Underviserkurser

Kursus til FOF’s pilatesundervisere ”Udnyt bevægelsespotentialet i lænd og hofter og få mere udbytte af pilatestræningen”

Vi inviterer FOF’s pilatesundervisere til pilateskursus lørdag d. 26. maj 2018 kl. 9.15-16.00 i FOF Københavns lokaler på Fiolstræde 44, 1171 København K (lige ved Nørreport st.).

Indhold
Mange pilatesudøvere starter med at gå til pilates, fordi de f.eks. har problemer i lænden, hofterne eller SI-ledene. Og de oplever, at pilates hjælper på problemet. Men hvorfor gør det egentligt det? Selv om vi kommer langt med pilatesøvelser, kan vi måske skrue på nogle andre knapper for at få mere udbytte af en øvelse?

På dette kursus stilles der skarpt på lænden og hofterne. Udover at få et svar på hvorfor pilates virker, får du bl.a. også svar på:

  • hvor hofteleddet egentligt sidder, og hvilken forskel den viden kan gøre i en pilatesøvelse.
  • hvilken rolle korsbenet spiller.
  • hvordan rygsøjlen og bækkenet spiller sammen, og hvorfor et bevægeligt bækken kan være nøglen til at afhjælpe rygsmerter.
  • hvordan vi kan bruge åndedrættet til at facilitere øvelser.
  • om neutral er den “rigtige" position eller om det er ”imprint”, eller hvad den “bedste" position er, og hvordan vi kan bruge denne indsigt.
  • hvordan vi får sammenspil mellem krop og sind, for at få mere ud af en øvelse, og dermed skaber en vedvarende forandring.

På kurset kombineres teori med praktiske øvelser. Øvelserne kommer fra pilates, mens formidlingsmetoden til teorien er fra The Franklin Method®, som du vil få en kort introduktion til undervejs på kurset. Underviseren på kurset underviser i denne kombination af The Franklin Method® og pilates, fordi hun oplever, at man på den måde kan formidle teori på en meget lavpraktisk måde og få flere værktøjer til at formidle pilatesøvelserne. Der skabes en stærkere oplevelse af en øvelse i kroppen, hvis vi forstår kroppens design. Derfor vil du på kurset blive introduceret til anatomien i lænden og hofterne; viden som underviseren omsætter til praktiske øvelser.

Fokus på kurset er ikke at få mange nye øvelser, men at fine-tune de kendte øvelser og undervise dem med en ny vinkel. Øvelserne er taget fra Body Control Pilates' basic mat, som du som underviser måske vil genkende som pre-pilates-øvelser. Der vil ikke være fokus på klassiske pilatesøvelser.

Dette kursus er til dig, som 

  • er certificeret pilatesunderviser.
  • har lyst til at fordybe dig i anatomi og derved få en bedre forståelse for, hvordan vores krop er skruet sammen.
  • er interesseret i at få værktøjer til, hvordan du kan opleve en øvelse hos dig selv eller forklare en øvelse til en deltager på en anden måde.
  • er nysgerrig efter at dykke ned i, hvordan kommunikationen mellem sind og krop fungerer.

Du bedes medbringe
Du bedes medbringe joggingtøj/andet tøj, du kan lave øvelser i samt en måtte, 2 stk. små, bløde bolde (helst uden pigge), 1 elastik så lang som muligt – styrke: mellemstyrke (grøn eller blå). Redskaberne vil blive brugt af underviseren til at facilitere bevægelser, når hun taler om anatomi. De vil ikke blive brugt til deciderede pilatesøvelser.

Kursusmateriale
Du vil få udleveret kursusmateriale på dagen.

Underviser
Kurset undervises af Birthe Brosolat, certificeret pilates master teacher i matwork og studio equipment fra Body Control Pilates i London. Derudover er hun certificeret movement educator fra The Franklin Method® - i Danmark er hun en af de to eneste personer, som er certificeret i metoden. Hun er medlem af The Body Control Teacher Trainer Team Scandinavia, som uddanner pilateslærere i Norden. Birthe har mere end 30 års erfaring i at undervise i kropstræning, først gymnastik, ballet og moderne dans og siden 2007, pilates. Hun startede selv med at træne pilates for 16 år siden, da hun opdagede, at hun på den måde kunne få styr på sine egne skulder-, nakke og rygproblemer. Hun oplever, at kombinationen mellem The Franklin Method® og pilates er nøglen til vedvarende forandring i kroppen.

I sin undervisning fokuserer Birthe på at skabe en bevidsthed om, hvordan vi bevæger os, og hvis nødvendigt, at skabe en forandring i den måde vi bevæger os på. Målet er at have et bevægeligt sind i en bevægelig krop hele livet igennem og at opleve glæden i bevægelse. Hun finder værktøjerne til at skabe bevidsthed og forandring i mange forskellige områder både indenfor og udenfor pilates, f.eks. i fascia-træningen og neurovidenskaben. Birthe fletter værktøjerne sammen, så de passer til den sammenhæng, de skal bruges i og til den gruppe mennesker, der skal undervises. Som på dette kursus, hvor pilates og The Franklin Method® udgør et rigtig godt match.

Hun udbyder løbende kurser i pilates og The Franklin Method® og er tilknyttet The Franklin Method® uddannelsesforløb, som udbydes hos Den Intelligente Krop. Du kan læse mere om Birthe her: www.freelancepilates.dk

Pris
Kurset er gratis at deltage i for FOF’s undervisere. Transport er ikke inkluderet.

Har du tilmeldt dig og bliver du forhindret i at deltage, bedes du skrive til Nina Bak og meddele dette på: nb@fof.dk. Vi har indført et udeblivelsesgebyr på 300 kr., som du vil blive pålagt, hvis du udebliver uden at meddele os det.

Bevis
Efter kurset vil du modtage et kursusbevis per e-mail.

Tilmelding
Hvis du er interesseret i at deltage i kurset, kan du tilmelde dig via dette place2book-link

Kurset gennemføres ved minimum 8 deltagere. Der kan maksimalt være 16 deltagere på dette kursus.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Nina Bak i FOF’s sekretariat på nb@fof.dk eller 40 11 42 42