Underviserkurser

Sansebaseret alignment - for yogaundervisere

I KØBENHAVN

Så er det blevet tid til et nyt efteruddannelseskursus for FOF’s yogaundervisere. Kurset finder sted søndag den 15. september 2019 kl. 09:15 – 16:00 på adressen: Fiolstræde 44, 4. sal, 1171 København K. Alle FOF’s yogaundervisere er velkomne, uanset hvilken yoga-retning du underviser i.

(Vi afholder et identisk kursus mandag den 7. oktober 2019 kl. kl. 09:15 – 16:00 i Kunsthal Aarhus på adressen: J. M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C. Læs mere om dette kursus her).  

Indhold
I yoga opfordrer vi ofte eleverne til at ”lytte til kroppen”, blandt andet for at undgå skader. Men ofte har vi ikke de pædagogiske værktøjer til at lære eleven, hvad det betyder i praksis. Lige nu kigger moderne yoga til sansningen af kroppen som et kompas, der kan supplere de ”one size”-alignmentprincipper, som vi tidligere har brugt som rettesnor. Tilbage står vi som undervisere med en ny udfordring: Nemlig at blive bedre til at lære eleven at justere sin praksis indefra og ikke kun korrigere sin praksis udefra.

Hvilke sansninger skal vi opfordre eleven til at overgive sig til, og hvilke sansninger kræver handling? Hvordan lærer vi eleven selv at mærke forskellen på de to? Hvordan tilpasser vi alignmentprincipper til den enkelte, når vi står overfor en yogaklasse med 20-30 elever, der alle har en unik kropsbygning og subjektiv oplevelse af kroppen? Hvad giver det eleven at arbejde systematisk med sit indre sansekompas, og hvordan hænger det sammen med yogatraditionen og dens filosofier?

På denne workshop bliver du introduceret for en metode til at træne dine elever i at handle på det, de selv kan mærke. Du får en kropslig erfaring med sansebaseret bevægelse, samt inspiration til at introducere et sensorisk lag i dit undervisningssprog.

Hvad får du med dig fra kurset? 

  • Baggrundsviden om den ”sensoriske vending”, som er på vej ind i moderne yoga. 
  • En meditativ, dynamisk yogapraksis, der demonstrerer et par af de pædagogiske principper bag sansebaseret alignment.
  • Praktiske tips til at koble alignment med sansetræning, som du kan bruge på dine klasser, uanset hvilken yogaform du underviser i.

Program
09:15 – 09:45: Ankomst og morgensnack
09:45 – 10:00: Velkomst v/ FOF
10:00 – 12:00: Undervisning v/ Birgitte Gorm Hansen
12:00 – 12:45: Frokost
12:45 – 14:15: Undervisning v/ Birgitte Gorm Hansen (fortsat)
14:15 – 14:35: Pause
14:35 – 16:00: Undervisning v/ Birgitte Gorm Hansen (fortsat)

NB. FOF sørger for forplejning til deltagerne på kurset hele dagen.

Om underviseren
Birgitte Gorm Hansen er psykolog, (Ph.d.) og yogalærer. Hun er særligt specialiseret i efteruddannelse og mentoring for undervisere indenfor både yoga og meditation. Hun har praktiseret siden midt i 1990’erne og har undervist siden 2001. I de sidste 15 år har hun stået i frontlinjen for en sansebaseret, meditativ og eksperimenterende tilgang til yogaens fysiske praksis. 

Birgitte var en af de første internationale seniorlærere i Dynamic Yoga og var allerede for 10 år siden med til at introducere sansebaseret bevægelse i den danske yogaverden. I dag arbejder hun uafhængigt af nogen skole. Hun har undervist, uddannet og inspireret yogalærere i over 10 år, både på sine egne uddannelser og som gæstelærer. 

Birgitte har udviklet den første danske efteruddannelse, som giver yogalærere psykologfaglige værktøjer, der støtter dem i rollen som yogalærer. Du kan læse mere om Birgitte på hendes hjemmeside: www.dynamicyoga.dk eller følge hendes undervisning online på www.yogavivo.dk/birgittegorm

Vigtig information
Husk at medbringe løstsiddende tøj, yogamåtte og evt. tæppe.

Pris
FOF’s Hovedbestyrelse har besluttet, at alle FOF’s kurser til undervisere finansieres af FOF i 2018, og kurset er derfor gratis for dig som underviser at deltage i.

Afbud
Bliver du forhindret i at deltage, bedes du skrive til Helle Dannemand og meddele dette på: info@fof.dk. Vi har indført et udeblivelsesgebyr på 300 kr., som du vil blive pålagt, hvis du efter tilmelding udebliver uden at meddele os det. 

Bevis
Du vil efter kurset modtage et deltagerbevis pr. mail.

Tilmelding 
Hvis du er interesseret i at deltage i kurset, kan du tilmelde dig via følgende link: 

”Sansebaseret alignment” i København søndag d. 15. september 2019 

Der kan maksimalt være 30 deltagere på hvert kursus, og tilmelding foregår efter først til mølle. 

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Nina Bak fra FOF’s sekretariat på nb@fof.dk eller 40 11 42 42.

Vi glæder os til at se dig.