Underviserkurser

Cooperative Learning - for FOF’s sprogundervisere

København fredag den 26. april 2019

Som sprogunderviser ved man, hvor vigtigt det er, at den enkelte deltager taler og læser meget på det nye sprog. Jo mere man selv arbejder med at udtale ordene, konstruere sætninger og bruge den nye grammatik, desto mere lærer man.

Men hvordan får vi vores deltagere – vel at mærke ALLE deltagerne – til at producere en masse sprog, når de er til undervisning? Det kan man f.eks. gøre med Cooperative Learning. 

På dette kursus vil du lære, hvordan du ved hjælp af Cooperative Learning-strukturer kan få alle deltagerne i sving med at tale sproget – på én gang. Strukturerne er samarbejdsmønstre, der får hver enkelt til at være aktiv – uanset om det er med at øve udtale, forklare eller anvende grammatik, læse tekster højt, øve dialoger, svare på spørgsmål eller måske fortælle om ting, de har læst eller oplevet. 

En sidegevinst ved Cooperative Learning er, at man skaber et positivt læringsmiljø og højt humør undervejs i undervisningen. Det sker bl.a. fordi, man indlægger sociale færdigheder på sproget, som fx at hilse, sige tak for hjælpen, give komplimenter osv. Det positive læringsmiljø styrkes også af, at deltagerne arbejder sammen på kryds og tværs, lærer hinanden at kende og får en oplevelse af at være en del af et fællesskab.  

På dette kursus vil du blive præsenteret for en række Cooperative Learning-strukturer, som er nemme at anvende i sprogundervisningen, og som er målrettet voksenundervisning og deltagerne på FOF’s sprogkurser. Vi vil sammen afprøve strukturerne, så du selv kan mærke, hvordan det føles at arbejde på den måde. Du vil også løbende sammen med dine kolleger reflektere over strukturernes muligheder i netop din undervisning, så du kan gå hjem med helt konkrete ideer, du kan gå ud og bruge næste dag. 

Kursussproget er dansk, og øvelserne vil foregå på dansk og en enkelt eller to på engelsk.

Tid og sted
Kurset finder sted fredag den 26. april 2019 fra kl. 9.15 – kl. 16.00 i ”Salen” i Metropol, Fiolstræde 44, 4. sal, 1171 København K.

Målgruppe for kurset
Alle FOF’s sprogundervisere er velkomne, uanset hvilket sprog du underviser i (tilmeldingslink nederst på denne side).

Om underviseren
Underviseren er Jette Stenlev, som har skrevet bøgerne ”Cooperative Learning – undervisning med samarbejdsstrukturer” og ”Classsbuilding og Teambuilding med Cooperative Learning” (begge udgivet på Alinea). Jette er Cand. Mag. i engelsk og har tidligere været lektor på både gymnasiet og læreruddannelsen. I de sidste 10 år har hun arbejdet med at holde kurser i Cooperative Learning for undervisere på alle niveauer i uddannelsessystemet. 

Program
Kl. 09.15 – 09.45:  Vi mødes - morgenmad, kaffe og the
Kl. 09.45 – 10.00:  Velkomst v/FOF
Kl. 10.00 – 12.00:  Undervisning v/Jette Stenlev
Kl. 12.00 – 13.00:  FROKOST
Kl. 13.00 – 14.30:  Undervisning v/Jette Stenlev
Kl. 14.30 – 15.00:  PAUSE – kaffe og kage
Kl. 15.00 – 16.00:  Undervisning v/Jette Stenlev

Deltagelse i kurset er gratis
Det er gratis for dig som FOF-underviser at deltage i kurset, og FOF sørger også for forplejning. Eventuelle transportudgifter er ikke inkluderet. 

Udeblivelsesgebyr og spørgsmål
Tilmelder du dig kurset og bliver forhindret i at deltage, bedes du meddele os det på: info@fof.dk. Bliver du forhindret i at deltage i kurset på selve dagen for afholdelsen bedes du kontakte Nina Bak på telefonnummer 40 11 42 42. Udebliver du efter tilmeldelse uden at meddele os det, vil du blive pålagt et udeblivelsesgebyr på 300,00. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Nina Bak på nb@fof.dk eller 40 11 42 42.

Deltagerbevis
Du vil efter kursets afslutning modtage et elektronisk deltagerbevis.

Tilmelding 
Du tilmelder dig kurset her

Tilmelding foregår efter først til mølle. Der er 40 pladser på dette kursus.

Vi glæder os til at se dig på kurset.