leddene reflektorisk stabiliseres ved bevægelse, og hvordan kroppen på fantastik vis kan kompensere for en manglende stabilitet.

Underviser

Lise Rasmussen, psykomotoriskterapeut, dap. og fysiopilates instruktør. Har undervist hos FOF siden 2001, både på hensyntagende og almene hold. Lise har igennem årene haft succes på holdene med udviklingen af øvelser, der aktiverer de svageste og mest inaktive muskler, heriblandt de stabiliserende muskler.

Tid/sted

Lørdag den 29. oktober 2016, kl. 11-17, FOF, Den Hvide By, Støberivej 1B, 4600 Køge

Pris

FOF yder tilskud svarende til 2/3 af den reelle pris. Deltagerprisen er herefter 300,- kr., inklusiv instruktion, sandwich, kaffe/te og frugt.

Tilmelding

Send tilmeldingen til din lokale FOF-leder – inden 30. september. Tilmeldingen sendes herefter til Hanne Dam i FOF’s sekretariat på e-mail hd@fof.dk

OBS! Tilmeldingen er bindende efter den 30. september og kursusgebyret refunderes ikke.