Underviserkurser

Inspiration, input og networking for FOF's korledere og sangundervisere

Så er det blevet tid til årets første musikkursus – denne gang for FOF’s korledere og sangundervisere med interesse for korledelse. Vi har hyret sanger, underviser og gospel-korleder Julie Maria Lindell til at komme og undervise denne dag.

Tid og sted
Kurset finder sted onsdag den 27. februar 2019 kl. 09:15 – 16:00 i FOF Københavns lokaler på adressen: Fiolstræde 44, 3. sal, 1171 København K.

Indhold
Det kan være et ensomt job at stå som leder for et kor, og man skal have utrolig mange kasketter på. Du tumler måske med udfordringer som: hvordan får jeg koret til at synge med mere volumen, nå de høje og lave toner, lave vibrato, dynamik, lære stemmerne hurtigere, ændre klangfarve, synge så hårene rejser sig, høre efter hvad jeg siger, lære tingene hurtigere og huske det hele bedre? Måske kører du træt i alt arbejdet og planlægningen eller mangler inspiration til nyt repertoire eller øvelser? På dette kursus vil Julie Maria Lindell tage fat på ovenstående problemstillinger.

På kurset vil du få undervisning i:

  • Det nyeste inden for sangteknik for kor og grupper, som giver øjeblikkelige resultater.
  • Pædagogik, der gør arbejdet meget nemmere og hurtigere.
  • Optimering af indstudering, undervisning og repetition med formål, mening og bedre slutresultat.

Udover ovenstående, vil du på kurset lære andre dirigenter (KORlegaer;-) at kende, så du får mulighed for at danne netværk, som du kan erfaringsudveksle med og få inspiration af fremover.

Og så skal vi vigtigst af alt have det sjovt, dele viden og erfaring og bruge hinanden til at få fornyet inspiration, passion og ideer til det omfattende og udfordrende arbejde, det er, at være korleder og dirigent!

Om underviseren
Julie Lindell ELSKER kor og er en vaskeægte sangnørd! Hun har levet af at synge og undervise fuldtid i 22 år. Julie startede som barn med at synge i klassisk pigekor og kirkekor på Sankt Annæ Gymnasium og spillede orgel og horn ved siden af. Hun blev opdaget som solist, da hun som 16-årig sang på 8 sange i Disney-filmen Hercules, og kunne derefter leve af sin stemme. Som bare 18-årig blev hun dirigent for sit første gospelkor.
siden da har hun levet af at synge, undervise og dirigeret og startet et væld af gospelkor og oplært kor-dirigenter. Hun rejser rundt i både Europa og USA og underviser kor og dirigenter og ejer herhjemme VildMedGospel.dk med 3 store gospelkor for både børn og voksne. De sidste 10 år har det som oftest været et af Julies kor, du har set, hvis du har set et kor på dansk tv.

Hun har været sangcoach i mange sæsoner af diverse tv-shows såsom X-factor, Showtime, Voice, Zulu Awards, Zulu Comedy, Melodi Grand Prix, Eurovision osv. og arbejder for mange af de store pladeselskaber herhjemme og underviser deres artister.

Hun har gennem mange år været lærer på Complete Vocal Institute, hvor hun underviser på den populære 3-årige sanglæreruddannelse i Complete Vocal Technique med Cathrine Sadolin.

Derudover er hun Anne Linnets faste korsangerinde og i år for både Anne, Sanne & Lis. Som studiesanger og backingsanger har hun sunget med et væld af artister som bl.a. Rick Astley, Cliff Richard, Mariah Carey, John Legend, Rasmus Seebach, L.O.C, Burhan G, Oh Land, Ankerstjerne, Will Young (UK), London Community Gospel Choir, Andrae Crouch (US), Tata Vega (US), Erann DD, Poul Krebs, Barbara Moleko, Marie Koppel, Medina, Søs Fenger, Danseorkestret, Tøsedrengene og mange mange flere.

Program
09:15 – 09:45: Morgenmad og godmorgen
09:45 – 10:00: Velkomst v/FOF’s sekretariat
10:00 – 12:00: Undervisning v/Julie Maria Lindell 
12:00 – 12:40: Frokost (FOF sørger for denne til alle deltagere)
12:40 – 14:30: Undervisning v/Julie Maria Lindell 
14:30 – 14:50: kaffe/kage-pause
14:50 – 16:00: Undervisning v/Julie Maria Lindell og tak for i dag 

Praktisk 
For at du får så meget som muligt med fra dagen, du kan bruge, som passer til de udfordringer eller problemstillinger, du står med lige nu som dirigent, kunne vi godt tænke os, at du skrev et par linjer om, hvad DU synes kunne være spændende og vigtigt at komme ind på...hvad og hvilke emner har du brug for input, hjælp og sparring til? Du kan sende dine forslag til: nb@fof.dk. 

Forplejning
FOF sørger for forplejning til dig hele dagen, så du skal ikke selv medbringe noget.

Elektronisk deltagerbevis
Efter endt kursusdeltagelse får du tilsendt et deltagerbevis pr mail.

Pris
Kurset er gratis at deltage i for FOF’s undervisere. Tilmelder du dig, men bliver forhindret i at deltage, bedes du skrive til Helle Dannemand og meddele hende dette på: info@fof.dk. 

Bliver du forhindret i at deltage på selve dagen for afholdelsen, bedes du meddele Nina Bak dette på tlf.: 40 11 42 42.

Vi har indført et udeblivelsesgebyr på 300 kr., som du vil blive pålagt, hvis du efter tilmelding udebliver uden at meddele os det.

Tilmelding
Du tilmelder dig kurset via dette link

Kurset gennemføres ved minimum 8 deltagere. Der er et maksimalt deltagerantal på 50 deltagere. Tilmelding foregår efter ”først-til-mølle”-princippet.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Nina Bak på FOF’s sekretariat på tlf.: 40 11 42 42 eller e-mail: nb@fof.dk.