Underviserkurser

Pilateskursus: Udnyt bevægelsespotenialet i skulder og nakke - København

Så er det blevet tid til 2 pilateskurser for FOF’s pilatesundervisere. Kurserne bliver afholdt i henholdsvis København og Randers og har samme indhold.
Her kan du læse beskrivelsen af, og tilmelde dig, kurset i København. Vi glæder os rigtig meget til at byde jer velkommen!

Målgruppe
Dette kursus er til dig, som:

 • er certificeret pilatesunderviser
 • har lyst til at fordybe sig i anatomi og derved få en bedre forståelse for, hvordan vores krop er skruet sammenv
 • er interesseret i at få værktøjer til, hvordan du kan opleve en øvelse hos dig selv eller forklare en øvelse til en deltager på en ny mådev
 • er nysgerrig efter at dykke ned i, hvordan kommunikationen mellem sind og krop fungerer
 • leder efter inspiration til at integrere elastikker og håndvægte i undervisningen

Hvis du er uddannet fysioterapeut eller lignende, vil du kende til anatomien omkring skulder og nakke allerede. For dig kunne fokus ligge på formidlingen af øvelserne, dvs. at forklare en øvelse til en deltager på en ny måde.

Kursets indhold 
Mange pilatesudøvere starter med at gå til pilates, fordi de f.eks. har dårlig holdning, som giver spændinger i skulder og nakke. Og de oplever, at pilates faktisk hjælper på problemet. Hvorfor hjælper pilates egentlig? Selv om vi kommer langt med pilatesøvelser, kan vi måske skrue på nogle andre knapper, for at få mere udbytte af en øvelse.

På dette kursus stiller vi skarp på skulderpartiet og nakken. Du vil blive undervist i:

 • hvordan skulderpartiet bevæger sig
 • hvordan vi kan skabe en hurtig afspænding i skulder- og nakkemuskulaturen overalt og til enhver tid
 • hvordan vi kan bruge åndedrættet til at facilitere øvelser71
 • hvordan vi får sammenspil mellem krop og sind for at få mere ud af en øvelse og skabe en vedvarende forandring
 • hvad der sker under en øvelse, når vi bruger et redskab og skifter fokus fra mobilisering til styrketræning
 • hvordan du kan undervise en øvelse på forskellige måder

Vi kombinerer teori med praktiske øvelser, hvor øvelserne kommer fra pilates, mens formidlingsmetoden til teorien er fra The Franklin Method®. Du vil få en kort introduktion til The Franklin Method® undervejs på kurset. Birthe Brosolat underviser denne kombination af The Franklin Method® og pilates, fordi hun oplever, at man på den måde kan formidle teori på en meget lavpraktisk måde, og at man får flere værktøjer til at formidle pilatesøvelserne. Der skabes en stærkere oplevelse af en øvelse i kroppen ved, at vi forstår kroppens design og sammenspillet med hjernen bedre. Så du bliver introduceret til anatomien i skulder og nakke på en meget praktisk måde, som vi omsætter til øvelser. Teori er ikke meget værd, hvis man ikke er sikker på, hvad man skal bruge den til i praksis. 

På kurset gennemgår vi øvelser, som fokuserer på skulder og/eller nakkeområdet. Vi bruger bl.a. elastikker, små håndvægte eller toning balls for at skifte mellem mobilitets- og mere styrkebetonede øvelser. Nogle øvelser vil inddrage hele kroppen, men vi holder fokus på skulderpartiet. Målet er, at du får øvelser med hjem, som du straks kan implementere i din undervisning med eller uden udstyr. 

Program
9:15 – 9:45: Morgenmad (her er du velkommen, men du kan også møde ind kl. 9:45 til velkomsten) 
9:45 – 10:00: Velkomst v/FOF
10:00 – 12:00: Undervisning v/Birthe Brosolat
12:00 – 13:00: Frokost
13:00 – 14:30: Undervisning v/Birthe Brosolat
14:30 – 14:50: Kaffe/kage/frugt-pause
14:50 – 16:00: Undervisning v/Birthe Brosolat
16:00: Tak for i dag

Om underviseren
Kurset undervises af Birthe Brosolat, certificeret pilates master teacher i matwork og studio equipment fra Body Control Pilates i London. Derudover er hun certificeret movement educator fra The Franklin Method®.  I Danmark er hun en af de to eneste personer, som er certificeret i metoden. Hun er medlem af The Body Control Teacher Trainer Team Scandinavia, som uddanner pilateslærere i Norden. Birthe har mere end 30 års erfaring i at undervise i kropstræning, først gymnastik, ballet og moderne dans og siden 2007 pilates. Hun oplever, at kombinationen mellem The Franklin Method® og pilates er nøglen til vedvarende forandring i kroppen. 

I sin undervisning fokuserer Birthe på at skabe en bevidsthed om, hvordan vi bevæger os og hvis nødvendigt, at skabe en forandring i den måde vi bevæger os på. Målet er at have et bevægeligt sind i en bevægelig krop hele livet igennem og at opleve glæden i bevægelse. Hun finder værktøjerne til at skabe bevidsthed og forandring i mange forskellige områder både indenfor og udenfor pilates, f.eks. i fascia-træningen og neurovidenskaben. Birthe fletter værktøjerne sammen, så de passer til den sammenhæng, de skal bruges i og til den gruppe mennesker, der skal undervises, som på dette kursus, hvor pilates og The Franklin Method® udgør et rigtig godt match.

Hun udbyder løbende kurser i pilates og The Franklin Method® og er tilknyttet The Franklin Method® uddannelsesforløb, som udbydes hos Den Intelligente Krop.

Du kan læse mere om Birthe her: www.freelancepilates.dk

Vigtig information
Medbring gerne

 • elastikker - gerne mindst 3,5 m, helst 4 m (hvis du ikke har så lange elastikker, så medbring flere af samme styrke, som er kortere - vi binder dem sammen)
 • håndvægte (0,5 kg-2 kg), manchetter (0,5 kg-2 kg) eller toning balls (0,5 kg)
 • en måtte

Tid og sted
Pilateskurset i København finder sted lørdag den 2. februar 2019 kl. 09:15–16:00 i FOF Københavns lokaler på adressen: Fiolstræde 44, 3. sal, 1171 Kbh. K (lige ved Nørreport station). 

Pris
FOF’s Hovedbestyrelse har besluttet, at alle FOF’s kurser til undervisere finansieres af FOF i 2019, og kurset er derfor gratis for dig som underviser at deltage i.

Tilmelding
Du tilmelder dig kurset via dette link

Kurset har et max på 16 deltagere.

Afbud
Bliver du efter tilmelding forhindret i at deltage i kurset, bedes du skrive til Helle Dannemand på: info@fof.dk
Hvis du mod forventning ønsker at melde afbud på selve kursusdagen (den 2. februar 2019), bedes du ringe til Nina Bak på: 40 11 42 42.
NB: Vi har indført et udeblivelsesgebyr på 300 kr., som du vil blive pålagt, hvis du udebliver uden at meddele os det.

Kursusbevis 
Du vil efter kurset modtage et elektronisk kursusbevis. 

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Nina Bak på nb@fof.dk eller på tlf. 40 11 42 42.