Underviserkurser

Stemmetræning

Så er det blevet tid til endnu et kursus i stemmetræning for FOF’s undervisere. Du er velkommen uanset hvilket fag/hold du underviser i hos FOF.

Tid og sted
Kurset afholdes i samarbejde med FOF Københavns Omegn på Taastrup Kulturhus, Poppel Allé 12, 2630 Taastrup tirsdag d. 18. juni kl. 09:15 – 16:00.

Kursets indhold

På dette intensive en-dagskursus får du indsigt i, hvordan du bruger stemmen hensigtsmæssigt, så du ikke overbelaster din stemme, så slid og skader undgås. Gennem professionel vejledning og konkrete krops- og stemmeøvelser får du redskaber til at ændre dine stemmevaner og finde/genvinde din stemmes naturlige styrke og klang. En stemme, som klinger frit og ubesværet, gør dig samtidig i stand til at kommunikere langt mere effektivt og medvirker til, at dit budskab nemmere trænger igennem.

Som underviser har du et stemmekrævende erhverv og er derfor afhængig af en sund og holdbar stemme. Med stemmen som et vigtigt arbejdsredskab er du nødt til være bevidst om, hvordan du bruger den, så du undgår belastende gener som hæshed, træthed i stemmen, øget rømmetrang, ømhed/smerte, følelsen af en ”klump” i halsen, manglende luft til at gennemføre sætninger, stemmesvigt mv.

På kurset får du teknikker til og træning i følgende: 

  • Åndedrættet og dets funktion. Din brug af stemmen hænger uløseligt sammen med flowet i dit åndedræt og din bevægelighed. Så derfor får du indsigt i og teknikker til at styrke sammenhængen imellem åndedræt, bevægelighed og stemme på kurset.
  • Kropsholdning og gå- og ståøvelser, der sørger for, at du har bevægelsesfrihed og et dybt funderet og dermed effektivt åndedræt hele dagen.
  • Teknikker til at støtte stemmen, det vil sige sende af sted med power fra mellemgulvet, ribbensmusklerne og maven, så du kan tale nærværende og engagerende time efter time uden at blive træt eller hæs.
  • Du får trænet rytmen i talestrømmen, så du taler med overskud. Desuden giver rytmen en sikkerhed og en puls i din stemmeføring, der gør det nemt for lytterne at følge med i, hvad der bliver sagt - og huske det.

Kort sagt bliver du med teknikkerne på kurset rustet til at tale med gejst til enhver tid og virke inspirerende på lytterne uden at anstrenge dig. Teknikkerne er lette at håndtere, effektive og holder hele livet. Efter kurset får du en digital manual med alle teknikkerne.

Læs mere om Lone B. Skovgaards undervisning på www.stemmeteknik.net

Program
Dette unikke stemmekursus består af 6 timers undervisning (inkl. pauser) og afvikles som holdundervisning
med max. 8 deltagere.

09:15 – 09:45: Morgenmad
09:45 – 10:00: Velkomst v/ Jytte Mielow Andersen, administrativ medarbejder + underviser hos FOF Københavns Omegn
10:00 – 12:15: Undervisning v/ Lone B. Skovgaard
12:15 – 13:00: Frokost
13:00 – 14:30: Undervisning v/ Lone B. Skovgaard
14:30 – 15:00: Kaffe og kage
15:00 – 16:00: Undervisning v/ Lone B. Skovgaard
16:00: Tak for i dag

Forplejning
FOF sørger for morgenmad, frokost og kaffe/te/kage til deltagerne på kurset.

Om underviseren
I sin virksomhed Stemmeteknik har Lone B. Skovgaard blandt andet stemme- og taletrænet ledere i dansk erhvervsliv, politikere, erhvervspsykologer, undervisere, advokater, præster, konsulenter, reklamespeakere, radiospeakere, forfattere, fortællere, skuespillere, sygeplejersker og sportstrænere.

Lone B. Skovgaard har diplom i Horst Coblenzers metode i åndedræt, stemme og tale og har i sin tid modtaget klassisk og rytmisk sang- og stemmetræning fra blandt andre Kgl. Operasanger Sten Byriel samt stemmelærer og sangstemmespecialist Jeannette LoVetri (New York). 

Elektronisk deltagerbevis
Efter kurset sender vi et elektronisk deltagerbevis til deltagerne.

Praktisk information
Du må meget gerne tage løstsiddende tøj på, samt medbringe en notesbog/iPad el. lign. til notater. 

Vi sender dig en mail med mere praktisk information ca. 1 uge før kursusstart. I denne mail vil du også modtage en deltagerliste, så du kan arrangere evt. samkørsel med dine kolleger. 

Pris
Kurset er gratis at deltage i for FOF’s undervisere. Tilmelder du dig, men bliver forhindret i at deltage, bedes du skrive til Helle Dannemand og meddele hende dette på: info@fof.dk

Bliver du forhindret i at deltage på selve dagen for afholdelsen, bedes du meddele tovholder Jytte Mielow Andersen dette pr. SMS på: 25 85 24 59.

Vi har indført et udeblivelsesgebyr på 300 kr., som du vil blive pålagt, hvis du efter tilmelding udebliver uden at meddele os det. 

Tilmelding
Du tilmelder dig kurset via dette link (vi åbner for tilmeldinger mandag d. 20. maj).

Kurset gennemføres ved minimum 6 deltagere. Tilmelding foregår efter ”først til mølle”-princippet.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Nina Bak i FOF’s sekretariat på tlf: 40 11 42 42 eller e-mail: nb@fof.dk.

Vi glæder os til at se dig.