Underviserkurser

Grin og dans med en naturlig stærk bækkenbund - Gentofte (Venteliste)

Den reflektoriske stærke bækkenbund

Målgruppe 
Vi har lavet et kursus, der henvender sig til FOF’s bevægelsesundervisere, der ønsker inspiraion, nye øvelser og ny viden om bækkenbundsmusklerne til egen undervisning.

Indhold
Med fokus på bækkenknoglernes tredimensionale bevægelser og kroppen som et sammenhængende hele, får du viden om, hvordan du med et varieret øvelsesprogram kan fremme bækkenbundens naturlige og reflektoriske opspændinger, når du f.eks. går og løber. Du introduceres til øvelser, der øger din generelle bevidsthed og reflektoriske styrke i bækkenbunden og giver dig viden om hvilke kropsvaner, der kan være gode/dårlige for bækkenbundens reflekser. Herudover indøves øvelser, der er specielt egnet til den svageste bækkenbund.

En stærk og velfungerende bækkenbund betyder meget for vores livskvalitet. Bækkenbundsmusklerne er på konstant arbejde: på en og samme tid skal bækkenbunden bære de indre organer, aflukke for urin m.v. og stabilisere bækkenknoglerne i forhold til hinanden, når vi bevæger os. Meget kan påvirke bækkenbundens mange reflektoriske funktioner og styrke, f.eks. kan en af bækkenbundens mange udfordringer tydeliggøres ved at forestille sig bækkenbundsmusklerne som en trampolindug, der er spændt ud til en bevægelig ramme. Kun når trampolindugen/bækkenbunden er tilpas og ensartet spændt ud til de bevægelige bækkenknogler, kan bækkenbunden fungere, som den skal. 

Kurset indeholder øvelser, hvor bækkenknoglernes bevægelser udforskes og øvelser, der styrker bækkenbundsmusklerne til reflektorisk at holde ”trampolindugen” tilpas stærk og elastisk. Dette indebærer øvelser, der også styrker til en god kropsholdning - og vejrtrækning. Det teoretiske indhold handler om mulige årsager til en svag bækkenbund og bækkenbundens funktion som en postural og stabiliserende muskelgruppe.

Underviser
Lise Rasmussen, Psykomotorisk terapeut, dap. med b.la. efteruddannelse i Franklin Method-Pelvic Power. Har undervist hos FOF Aarhus siden 2001. Lise har igennem årene haft fokus på de svageste og mest inaktive muskler og udviklet øvelser, der bevidstgør og aktiverer selv de svageste muskler heriblandt bækkenbunden. 

Du går hjem med dine egne bilag: Lise har samlet materialet, som du modtager på dagen.

Husk træningstøj, der passer til.

Tid og sted
Kurset finder sted hos FOF Gentofte den 10. marts 2018, kl. 10.00 – kl. 16.00, Ordrupvej 60, lokale 22, 2920 Charlottenlund.

Pris
FOF’s Hovedbestyrelse har besluttet, at alle FOF’s kurser til underviserne finansieres af FOF i 2018, og kurset er derfor gratis for underviserne at deltage i.

Tilmelding
Kurset gennemføres ved minimum 12 deltagere. Der er et max deltagerantal på 17 deltagere.

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte Nina Kongshaug, nk@fof.dk eller 31 32 17 36, i FOF's sekretariat.