Underviserkurser

Akrylteknikker v/ Jonas Pihl

Vi er rigtig glade for at kunne udbyde dette kursus i akrylteknikker med Jonas Pihl til alle FOF’s maleundervisere. Uanset hvor i landet du er fra, er du velkommen på dette kursus. Dette er en mulighed for at tilbringe en dag i selskab med en dygtig kunstner og få inspiration til din egen kunst – og til din undervisning. Kurset giver dig også mulighed for at møde dine kolleger på tværs af FOF-foreninger.

Tid og sted
Kurset finder sted lørdag d. 4. maj 2019 fra kl. 09:15 – 16:00 i FOF Århus’ lokaler på adressen: Fredensgade 41, 8000 Århus.

Kursets indhold

På kurset vil Jonas Pihl undervise i akrylteknikker, som er taknemmelige – både for øvede og uøvede (alle kan simpelthen få noget ud af dem) herunder: 

  • Airbrush med Golden High Flow (vandbaseret og ugiftigt).
  • Stencils (skabeloner) og afdækning i form af malertape. Denne teknik er eminent til skarpe effekter med airbrush, men ”duppeteknik” med akrylmaling kan også bruges.
  • Overgange fra lys og skygge (til skyer, himle eller andre fadende overgange) - airbrush og/eller akrylmaling.
  • Monotypi (”Decalcomania”). Denne meget specielle teknik har Jonas Pihl eksperimenteret sig frem til gennem mange år. En speciel blanding af akrylmaling og vand males på i tykke lag. Ved hjælp af et overhead-ark kan man danne nogle fantastiske mønstre, som kan ligne alt fra træer, grene, bjerge eller bare abstrakte former, som kan sætte fantasien i gang – og man kan arbejde videre derfra. Denne teknik er perfekt til angsten for det hvide lærred; her er man allerede i gang med maleriet uden en forudgående idé.
  • ”Go with the flow-teknik”. Dette er en teknik til fremstilling af rumlige mønstre af malerstrøg med lys på den ene side og skygge på den anden side. Man kan med denne teknik skabe fantastiske mønstre, som kan inspirere til det videre arbejde med maleriet. Her lader man malingen diktere, så det bliver et godt maleri – på maleriets præmisser og ikke blot illustration af en idé. 
  • Malingstusser: Posca og Molotow. Man kan selv blande farven i disse tusser, som kan give hurtigt skarpe kanter og dækkende figurer med detaljer, der kan være svære at frembringe med pensel. Dette er et alternativ til blot maling på pensel, hvilket kan udvide arsenalet af udtryk i maleriet til kursisternes eget unikke udtryk, der vil skille sig ud.

Kurset er praktisk, og du vil komme til at prøve ovenstående teknikker. 

Udover ovenstående teknikker, vil Jonas fortælle lidt om, hvad der efter hans mening gør et billede interessant, med de til- og ikke mindst fravalg, som det kræver. Jonas vil også fortælle om hans erfaring med at undervise, hvordan man arbejder konsekvent og lærer det videre. Hvordan møder man kursisten, der hvor vedkommende er - rent talent- og ambitionsmæssigt? Hvad vil kursisten med sin kunst? Hvordan giver man opbyggelig kritik, hvor man ikke nødvendigvis påpeger det dårlige i en kursists billede, men finder det gran af noget godt og interessant, der måtte være, blæser det op, og fokuserer på kursistens vej mod et mere interessant og konsekvent udtryk - ud fra kursistens egne præferencer?  

Om underviseren 
Jonas Pihl er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler og har utallige solo- og gruppeudstillinger bag sig. Derudover har han bl.a. udsmykket Aalborgs vartegn Tvillingerne. Jonas Pihl udtrykker sig i malerier, collager, assemblager, skulpturer, lyd og installationer med begreberne tid og rum som omdrejningspunkt. Med inspiration fra pop-art skaber han tredimensionelt perspektiv ved at benytte sig af optisk illusion. Der er samtidig tale om psykedelisk kunst og kunstretningen op-art, når Jonas maler sine farverige, detaljerede og kaotiske værker. For Jonas Pihl er verden hverken sort eller hvid, men fuld af farver, mystik og paradokser. Han betragter kunst som et sprog uden ord, hvorigennem han formidler sit syn på verden i et visuelt sanseligt bombardement.

Du kan læse mere om Jonas her: www.jonaspihl.com 

Program
09:15 – 09:45: Morgenmad og godmorgen
09:45 – 10:00: Velkomst v/ Bernadette Follmann, leder af FOF Gentofte
10:00 – 12:15: Undervisning v/ Jonas Pihl
12:15 – 13:00: Frokost (FOF sørger for frokost til alle deltagere)
13:00 – 14:30: Undervisning v/ Jonas Pihl
14:30 – 15:00: Kaffe/kage-pause
15:00 – 16:00: Undervisning v/ Jonas Pihl

Forplejning
FOF sørger for morgenmad, frokost og kaffe/te/kage til deltagerne på kurset. 

Elektronisk bevis
Efter endt kursusdeltagelse får du tilsendt et elektronisk deltagerbevis.

Praktisk information
Medbring tøj, du kan male i/forklæde. FOF sørger for alle materialer til kurset.

Pris
Kurset er gratis at deltage i for FOF’s undervisere. Tilmelder du dig, men bliver forhindret i at deltage, bedes du skrive til Helle Dannemand og meddele hende dette på: info@fof.dk.

Bliver du forhindret i at deltage på selve dagen for afholdelsen, bedes du meddele Nina Bak dette på tlf.: 40 11 42 42.

Vi har indført et udeblivelsesgebyr på 300 kr., som du vil blive pålagt, hvis du udebliver uden at meddele os det.

Tilmelding
Du tilmelder dig kurset via dette link 

Kurset gennemføres ved minimum 8 deltagere. Der er et maksimalt antal deltagere på 16. Tilmelding foregår efter ”først-til-mølle”-princippet.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Nina Bak på FOF’s sekretariat på tlf.: 40 11 42 42 eller e-mail: nb@fof.dk.