Underviserkurser

Førstehjælp ved hjertestop

Ca. 4.000 danskere falder hvert år om med hjertestop uden for hospitalernes rammer. For hvert minut der går, fra en person falder om med hjertestop til der gives førstehjælp, falder overlevelseschancerne med 10%. En hurtig førstehjælpsindsats er derfor afgørende! 

Hos FOF ønsker vi, at vores undervisere er så godt rustet til en genoplivningssituation som muligt – både så de kan hjælpe hinanden og FOF’s kursister/deltagere.

Kursets indhold
På dette 4-timers kursus vil du blive undervist i livreddende førstehjælp ved hjertestop. På kurset lærer du bl.a.:

  • At vurdere den tilskadekomnes tilstand 
  • At lægge den tilskadekomne i stabilt sideleje
  • Livreddende hjertemassage
  • At give kunstigt åndedræt
  • At bruge en hjertestarter (AED)
  • Førstehjælp ved fremmedlegemer i luftvejene hos voksen person

Livreddende hjerte-lunge redning
Den livreddende førstehjælp består bl.a. af hjertemassage samt kunstigt åndedræt. Du vil blive undervist og få trænet antal tryk, hårdheden af tryk, samt antal og styrke af indblæsning, så du er klædt på med den korrekte fremgangsmåde.

Hvordan bruger du en hjertestarter (AED)?
På dette kursus får du en grundig oplæring i brug af hjertestarter (AED), så du er godt rustet, hvis uheldet skulle være ude.

Der vil bliver serveret kaffe, te og kage på kurset.

Generel information
Kurset gennemføres primært med afsæt i virkelighedsnære øvelser og praktisk træning på øvelsesdukker og ved brug af hjertestarter. Dette giver en god forståelse for, hvad der skal til for at redde et liv. Det er en god idé at være iført noget praktisk tøj.

Tid og sted
Kurset finder sted onsdag den 16. januar 2019 kl. 14.00-18.00 hos FOF København på adressen: Humletorvet 27, 1799 København V

Underviser
Vibeke Mortensen fra Røde Kors underviser på dette kursus. Vi har før hyret Vibeke til at holde førstehjælpskurser, og deltagerne har kun haft positivt at sige om hende. Vi glæder os derfor til at kunne tilbyde jer dette kursus med Vibeke Mortensen igen.

Pris
Kurset er gratis at deltage i for FOF’s undervisere. Tilmelder du dig men bliver forhindret i at deltage, bedes du skrive til Helle Dannemand og meddele dette på: info@fof.dk

Bliver du forhindret i at deltage på selve dagen for afholdelsen af kurset, bedes du kontakte Nina Bak på tlf: 40 11 42 42.

Vi har indført et ”no-show”-fee på 300 kr., som du vil blive pålagt, hvis du udebliver uden at meddele os det.

Bevis
Når vi nærmer os kurset, vil du modtage en mail med information om, hvordan du får et kursusbevis. 

Tilmelding
Du tilmelder dig kurset via dette link

Kurset gennemføres ved minimum 8 deltagere. Der er et max på 16 deltagere.

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte Nina Bak på FOF’s sekretariat på nb@fof.dk eller 40 11 42 42.